Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

Ο Ζορζ Γουεά από σταρ των γηπέδων είναι πλέον Πρόεδρος της Λιβερίας! Το Contra.gr θυμίζει το παρασκήνιο της παρολίγον μεταγραφής του κορυφαίου πρώην άσου στον Ολυμπιακό, τη συνομιλία του με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο γραφείο του και τη φιλία με τον "κιτρινόμαυρο" Κέλβιν Σέμπουε.

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

" Ο Ζορζ Γουεά Πρόεδρος της Λιβερίας". Aυτή είναι η είδηση που κάνει το γύρω του κόσμου την Πέμπτη (12/10). Ο πρώην άσος της Μίλαν και κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" κατάφερε από το 2005 που δραστηριοποιείται πολιτικά να φτάσει στη χώρα του να κατέχει το μεγαλύτερο πολιτικό αξίωμα.

Το Contra.gr ανοίγει το χρονοντούλαπο των μεταγραφικών μύθων στην Ελλάδα και με τη χρήσιμη βοήθεια του πολύπειρου ατζέντη Τάσου Ραγκούση σάς ταξιδεύει στο μακρινό 1999 όταν Γουεά έκανε... βόλτες στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και κατέληξε να μιλάει με τον Σωκράτη Κόκκαλη στην "ΙΝΤΡΑΚΟΜ" για τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό λόγω... STAR!

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

Ο ΓΟΥΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 1999 ο "Γιώργος" ήρθε στην Ελλάδα για μία εκδήλωση της PUMA μας λέει ο Τάσος Ραγκούσης και συνεχίζει: " Είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Σέμπουε της ΑΕΚ και συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ και η PUMA κάλεσαν τα κανάλια, το STAR συγκεκριμένα και ο ερχομός του Ζορζ έγινε γνωστός".

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ "SOCRATES"

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση το γεγονός του ερχομού του Γουεά στην Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέσω του Λούβαρη κάλεσε τον διάσημο ποδοσφαιριστή της Μίλαν να παρακολουθήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη το ματς Ολυμπιακός - Εθνικός Αστέρας στην Καλογρέζα.

Πράγματι, ο σημερινός πρόεδρος της Λιβερίας έκανε αποδεκτή την πρόσκληση όπως μαρτυράει και το φωτογραφικό υλικό της εποχής και πήγε να δει το παιχνίδι.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ραγκούσης ειδοποιήθηκε από τον Λούβαρη να πάει μαζί με τον Γουεά στα γραφεία της "ΙΝΤΡΑΚΟΜ" γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης ήθελε να τους συναντήσει...

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

ΗΤΑΝ ΠΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΚΕΡΟΝΙ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ρώτησε τον Ραγκούση με πόσα χρήματα αμείβεται ο παίκτης. Ο Έλληνας μάνατζερ του απάντησε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr o παλαίμαχος επιθετικός λάμβανε τότε 3.000.000 δολάρια από τη Μίλαν καθαρά.

Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομιλώντας με τον καλεσμένο του είπε: " Στην ομάδα μου με ενδιαφέρει οι ποδοσφαιριστές να είναι αστέρια, όχι οι προπονητές και οι παράγοντες..." Για την ιστορία προπονητής του Ολυμπιακού τότε ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Προτού φύγουν από τα γραφεία της "ΙΝΤΡΑΚΟΜ" Ραγκούσης και Γουεά, ο Κόκκαλης έδωσε στον ποδοσφαιριστή την προσωπική του κάρτα. Ο Λιβεριανός άσος ενθουσιάστηκε όταν είδε το όνομα του ισχυρού άνδρα γραμμένο στα αγγλικά, το "Socrates" τον παρέπεμψε στον αρχαίο φιλόσοφο.

Φεύγοντας ο Γουεά είπε στον Κόκκαλη ότι θα απαντήσει σε δύο μήνες...

Εκείνη τη εποχή ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" και Πρόεδρος της Λιβερίας περνούσε άσχημα στο Μιλάνο, καθώς δεν τα έβρισκε με τίποτα με τον προπονητή των "ροσονέρι", Αλμπέρτο Τζακερόνι.

"ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ"

Όταν το δίδυμο Ραγκούση - Γουεά αποφάσισε πια να αποχωρήσει ο Κόκκαλης τράβηξε τον Έλληνα εκπρόσωπο και του είπε: "Θέλω την απάντηση γρηγορότερα από δύο μήνες..."

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

Ο ΓΟΥΕΑ ΗΘΕΛΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πράγματι, σε λιγότερο από 10 ημέρες ο Γουεά τηλεφώνησε στον Ραγκούση και του είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος με τον Σωκράτη Κόκκαλη και πως θα τον ενδιέφερε η "ερυθρόλευκη" προοπτική.

Εκείνη την περίοδο εκτός από το κακό κλίμα στη Μίλαν, ο 51χρονος πια παλαίμαχος άσος των γηπέδων είχε προβλήματα και με τη σύζυγό του η οποία διέμενε μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν τον ακολουθούσε στις ποδοσφαιρικές του περιπέτειες.

Τότε, ο Τάσος Ραγκούσης προσπάθησε να πείσει τον Γουεά που τα 'χε δει και από μόνος του ότι η Ελλάδα είναι... καλύτερη από τη Νέα Υόρκη, πράγμα στο οποίο συμφώνησε και ο διάσημος πελάτης του.

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ "ΔΙΔΥΜΟ" ΜΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Η συνέχεια της ιστορίας βρίσκει τον Ραγκούση στην Ιταλία. Τον κάλεσε ο "Γιώργος" για να βρεθεί λύση με τη Μίλαν. Ο Ζορζ Γουεά λατρευόταν στο Μιλάνο και ήταν σίγουρος ότι η ομάδα της καρδιάς του δεν θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια του.

"Το θέμα έγινε γνωστό. Ο Γουεά ήθελε να φύγει και στην Ιταλία δεν υπάρχουν... ζητήματα μεταξύ μεγάλων ομάδων για μεταγραφές. Ο Μοράτι μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι τον θέλει στην Ίντερ. Ο Γουεά ήταν πολύ συναισθηματικός και δεν μπορούσε να μπει στο "Μεάτσα" με φανέλα άλλης ομάδας. Ενημερώσαμε τον ιδιοκτήτη της Ίντερ για τα νιώθω του παίκτη κι εκείνος του είπε πως καταλαβαίνει απόλυτα."

Ο πρόεδρος της Λιβερίας, η ΑΕΚ και το ραντεβού με τον Κόκκαλη!

"ΠΑΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Μερικές εβδομάδες μετά ο Τάσος Ραγκούσης ενημερώθηκε από τον Γουεά ότι ο Ολυμπιακός είναι καλή περίπτωση και τον ενδιαφέρει.

"Πήρα τηλέφωνο και ενημέρωσα παράγοντα του Ολυμπιακού ότι το συμβόλαιο με τη Μίλαν μπορούσε να λυθεί και ότι ο παίκτης έρχεται στον Ολυμπιακό. Η απάντηση ήταν: Πώς έρχεται; Απάντησα κι εγώ: Με το αεροπλάνο... Εννοώ για τα οικονομικά μου απάντησε και του είπα ότι ο παίκτης έχει μιλήσει με τον Κόκκαλη. Από εκεί και πέρα δεν έμαθα ποτέ αν αυτή η συζήτηση μεταφέρθηκε στον Σωκράτη Κόκκαλη..."

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το στόρι "αγάπης" Κόκκαλη - Γουεά. Ο σημερινός πρόεδρος της Λιβερίας έκανε "βόλτες" στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, πήγε να δει Εθνικός Αστέρας - Ολυμπιακός, έπαιρνε 3.000.000 δολάρια (1 δις δραχμές) από τη Μίλαν και ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας των "ερυθρόλευκων" που ήξερε το ποσό είχε "απαιτήσει" από τον Ραγκούση απάντηση νωρίτερα από δύο μήνες. Γιατί χάλασε τελικά; Δεν θα μάθουμε ποτέ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK