Οριακές νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πέτυχαν 'εύθραυστες' νίκες κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό, αν και είχαν τις τελικές για ευρύτερα σκορ, στις πρόβες τζεναράλε πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οριακές νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι
MOTION TEAM

Λίγες μέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που εντυπωσίαζαν στα τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, δυσκολεύτηκαν να πάρουν τις νίκες στην εμβόλιμη και αναβληθείσα 15η αγωνιστική, με την οποία ολοκληρώθηκε και τυπικά ο 1ος γύρος της Super League.

Στην Τούμπα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές και κυρίως στον Λεό Ζαμπά, αλλά αυτό δεν διαφοροποίησε την εικόνα του. Μπορεί το 1-0 να ήρθε από την άσπρη βούλα του πέναλτι από τον Δημήτρη Πέλκα, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει τόσες τελικές, όσες κάνουν άλλες ομάδες σε ένα 90λεπτο.

Παίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 1/3 του γηπέδου (κάποια στιγμή η στατιστική κατέγραψε την κατοχή υπέρ του ΠΑΟΚ στο 84%), ο Δικέφαλος του Βορρά είχε δημιουργήσει 12 τελικές προτού έρθει στο 38' ο Πέλκας να δώσει το προβάδισμα στο σκορ.

Οριακές νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι
MOTION TEAM

Η διαφορά του ΠΑΣ σε σχέση με άλλα παιχνίδια είναι ότι τώρα έχει τον φορ που μπορεί να κάνει γκολ τη μισή φάση. Κι αυτός είναι ο Δημήτρης Μάνος, τον οποίο ήθελε η... μισή Super League, αλλά οι Γιαννιώτες ήταν οι τυχεροί που τον έκαναν δικό τους. Στο 52', ο πρώην φορ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ δεν λάθεψε στην εξαιρετική μπαλιά του Μιχάλη Μπουκουβάλα και (από οριακή θέση) βρέθηκε απέναντι από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, πλασάροντας εύστοχα. Μία τελική, ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους στο απόλυτο στατιστικό σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, τον... χαβά του. Συνέχισε το ίδιο επιθετικά, έπαιζε από τα άκρα, έβγαζε φάσεις, δημιουργούσε κι έχανε ευκαιρίες, αλλά ο 'σεναριογράφος' ήθελε το παιχνίδι να γίνει θρίλερ. Στο 76' ο ΠΑΟΚ είχε ξανά την ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι να πάρει για δεύτερη φορά προβάδισμα, αλλά ο Μάρκος Βελλίδης έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία και έπιασε το πέναλτι του Τσούμπα Άκπομ.

Το άγχος υπήρχε μόνο στις εξέδρες όσο κυλούσε ο χρόνος. Αντίθετα, στο χορτάρι οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να 'βομβαρδίζουν' την αντίπαλη περιοχή, κάνοντας έξω φρενών τον Ρουμάνο προπονητή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως στο flash interview μετά από το τελευταίο σφύριγμα, στάθηκε στο ύψος του σκορ και παρά το γεγονός ότι το 6-1 και το 7-1 που έφερε ως παράδειγμα ακούγεται υπερβολικό, η αλήθεια είναι πως βάσει ευκαιριών ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν να φτάσει στο 87' και το γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι για να επικρατήσει με το 'εύθραυστο' 2-1.

Οριακές νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι
EUROKINISSI

Στο ΟΑΚΑ, αντίθετα, η ΑΕΚ έπαιξε σε χαμηλότερη ταχύτητα κόντρα στον Λεβαδειακό. Με κορυφαίο τον Γκάλο και σκόρερ τον Εσεκιέλ Πόνσε, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στις 4 σερί νίκες το τελευταίο 20ήμερο, ούσα σε 'καλό φεγγάρι'. Ας είναι καλά το περιβόητο 3-5-2, το οποίο φαίνεται πως είναι το φάρμακο που έδωσε τη λύση.

Αν και η Ένωση έμοιαζε πιο νωθρή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της και σου έδινε την εντύπωση ότι έκανε 'αγγαρεία', οι αριθμοί παρουσιάζουν μια διαφορετική αλήθεια. Η Ένωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 τελικές, εκ των οποίων οι 8 εντός εστίας, στατιστικό που μπορεί να δείχνει αναποτελεσματικότητα στην επίθεση και στο τελείωμα των φάσεων, δείχνει όμως και επιθετική διάθεση και ανωτερότητα έναντι του Λεβαδειακού, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα. Όχι εντός χορταριού, αλλά εκτός. Ο Νίκος Καραγεωργίου αποβλήθηκε στα μέσα του β' μέρους και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο των Βοιωτών.

Photo credits: Eurokinissi, Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK