Χριστοδουλόπουλος και... ΠΑΟΚ είναι πιο χρήσιμοι από τους φορ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σκόραρε μετά από 73 μέρες ώστε για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι να μην πετύχει γκολ φορ του Ολυμπιακού. Ο... πλουραλιστικός ΠΑΟΚ έφτασε τα 6 γκολ σε δύο αγώνες δίχως Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Χριστοδουλόπουλος και... ΠΑΟΚ είναι πιο χρήσιμοι από τους φορ
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός βρήκε 2 γκολ χωρίς να σκοράρει (για ακόμα μία φορά στη σεζόν) ο 'φουνταριστός' του. Ο ΠΑΟΚ βρήκε για δεύτερο σερί παιχνίδι 3 γκολ χωρίς κανένα από τον επί 2 χρόνια ηγέτη της επίθεσης, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Μήπως τελικά οι φορ είναι... υπερτιμημένοι;

Το απόγευμα του Σαββάτου κάτι τέτοιο αποδείχθηκε. Τουλάχιστον για το επίπεδο της Super League και σε αγώνες που μία μεγάλη ομάδα συναντά μία... μη μεγάλη ομάδα.

Στα Γιάννινα, δεν χρειάστηκαν καν... παίκτες μιας ομάδας για να σημειωθούν γκολ. Το παιχνίδι άρχισε με δύο αυτογκόλ, ένα για κάθε ομάδα. Όπως είναι προφανές, το όνομα του Γιάγκος Βούκοβιτς δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια περίσταση, αφού ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός σημείωσε το 3ο αυτογκόλ του στο πρωτάθλημα, μετά από εκείνα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ο ΠΑΣ, ο οποίος προερχόταν από τη συντριβή στο ίδιο γήπεδο από την ΑΕΚ με 0-4, άλλαξε διάταξη και ενδεκάδα, όμως άρχισε με το αυτογκόλ του Απόστολου Σκόνδρα μόλις στο 8' για να του... κόψει τα πόδια. Παρά την ισοφάριση στο 14' και μετά από το πρώτο 'τρελό' 20λεπτο κατά το οποίο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, αν υπήρχε μία ομάδα που θα σκόραρε, αυτή θα ήταν ο Ολυμπιακός. Όμως όχι με κάποιον συνήθη πρωταγωνιστή.

Τέτοιος δεν είναι τη φετινή σεζόν ούτε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ούτε ο Αχμέντ Χασάν ούτε καν ο Δημήτρης Μάνος, που εδώ και λίγες ημέρες ανήκει στον αντίπαλο ως δανεικός. Τέτοιοι είναι οι παίκτες που αγωνίζονται σε οποιαδήποτε άλλοι θέση πλην του φορ για τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Φορτούνης είναι το πιο τρανό παράδειγμα, ο Βούκοβιτς, ο Παπ Αμπού Σισέ, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί επίσης σκοράρουν φέτος.

Αυτός που είχε να σκοράρει καιρό ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Συγκεκριμένα, το τελευταίο τέρμα του εντοπίζεται στις 8 Νοεμβρίου του 2018, στο... γκολ της χρονιάς κόντρα στην Ντουντελάνζ. Έκτοτε, ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μετρούσε 73 μέρες 'ανομβρίας' (και τραυματισμών), μέχρι που στο 37', μετά από ατομική ενέργεια του Ντάνιελ Ποντένσε, έγραψε το 2-1 με κεφαλιά.

Μάλιστα, στο 2ο ημίχρονο είχε ακόμα δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως κακά τα ψέμματα, οι παίκτες που δεν είχαν το εύκολο γκολ στον 1ο γύρο, δεν γίνεται να το βρουν ξαφνικά στον 2ο γύρο της σεζόν. Πλην του Βούκοβιτς, που είχε το αυτογκόλ στον 1ο γύρο και παραλίγο να σημειώσει και 2ο στο ίδιο παιχνίδι στο 49'...

Ποιος Πρίγιοβιτς; ο ΠΑΟΚ

Το πρωί ήταν ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, το μεσημέρι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, το απόγευμα ο... Πανιώνιος. Ούτε ο ΠΑΟΚ είχε φορ που σκόραρε στο παιχνίδι του Σαββάτου, ωστόσο με την ψυχολογία στα ύψη από τη στιγμή που 'έκλεισαν' δύο σημαντικές υποθέσεις στο 'μέτωπο' των ανανεώσεων μέσα σε λίγες ώρες, δεν χρειαζόταν κάποιον... Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος επιθετικός που στον 1ο γύρο αναλάμβανε μόλις το 16% των τελικών προσπαθειών του ΠΑΟΚ, αλλά ευθυνόταν για τα μισά γκολ, απουσιάζει εδώ και δύο αγωνιστικές, όμως σε πρακτικό επίπεδο δεν έχει επηρεάσει την ομάδα. Τουναντίον, ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά 3 φορές, όπως και κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ με τον Πρίγιοβιτς στην ομάδα είχε μόνο ένα παιχνίδι με 3 γκολ στον 1ο γύρο, στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ (3-1), όπου ο Σέρβος δεν αγωνίστηκε!

Στην προκειμένη περίπτωση, η αποστολή του 'δικεφάλου του βορρά' ήταν κατάτι πιο εύκολη, αφού αντιμετώπιζε μία ομάδα της οποίας ο γενικός διευθυντής Νίκος Ζαμάνης παραιτήθηκε την Τετάρτη, με τον πρόεδρο Χρήστο Δάρα να απειλεί ότι θα τον ακολουθήσει. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν ήδη πολλά και υπό αυτό το βάρος, η ψυχολογία των 'κυανερύθρων' δεν ήταν στο καλύτερο σημείο.

Μόλις στο 11' ο Μπίσεσβαρ με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ, όμως τα πράγματα θα γίνονταν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Στο 41' ο Πέτρος Μακρύλλος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε και στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ο Βιεϊρίνια, που βάζει γκολ για κούπες, έγραψε το 2-0.

Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε γκολ από τον φορ του, που όπως φαίνεται θα είναι ο Τσούμπα Άκπομ, τουλάχιστον μέχρι να ενταχθεί ο Κάρολ Σβιντέρσκι. Το τελευταίο τέρμα ήρθε από τον Εβγέν Σάκχοβ, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-0 και 'σφράγισε' το 8/8 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με 15 νίκες σε 16 αγωνιστικές, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρέμεινε στο +8 από τους 'ερυθρολεύκους', δύο ομάδες που έχουν ίδιο στόχο, το πρωτάθλημα, και (πλέον) τον κυνηγούν με τον ίδιο τρόπο, χωρίς γκολ από τα φορ τους.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK