Ο κύκλος των χαμένων προπονητών: Τι αλλάζει στους πάγκους των ομάδων της Super League

Αν και Μανόλο Χιμένεθ γλιτώνει τη δουλειά του, παρά τη άσχημη τροπή που είχε ο τελικός του Κυπέλλου, ο κύκλος των 'χαμένων' προπονητών της Super League δεν έχει κλείσει. Ποιοι συνεχίζουν και ποιοι όχι;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τουλάχιστον γνωρίζουμε πως η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών αποτελεί, από τη Δευτέρα, νόμο του ελληνικού κράτους. Γιατί πέραν τούτου λίγα πράγματα ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Ούτε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν ούτε ποια θα είναι η ακριβής δομή της Super League είναι στοιχεία που έχουν διευκρινιστεί με πάσα λεπτομέρεια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προσφύγει κατά των τροποποιήσεων που τον θίγουν, το μπαράζ της Κρήτης μεταξύ ΟΦΗ και Πλατανιά εκκρεμεί σταθερά και δεν ορίζεται, ενώ Βόλος και Ηρακλής, που εμφανίστηκαν να 'συμμαχούν' για κοινή κάθοδο στο νέο πρωτάθλημα, διέψευσαν τα σενάρια σύμπλευσης.

Θα πεις πως νωρίς είναι ακόμη, ούτε ο Μάης δεν έφυγε ακόμη. Ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε πριν από 9-10 ημέρες και το Κύπελλο μόλις το περασμένο Σάββατο. Δεκτόν.

Ακόμη πάντως και ομάδες που έμοιαζαν να έχουν θέσει βάσεις για τη νέα χρονιά ζουν στην αμφιβολία. Η ΑΕΚ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την απώλεια του Κυπέλλου και την οριακή τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα, ο Μανόλο Χιμένεθ αισθάνθηκε περικυκλωμένος από φήμες που τον οδηγούσαν εκτός Ένωσης για δεύτερη φορά σ' ένα ημερολογιακό έτος! Την Τρίτη σαν να κάλμαρε η κατάσταση, μια και σύμφωνα με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν θα πάψει να παράσχει τις υπηρεσίες του στο 'κιτρινόμαυρο' σύνολο.

Βέβαια ο Ανδαλουσιάνος δεν ήταν η μόνος που βρέθηκε σε black list. Ορισμένοι μάλιστα έχουν ήδη αποχωρήσει, αναζητώντας αλλού την τύχη τους. Διότι... είναι η μοίρα τους σακαταμένη. Μην ξεχνάμε ότι στη διάρκεια της σεζόν οι 9 από τις 16 ομάδες της Super League προχώρησαν σε αντικατάσταση των αρχικών επιλογών για τους πάγκους τους.

Ας θυμηθούμε:

Τι ισχύει πλέον;

ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Αυτήν την εποχή βρίσκεται καβάλα στ' άλογο. Μην ξεχνάμε πως είναι ο πρώτος προπονητής όλων των εποχών που χάρισε νταμπλ στον ΠΑΟΚ με αήττητο πρωτάθλημα και κυριαρχική εμφάνιση στον τελικό του κυπέλλου. Μόνο αν έρθει μια τέτοια πρόταση που θα δελεάζει τρομερά αφενός τον Ρουμάνο προπονητή αφετέρου τη διοίκηση του 'Δικεφάλου', θα προκύψει ενδεχόμενο αποχώρησης. Ένα ενδεχόμενο, βέβαια, που συγκεντρώνει παρά μηδαμινές πιθανότητες. Θα μείνει και αυτός και το σκουφί του.

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος προπονητής πέρασε το χειμώνα από μια ατραπό αμφισβήτησης, ενώ κατετάγη μόλις έβδομος στις προτιμήσεις των αρχηγών των ομάδων της Super League. Παρόλα αυτά το έργο του αναγνωρίστηκε καθολικά και δικαιολογημένα θα κρατά τα γκέμια του Ολυμπιακού για δεύτερη σερί σεζόν, παρά το γεγονός πως ούτε μία κούπα κατέληξε στον Πειραιά ούτε η ευρωπαϊκή υπέρβαση συνετελέσθη.

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ

Ο Ισπανός γύρισε για να πάρει πίσω τη σκυτάλη που είχε παραδώσει στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ μαζεύτηκε αγωνιστικά. Η εικόνα της ωστόσο στον τελικό του Κυπέλλου και η απώλεια του τελευταίου στόχου της χρονιάς χρεώθηκε ως ένα βαθμό στον Χιμένεθ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης σκέφτηκε να ζητήσει την κεφαλή του επί πίνακι. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπήρχε ελπίδα να γλιτώσει τον απαγχονισμό. Παρόλα αυτά ο διοικητικός ηγέτης του 'Δικεφάλου' ζύγισε εκ νέου τα δεδομένα και μετά την επίσκεψή του στα Σπάτα τοποθέτησε τα πράγματα στη σειρά, χωρίς ν' αγγίξει σε πρώτη φάση τον Ανδαλουσιάνο.

Ατρόμητος - Νταμίρ Κάναντι

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ως γνωστόν ο Αυστριακός δεν συνεχίζει στο Περιστέρι μετά από μια πετυχημένη 2ετία, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκαθίδρυσε τον Ατρόμητο στην κορυφαία 4άδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σπανός και Αγγελόπουλος ψάχνονται πλέον για έναν αντίστοιχου προφίλ προπονητή, ο οποίος θα είναι σε θέση, αν όχι να εξελίξει, τουλάχιστον να συνεχίσει την πολύ προσεγμένη δουλειά που άφησε πίσω ο προκάτοχός του. Όχι να γκρεμίσει το κτίσμα και φτου από την αρχή.

Άρης - Σάββας Παντελίδης

Ο Άρης αρχίζει προετοιμασία στις 16 Ιουνίου και ο Σάββας Παντελίδης θα είναι παρών σ' αυτήν - από 'κει και πέρα δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά. Κέρδισε το... εισιτήριο, όχι μόνο γιατί η σεζόν τέλειωσε με το 7-2 επί της Ξάνθης, αλλά διότι οι 'κίτρινοι' υλοποίησαν την αποστολή της ευρωπαϊκής εξόδου στην πρώτη σεζόν επανόδου στη Super League. Να σκεφτεί κανείς πως στις 31 Ιανουαρίου στα Πηγάδια ο Έλληνας προπονητής 'έπαιζε' σ' ένα αποτέλεσμα όλο το μέλλον του. Το 1-0 επί των 'ακριτών' άλλαξε το ρου της ιστορίας.

Πανιώνιος - Άκης Μάντζιος

Πιστός στρατιώτης των 'κυανέρυθρων' ο Άκης Μάντζιος, ήρθε και τράβηξε το κάρο από τη λάσπη σε μια περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε την 6η θέση στην τελική κατάταξη, αφού ο Ζοζέ Ανιγκό αποχαιρέτησε νωρίς. Απομένει μονάχα η επικύρωση της παραμονής του στη Νέα Σμύρνη. Γιατί σαν θέλουν και οι δυο πλευρές...

Λαμία - Μάκης Χάβος

Ήταν να φύγει, αλλά προτού περάσει την πόρτα της εξόδου, τον φώναξαν να γυρίσει. Θα ήταν άδικο για τον Έλληνα προπονητή να μην εξαργυρώσει τη δουλειά που έκανε στην ομάδα της Φθιώτιδας μ' ένα νέο συμβόλαιο. Εντός των ημερών αναμένεται να υπογράψει φρέσκια συμφωνία. Μην παίρνεις, βέβαια, κι όρκο γιατί στην Ελλάδα ζούμε.

Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Καταλαβαίνεις πως ο Έλληνας προπονητής είναι ακλόνητος. Αν και ο β' γύρος του Παναθηναϊκού δεν ήταν αντίστοιχος του α', τόσο σε απόδοση όσο και σ' αποτελέσματα, με συνέπεια σε συνδυασμό με τη νέα τιμωρία να μην επιτευχθεί ο στόχος της 5άδας, παρόλα αυτά το πλάνο που έχει εκπονηθεί είναι τριετές και ο Δώνης θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό κάτι που θα μείνει ως παρακαταθήκη.

Παναιτωλικός - Τραϊανός Δέλλας

Ήταν ο πρώτος που άνοιξε, μόνος, την έξοδο. Για προσωπικούς λόγους ανέφερε στο 'αντίο' του. Στο Αγρίνιο είχαν γνώση οι φύλακες και η επικείμενη άφιξη του Πορτογάλου Λουίς Κάστρο θα σημάνει την αλλαγή σελίδας χωρίς χρονοκαθυστερήσεις.

ΑΕΛ - Τζιανλούκα Φέστα

Ο Ιταλός προπονητής είχε ανανεώσει ως το καλοκαίρι του 2021, αλλά προτού καλά-καλά βγει το '19 μάζεψε τα μπογαλάκια του κι έφυγε από την ΑΕΛ. Ο Αλέξης Κούγιας, ή Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι του ελληνικού ποδοσφαίρου, αιφνιδιάστηκε, αλλά γρήγορα έψαξε τον αντικαταστάτη του. Θα τον διαδεχθεί ο Γκόρνταν Πέτριτς. 49χρονος Σέρβος που το 1999 είχε παίξει μπάλα στην ΑΕΚ. Βοηθός στην Παρτίζαν Βελιγραδίου ήταν μέχρι πρότινος, έχοντας περάσει επίσης από διάφορες ομάδες της βαλκανικής χώρας.

Αστέρας Τρίπολης - Γιώργος Παράσχος

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η χρονιά σώθηκε για τον Αστέρα, αλλά (ω τι έκπληξη!) ο πολυταξιδεμένος Γιώργος Παράσχος δεν κρατάει τη δουλειά του. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση είτε εξασφαλιζόταν η παραμονή, όπως συνέβη με το 3-1 επί του Πανιωνίου, είτε η μάχη χανόταν. Το πρώτο όνομα που αναδύθηκε ήδη στην επιφάνεια είναι του Σωκράτη Οφρυδόπουλου - πρώην της Παναχαϊκής. Ας μην αποκλειστεί πάντως το σενάριο του ξένου.

Ξάνθη - Μίλαν Ράσταβατς

Δεν είναι το 7-2 στο φινάλε του πρωταθλήματος που θα 'διώξει' τον Μίλαν Ράσταβατς. Είναι, μάλλον, η ανάγκη για φρέσκο αέρα και καινούριες ιδέες στα Πηγάδια. Το βέβαιο είναι πως οι 'ακρίτες' δεν θα τρέχουν πλέον με Skoda...

ΟΦΗ - Χάιμε Βέρα & Αλεσάντρο Ίσις

Ακόμη κι αν ο ΟΦΗ 'επιβιώσει' στο μπαράζ που έχει να δώσει (μάλλον) με τον Πλατανιά, το αρχικό σενάριο δεν προβλέπει πως οι δυο Χιλιανοί θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τους Σαμαράδες. Λέτε να δούμε πουθενά τον Κώστα Κιάσσο;

Βόλος - Χουάν Φεράντο

FOOTBALL LEAGUE // ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ 
(EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE // ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο 38χρονος Ισπανός, μια περίπτωση Χάβι Γκράθια, είχε ενημερωθεί ότι θα φύγει, αλλά μετά του είπαν ότι θα μείνει για να σχεδιάσει την επόμενη σεζόν, την πρώτη των νεοφώτιστων στη Super League. Μην μπερδεύεσαι, ο Βόλος στη Μαγνησία εδρεύει ακόμη, δεν έχει μετακινηθεί στην Έδεσσα της Πέλλας.

Πλατανιάς - Γιάννης Τάτσης

Αν ο Πλατανιάς 'ξεπαστρέψει' τον ΟΦΗ και επανέλθει στη Super League, ο Γιάννης Τάτσης, που αντικατέστησε τον Πάουλο Κάμπος στα μέσα Οκτωβρίου κάνοντας έκτοτε πρωταθλητισμό, κατά πάσα πιθανότητα θα πιστωθεί την επιτυχία.

φωτογραφίες: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK