ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το γκολ Βαρέλα - Μαουρίσιο δεν κρίνει ξανά τίτλο

Ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά κι ο Μαουρίσιο συνεισέφερε ώστε ο ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ τίτλου. Έναν χρόνο μετά η φάση επαναλήφθηκε, αλλά ίσως αυτήν τη φορά να μην κρίνει κάτι, μετά από το 1-1 με την ΑΕΚ.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το γκολ Βαρέλα - Μαουρίσιο δεν κρίνει ξανά τίτλο
EUROKINISSI

Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Φερνάντο Βαρέλα και ο Μαουρίσιο από τη μικρή περιοχή κρίνει τη φάση. Τον αγώνα. Το πρωτάθλημα. Συνέβη τον Μάρτιο του 2018, ίσως συμβεί και 11 μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2019. Πέρυσι ο Μαουρίσιο έστεψε πρωταθλήτρια την ΑΕΚ, φέτος πιθανόν να κάνει το ίδιο με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν ούτε τώρα νίκησε ο 'δικέφαλος του βορρά', αλλά περιορίστηκε στο 1-1.

Οι Μοίρες έπαιξαν πολύ περίεργο παιχνίδι. Αν η φάση που κρίνει τα πάντα θυμίζει σε πολλά την περσινή σεζόν, τίποτα δεν ήταν ίδιο το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πολλές, μικρές ή μεγάλες διαφορές, έστω κι αν το διακύβευμα ήταν ξανά το ίδιο, ο τίτλος της Super League. Μόνο που φέτος συμμετείχε στο παιχνίδι ένας διεκδικητής, όχι δύο, αφού οι ομάδες είχαν απόσταση 14 βαθμών πριν από τη σέντρα. Φέτος, επίσης, ο Όγκνιεν Βράνιες δεν βρισκόταν στην ενδεκάδα της Ένωσης, αλλά στην κερκίδα των οργανωμένων. Επίσης, φέτος, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 3 αμυντικούς, κάτι που απέφευγε πέρυσι ο Μανόλο Χιμένεθ στα ντέρμπι.

Για τον ΠΑΟΚ, φέτος δεν υπήρχε ο επιθετικός που μέχρι πέρυσι δεν είχε γκολ κόντρα στους 'κιτρινόμαυρους', έστω κι αν επρόκειτο για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας σε 3 σεζόν μέσα σε 2 έτη! Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς σκόραρε πρώτη φορά κόντρα στην ΑΕΚ στο παιχνίδι του 1ου γύρου του 2018-2019, όμως η παρουσία του ακόμα και χωρίς γκολ σε αυτά τα παιχνίδια ήταν σημαντική.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το γκολ Βαρέλα - Μαουρίσιο δεν κρίνει ξανά τίτλο
EUROKINISSI

Όταν άρχισε ο αγώνας, στο μυαλό της πλειονότητας των παικτών δεν υπήρχε ο περσινός... τελικός πρωταθλήματος. Εξάλλου, είχε προηγηθεί ο τελικός του κυπέλλου, το παιχνίδι του 1ου γύρου, ακόμα και ο αγώνας στις δικαστικές αίθουσες για να αποφασιστεί η τύχη του ντέρμπι που διεκόπη στην Τούμπα.

Καμία ομάδα δεν ήταν διστακτική, αμφότερες είχαν από μία καλή στιγμή, μέχρι που στο 16' ήρθε το... ριπλέι της φάσης που έκρινε το περσινό ντέρμπι, αλλά με διαφορετική κατάληξη. Αυτήν τη φορά, ο Δανός διαιτητής Μίκαελ Τίκγκααρντ δεν καταλόγισε (επειδή δεν υπήρχε) οφσάιντ στον Μαουρίσιο, ο οποίος έπιασε κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα.

Το πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Εβγέν Σάκχοβ (και η δεύτερη κίτρινη στον Ουκρανό) στο 20ό λεπτό έδωσε την ευκαιρία για την απαραίτητη διαιτητολογία. Αυτή κορυφώθηκε όταν στο 32' βγήκε κόκκινη κάρτα σε παίκτη του ΠΑΟΚ τελικά, με τον Λέο Ζαμπά να είναι αυτός που αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Η προηγούμενη ήρθε σε αψιμαχία με τον Μάρκο Λιβάγια, με τον εκνευρισμό του Ουκρανού να αποτελεί σταθερά σε ακόμα ένα ντέρμπι.

Η ΑΕΚ δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και ούτε η αλλαγή διάταξης (έξω ο Μιχάλης Μπακάκης, τετράδα αντί τριάδα πίσω) βοήθησε ιδιαίτερα. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να επιτεθεί η ΑΕΚ δεν είχε να κάνει με διάταξη. Σέντρα ο Γκάλο από δεξιά, σέντρα ο Νίκλας Χουλτ από αριστερά και επανάληψη.

Βούτυρο στο ψωμί των Βαρέλα και Χοσέ Κρέσπο, τουλάχιστον μέχρι το 74ο λεπτό. Μία από τις σέντρες από τα πλάγια πέρασε από το φίλτρο των αμυντικών του ΠΑΟΚ και ο Εσεκιέλ Πόνσε, σκοράροντας για 5η σερί αγωνιστική, έφτασε τα 13 τέρματα στην κατηγορία.

'Hay liga' είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί όταν μειώνεται μια μεγάλη διαφορά ενός πρωτοπόρου από τους διώκτες του. Υπάρχει πρωτάθλημα. 'Hay liga' φώναξαν και στον Πειραιά, αν και θα περίμεναν κάτι παραπάνω στο τελευταίο τέταρτο του ντέρμπι, όπου οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό για να δημιουργήσουν ρήγμα στην πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

"Αν είχαμε αυτούς τους βαθμούς για τους οποίους μιλάω...", δήλωσε μετά από το τέλος του αγώνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, υπονοώντας ότι αν δεν υπήρχε το εξωαγωνιστικό -2 θα μπορούσε να μην υπάρχει και πρωτάθλημα τούτη τη στιγμή.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το γκολ Βαρέλα - Μαουρίσιο δεν κρίνει ξανά τίτλο
EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του δεν μπορούσε να πιστέψει πώς η ομάδα του δέχθηκε γκολ από φάση που είχε προειδοποιήσει ότι αποτελεί το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ. Από μία φάση που την περσινή σεζόν παραλίγο να στερήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας μετά από 24 χρόνια. Μόνο που φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η ίδια φάση, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, έφεραν καινούργιο αποτέλεσμα. Το ντέρμπι δεν είχε νικητή και χαμένο. Είχε ισοπαλία.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK