Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τη φιέστα

Ο ΠΑΟΚ δεν θα επαναλάβει τα λάθη του '14, ο Παναθηναϊκός έκανε το -6, +7 από την ΑΕΚ και ο Δέλλας πλήγωσε την ομάδα που κουβάλησε στις πλάτες του από τα χωράφια της Γ' Εθνικής.

Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τη φιέστα
MOTION TEAM

Πριν από οκτώ χρόνια και 10 μέρες ο ΠΑΟΚ του Αγγελου Αναστασιάδη έφευγε με την εκτός έδρας νίκη στο γήπεδο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού και -όντας πρώτος- πήγαινε τη διαφορά στο +5. Ηταν το περίφημο '5' που 'μεταφράστηκε' από πέντε δάχτυλα έως πρόβα τίτλο και συνάμα αποτέλεσε την κατάρα του Δικεφάλου του Βορρά που έχασε τη διαφορά εν ριπή οφθαλμού.

Ο Αναστασιάδης, χρόνια αργότερα, έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ 'τρυπήθηκε' από μέσα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε εκείνο το πρωτάθλημα, η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά, ή μάλλον με το ίδιο... σενάριο, αφού ακόμη ένας τίτλος κατέληγε στον Πειραιά και -εκ των υστέρων- ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε το πρώτο του, επί εποχής Σαββίδη, match point για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δεύτερο χαμένο ήταν το περσινό, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Το βράδυ Σαββάτου, ο αήττητος για 11 αγωνιστικές, πλέον, ΠΑΟΚ, νίκησε και την Ξάνθη στην Τούμπα, την ώρα που η ΑΕΚ γνώριζε την ήττα στο Αγρίνιο από τον αξιόμαχο Παναιτωλικό, περιμένοντας την Κυριακή το αποτέλεσμα στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό. Το 2-0 επί της ακριτικής ομάδας έφερε την ομάδα του Λουτσέσκου στο +12 από την ΑΕΚ μετά από 11 παιχνίδια και δύο αφαιρέσεις βαθμών (μία για κάθε Δικέφαλο), ενώ έφερε το +5 από την 'Λέστερ της Ελλάδας', τον Ατρόμητο και το +9 από τον Ολυμπιακό. Ναι, με ένα παιχνίδι περισσότερο ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά πόσο ποιο πειστικά να δείξει εφέτος πως δεν είναι μόνο το... κάρμα του τίτλου, αλλά το... χάρμα των όσων έχει καταφέρει.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και αήττητος έχοντας βγάλει τα ντέρμπι με τους τρεις του τέως ΠΟΚ χωρίς ήττα και χωρίς να χάσει βαθμό. Αυτό το επίτευγμα έχτισε πρώτα την κυριαρχία του στην εφετινή Super League και στη συνέχεια η σοβαρότητα και το αήττητο σερί, σε συνδυασμό με τις γκέλες των συνδιεκδικητών, τον στέλνουν... από τώρα στο θρόνο του πρωταθλητή. Μία ισοπαλία την Κυριακή, που θα έλεγε και ο κόσμος συζητώντας στις καφετέριες του Θερμαϊκού και ο Ιβάν Σαββίδης θα σχεδιάζει από τώρα τη φιέστα του Μαΐου.

Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τη φιέστα
EUROKINISSI

Στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι που δεν έχει ξανακάνει εφέτος. Η εμφάνισή της θύμισε αρκετά αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό σε εκείνο το 0-0 που ήταν η πρώτη σοβαρή κρίση μέσα στην ομάδα και έφερε την αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Απέναντι στον προπονητή που κουβάλησε στις πλάτες του την ΑΕΚ από τη Γ' Εθνική έως την επιστροφή της στη Super League, η Ένωση δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να μειώσει στα τελευταία λεπτά με τον Σιμόες στο (τελικό) 2-1 και μάλιστα από θέση οφσάιντ.

Οι εξέδρες στην Αγία Σοφιά σηκώνονται και τα σκαλιά προς τον αγωνιστικό χώρο είναι έτοιμα, αλλά για να εκπληρωθεί το όνειρο του Μελισσανίδη και να πανηγυρίσει η Ενωση το πρωτάθλημα στο νέο της 'σπίτι' πρέπει να αλλάξουν πολλά. Και, το κυριότερο, να βρεθεί ο εφετινός υπεύθυνος για το -12 πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα ίδια λάθη.

Ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τη φιέστα
EUROKINISSI

Κοιτάξτε τον Παναθηναϊκό. Των περιορισμένων μεταγραφών, του -6 στην αρχή του πρωταθλήματος και των περίφημων πιτσιρικάδων που συνεχίζουμε να γνωρίζουμε κάθε αγωνιστική, είναι πλέον στο +1 από την ΑΕΚ. Κάλυψε, δηλαδή, μία διαφορά 7 πόντων από την περσινή πρωταθλήτρια. Για να έρθει αυτό χρειάστηκαν δύο γκολ του παραγωγικού αλά Μπεργκ, Μακέντα, το επιβλητικό 5-1 επί του προβληματικού και μπροστά σε μη ανατρέψιμη κατάσταση Απόλλωνα και η συνολικά εξαιρετική δουλειά του Γιώργου Δώνη, ο οποίος θα μας τα πει σύντομα στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε τους 6 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν θα ήταν στο -5 από τον ΠΑΟΚ και θα ήταν ο... Ατρόμητος στη θέση του Ατρόμητου. Από μόνο του αυτό αποτελεί επίτευγμα για μία ομάδα που ουδείς της έδινε ελπίδες στην αρχή της σεζόν. Το Βig-4 είχε γίνει Big-3 για να φτάσουμε στην 11η αγωνιστική και να διαπιστώσουμε πως τελικά το εφετινό πρωτάθλημα είναι Big-2.

Photo credits: Motion Team, Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK