Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Σαντιάγο Σολάρι δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε σε ένα παιχνίδι του τον Ίσκο στη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ. Οι αιτίες που διαρρέουν πολλές, αλλά καμία επίσημη. Τι συμβαίνει με τον Ισπανό και ποια η τύχη του;

Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης
AP PHOTO/PAUL WHITE

Το πρωτοσέλιδο της Marca δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης. 'Ισκο - Σολάρι κρύο κρύο'. Η μεγαλύτερη εφημερίδα σε κυκλοφορία στην Ισπανία, που αρκετές φορές έχει παίξει ρόλο οργάνου της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης, αποκάλυπτε ένα κοινό μυστικό: υπάρχει πρόβλημα στη σχέση των δύο 'μερένγκες'.

Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Στην προκειμένη περίπτωση, οι αριθμοί αποτυπώνουν την αλήθεια. Στα 7 παιχνίδια από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, αρχικά προσωρινά και κατόπιν μόνιμα, ο Σαντιάγο Σολάρι, ο Ίσκο δεν έχει βρεθεί ποτέ στο βασικό σχήμα. Μάλιστα, μόλις σε 4 εξ αυτών βρέθηκε στην αποστολή και πέρασε αλλαγή στο 2ο ημίχρονο. Στα υπόλοιπα 3 έμεινε εκτός 18άδας, ένα εκ των οποίων η πρόσφατη κρίσιμη αναμέτρηση με τη Ρόμα στην Ιταλία και μία άλλη στο Βίγκο κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Θέλτα (η 3η στο κύπελλο κόντρα στη Μελίγια).

Τα ερωτήματα που ανέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τον αποκλεισμό του από την αποστολή για τον αγώνα κόντρα στους 'τζιαλορόσι' ήταν πολλά. Πώς ένας ποδοσφαιριστής που το 2017 ήταν από τους κορυφαίους του πλανήτη και που φέτος βρέθηκε (ξανά) στους 30 υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα (εν τέλει κατέλαβε την 29η θέση, χωρίς ψήφο) να μην υπολογίζεται από έναν προπονητή που μόλις έκανε το ντεμπούτο του σε αυτό το υψηλό επίπεδο;

Τα κιλά του Ίσκο

Η απάντηση δεν είναι σαφής και η προσέγγιση του ζητήματος γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, μετά από την ανάρτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού στα social media την Τρίτη, όπου ρωτούσε αν είναι χοντρός...

Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η απορία δεν είναι τυχαία. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει από την ίδια τη Marca ένα γαϊτανάκι από ρεπορτάζ που αφορούν στα κιλά του 26χρονου διεθνή.

Ένα κείμενο της Παρασκευής αποκάλυπτε ότι ο πρώην προπονητής του στη Βαλένθια που του έδωσε ντεμπούτο στην ομάδα, Ουνάι Έμερι, ανησυχούσε για τον Ίσκο επειδή 'είχε την τάση να παίρνει κιλά'. Το ίδιο δημοσίευμα υποστήριζε ότι και ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, είχε την ίδια ανησυχία και γι' αυτό πολλές φορές δεν χρησιμοποιούσε τον παίκτη στην ενδεκάδα.

Ένα print screen από ένα τηλεοπτικό στιγμιότυπο στο οποίο ο Ίσκο αλλάζει έχει απαθανατίσει ορισμένα πιο 'γεμάτα' σημεία στο σώμα του παίκτη, τα οποία για αρκετούς από τους επικριτές του σχετίζονται με επιπλέον βάρος. Εξ ου και η ερώτηση του Ίσκο...

Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Το μήνυμα του Πέρεθ για 'πολιτικές αποφάσεις'

Μία άλλη εξήγηση για τον παραγκωνισμό ενός αγαπημένου παιδιού της εξέδρας της Ρεάλ υποφώσκει στην αρθρογραφία του υποδιευθυντή της Marca, Κάρλος Κάρπιο . Σε κείμενο της προηγούμενης Τετάρτης, μετά από την ανακοίνωση της αποστολής για τον αγώνα με τη Ρόμα και τη διαπίστωση της απουσίας του Ίσκο, αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον Σολάρι, όταν του ανακοίνωσε ότι θα μονιμοποιηθεί στον πάγκο του συλλόγου.

Σύμφωνα με τον Κάρπιο, ο Πέρεθ επεσήμανε στον Αργεντινό προπονητή πως όταν ο προκάτοχός του, Τζούλεν Λοπετέγκι, επιχείρησε να ταράξει τα νερά στην ομάδα, δεν έλαβε 'προπονητικές αποφάσεις' αλλά 'πολιτικές αποφάσεις'. Οι τελευταίες οφείλονταν στην επιθυμία του Ισπανού προπονητή να μη δυσαρεστήσει παίκτες και δη ορισμένους που είχε υπό τις οδηγίες του στις εθνικές ομάδες κ-21 και ανδρών, μεταξύ των οποίων και ο Ίσκο.

Ο Σολάρι έλαβε το μήνυμα και στο πρώτο παιχνίδι μετά από εκείνη τη συνάντηση, στον αγώνα στο Βίγκο, άφησε εκτός αποστολής τον Ίσκο.

Η επέμβαση σκωληκοειδίτιδας

Η σεζόν δεν άρχισε με τις καλύτερες συνθήκες για τον Ισπανό μέσο. Μετά από ένα κακό Παγκόσμιο Κύπελλο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και με λιγότερες ημέρες διακοπών, ήρθαν τα πρώτα αγωνιστικά 'χαστούκια' με τη Ρεάλ για να αυξήσουν την πίεση των τρισάκις πρωταθλητών Ευρώπης σε ισάριθμα χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο η κατάσταση έγινε χειρότερη για τον Ίσκο, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για λόγους υγείας. Η επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδα τον έβαλε στα πιτς και γι' αυτό χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει στις προπονήσεις.

Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για παίκτη με σωματοδομή... υπεραθλητή, η φυσική κατάστασή του χρειάστηκε περισσότερο καιρό για να επανέλθει σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον Σολάρι, μάλιστα, να υποστηρίζει ότι δεν δούλεψε όσο θα έπρεπε μετά από την επέμβασή του.

Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης
AP PHOTO/PAUL WHITE

Νηνεμία στις δηλώσεις...

Στις δηλώσεις τους, κανείς από τους δύο δεν ρίχνει λάδι στη 'φωτιά'. 'Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Το πρόβλημα είναι επίπλαστο. Πάντα το έβλεπα ως τέτοιο, δεν ασχολούμαι πλέον, υπάρχουν 24 παίκτες', δήλωσε ο Σολάρι στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη με 2-0 στη Ρώμη.

'Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για συγκεκριμένες στιγμές. Παίρνουμε τις αποφάσεις και αυτό ήταν. Οι αποφάσεις είναι σχεδόν πάντοτε αθλητικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις, όμως δεν είναι τέτοια αυτή. Το πρόβλημα δεν είναι υπαρκτό. Οι παίκτες είμαστε εδώ για να δίνουμε τα πάντα, το 100% και θα δούμε αν θα επιλεγούμε για την ενδεκάδα', υπερθεμάτισε ο Ίσκο.

Ο ίδιος παίκτης, σε συνέντευξή του στη Marca πριν από δύο χρόνια, προτού κάνει την αγωνιστική... έκρηξη και αρχίσει να διεκδικεί φανέλα βασικού, είχε δηλώσει για τον τότε παραγκωνισμό του: 'Αν δεν με βάζει ούτε ο Κάρλο Αντσελότι ούτε ο Ράφα Μπενίτεθ ούτε ο Ζινεντίν Ζιντάν, τότε πρέπει να είναι δικό μου το σφάλμα'.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τον χρησιμοποιεί ούτε ο Σολάρι, μόνο που πλέον δεν είναι ένας ταλαντούχος, ανερχόμενος παίκτης, αλλά ένας ποδοσφαιριστής που το 2017 οδήγησε μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λούκα Μόντριτς, δύο κατόχους Χρυσής Μπάλας, τη Ρεάλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League.

Οι 'μνηστήρες' του Ίσκο

Γι' αυτό και πλέον ο νέος παραγκωνισμός του προσκαλεί άλλους συλλόγους να διεκδικήσουν την υπογραφή του. Ο ίδιος είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα, ωστόσο δύσκολα θα καταλήξει στους 'μπλαουγκράνα'.

Αντιθέτως, ταιριάζει καλύτερα με το ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία ομάδα για την οποία έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Η Ρεάλ, πάντως, δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει τόσο εύκολα. Όταν η Γιουβέντους έκανε βολιδοσκόπηση προθέσεων, οι 'μερένγκες' αντέδρασαν αρκετά επιθετικά στην ομάδα που το καλοκαίρι τους άρπαξε τον κορυφαίο σκόρερ της ιστορίας τους, τον Ρονάλντο. Ζήτησαν το πλήρες ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης, το οποίο για τον Ίσκο φτάνει τα 700.000.000 ευρώ.

Η υπόγεια κόντρα Ίσκο - Σολάρι διώχνει τον Ισπανό από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Έχοντας αγωνιστεί μόλις 88 λεπτά με τον Σολάρι, ίσως τελικά η Ρεάλ απλά να μπλοφάρει και να περιμένει κάτι καλό από Άρσεναλ, Τότεναμ ή Τσέλσι που επίσης εξετάζουν την υπόθεση.

Photo credits: AP Photo/Paul White

News 24/7

24MEDIA NETWORK