Χάνεται η μπάλα με τις φυλές του φετινού Μουντιάλ!

Μουντιάλ σημαίνει γιορτή, ποδοσφαιρικό υπερθέαμα και μπάλα μέχρι... τελικής πτώσης στο χορτάρι. Παράλληλα όμως είναι και ένα ξέφρενο πάρτι στις εξέδρες των γηπέδων της χώρας που το φιλοξενεί και το Contra.gr έρχεται να σας βάλει στο κλίμα για τα καραβάνια των φιλάθλων που θα δώσουν χρώμα στην Ρωσία.

Χάνεται η μπάλα με τις φυλές του φετινού Μουντιάλ!

Aναμονή τέλος! Από τη βραδιά της 13ης Ιουλίου 2014 όταν η Γερμανία σήκωνε το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της χάρη στον ανέλπιστο ήρωα Μάριο Γκέτσε και στην οποία οι φανς της Αργεντινής και του Λιονέλ Μέσι έπεφταν σε κατάθλιψη για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ένα πράγμα είχε στο μυαλό του ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος που σέβεται τον εαυτό του...

Πότε θα περάσουν αυτές οι... ρημάδες οι μέρες, κάπου 1.450 τον αριθμό, ώστε από την Νότια Αμερική και την Βραζιλία να αλλάξουμε ήπειρο και να μεταφερθούμε στην Ευρώπη. Στην Ανατολική για την ακρίβεια, όπου η Ρωσία είχε πάρει ήδη το χρίσμα για να φιλοξενήσει το 21ο Μουντιάλ στην ιστορία.

Και να που "φαγώθηκαν" τόσοι μήνες και τόσες ημέρες, μεγαλώσαμε (και ωριμάσαμε λογικά) όλοι κατά τέσσερα χρόνια και... ιδού: το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εδώ και μας περιμένει.

ΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ, ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

Ναι, μπορεί παραδοσιακά η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη να συνιστά υπόθεση ενός κλειστού κλαμπ εθνικών ομάδων (μόνο 8 έχουν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο: 5 φορές η Βραζιλία, από 4 Γερμανία και Ιταλία, από 2 Αργεντινή και Ουρουγουάη και από 1 οι Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία) ωστόσο στο πάρτι που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια συμμετέχουν ΟΛΟΙ!

Ακόμα και οι ομάδες που πηγαίνουν εκεί ξέροντας πως δεν έχουν τα φόντα, την ποιότητα και την εμπειρία να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου και να αγγίξουν το (άπιαστο) όνειρο, ακόμα και εκείνες που πηγαίνουν για τη χαρά της συμμετοχής, ακόμα και αυτές που θυμίζουν "πρωτάκια" παίρνοντας για πρώτη φορά το ποδοσφαιρικό βάπτισμα του πυρός.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μύθος, είναι κάτι το "must", είναι η διοργάνωση που καθηλώνει όλους τους φανς του δημοφιλέστερου σπορ στον πλανήτη καθώς για αυτούς πρόκειται για ένα γεγονός κοσμοιστορικό, το οποίο προσφέρει συγκινήσεις, γεμίζει το μυαλό με αναμνήσεις και χαρίζει ιστορίες για να διηγούνται αρκετά χρόνια αργότερα στις νεότερες γενιές.

Former German soccer star Lothar Matthaus attends a ceremony to welcome the FIFA World Cup trophy at Manezh Square in Moscow, Russia, Sunday, June 3, 2018. (Kirill Zykov/Moscow News Agency photo via AP)
Former German soccer star Lothar Matthaus attends a ceremony to welcome the FIFA World Cup trophy at Manezh Square in Moscow, Russia, Sunday, June 3, 2018. (Kirill Zykov/Moscow News Agency photo via AP) KIRILL ZYKOV/MOSCOW NEWS AGENCY PHOTO VIA AP

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και φέτος, αφού 32 ομάδες πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας και ετοιμάζονται για την υπέρτατη πρόκληση. Μας στενοχωρεί φυσικά που δεν δηλώνει "παρούσα" η Εθνική Ελλάδας, μετά από δύο διαδοχικές παρουσίες σε τελική φάση Μουντιάλ, μας ξενίζει που δεν θα δούμε Ιταλούς παίκτες να ξελαρυγγιάζονται την ώρα του εθνικού του ύμνου καθώς η "σκουάντρα ατζούρα" έμεινε για πρώτη φορά εκτός μετά το 1958, μας "χαλάει" που δεν θα υπάρχει πορτοκαλί χρώμα στις εξέδρες.

Ναι σωστά καταλάβατε, στην εθνική Ολλανδίας αναφέρομαι που αποκλείστηκε από δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση και μας στέρησε την ευκαιρία όχι μόνο να δούμε στο χορτάρι μία από τις πιο φημισμένες εθνικές ομάδες του τουρνουά αλλά και την ομοιόμορφη πορτοκαλί λαοθάλασσα που σχηματίζουν στα γήπεδα οι υποστηρικτές της.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΕΡΚΙΔΑ, ΠΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ...

Ακόμα και έτσι πάντως, η Ρωσία έχει ανοίξει ήδη τις πύλες της (αυτό έγινε ουσιαστικά από την περασμένη Κυριακή όπου ο εμβληματικός Λόταρ Ματέους, έκανε τα αποκαλυπτήρια του τροπαίου στην Μόσχα) και η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πάρτι έχει αρχίσει.

Και επειδή πάρτι χωρίς καλεσμένους είναι σαν καλοκαιράκι δίχως θάλασσα και παγωτά αλλά και Μουντιάλ χωρίς μεγάλη τηλεόραση να το απολαμβάνεις στην πραγματική του διάσταση, το Contra.gr δεν φορά παρωπίδες, δεν στέκεται μόνο σε παίκτες και προπονητές αλλά κάνει ζουμ και focus και στις εξέδρες, εκεί που αναμένεται να... χαθεί η μπάλα με τις πολλές και διαφορετικές φυλές που θα δώσουν ραντεβού στην Ρωσία. Πάμε στους Ευρωπαίους για ξεκίνημα.

ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ... ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το γράψαμε μερικές αράδες πριν, Ιταλοί... φινίτο, Ολλανδοί και αυτοί τηλεόραση, όμως το θέαμα στα γήπεδα της Ρωσίας είναι "γκαράντι" αφού θα έχουμε κατάληψη από Ευρωπαίους φιλάθλους που όχι απλά είναι κολλημένοι με την ασπρόμαυρη στρογγυλή Θεά αλλά ερωτευμένοι παθολογικά μαζί της.

Πρώτοι και καλύτεροι οι Άγγλοι. Με την ελπίδα και την πίστη ότι οι σκληροπυρηνικοί και επικίνδυνοι (για επεισόδια) χούλιγκανς έχουν μαντρωθεί στο Νησί και δεν έχουν βρει τρόπο να προμηθευτούν εισιτήρια και να ταξιδέψουν, περιμένουμε δεκάδες χιλιάδες Άγγλους να κάνουν κατάληψη στην Ρωσία και να στηρίξουν τα "τρία λιοντάρια" με τις φωνές και τα τραγούδια τους.

Supporters of the England football team react as England score a goal during the National Team's World Cup soccer match against Slovenia, in London, England, Wednesday June 23, 2010. (AP Photo/Tim Hales)
Supporters of the England football team react as England score a goal during the National Team's World Cup soccer match against Slovenia, in London, England, Wednesday June 23, 2010. (AP Photo/Tim Hales) AP PHOTO/TIM HALES

Εδώ και 52 χρόνια, από το Μουντιάλ που φιλοξένησαν στο σπίτι τους, δεν έχουν δει χαρά, οι αποτυχίες είναι αρκετές, τα χουνέρια που έχει υποστεί η ομάδα τους ακόμα περισσότερα όμως εκείνοι πιστοί. Δεν αλλάζουν συνήθειες, δεν ξενερώνουν, βάζουν την εθνική τους ομάδα πάνω από τους συλλόγους και όπου και αν παίζει φροντίζουν να την κάνουν να αισθάνεται σαν να αγωνίζεται στο "Γουέμπλεϊ".

Οι αντίπαλοι έχουν 1000+1 τρόπους να τους πικάρουν καθώς στο χορτάρι η εθνική τους ομάδα δίνει δικαιώματα αβέρτα όμως οι Άγγλοι έχουν πάει σε άλλο επίπεδο: φροντίζουν οι ίδιοι να.. αυτοτρολάρονται, να "διασκεδάζουν" με τα παθήματά τους και να αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση ως κάτι που τους αναζωγονεί. Τρέλα σε υπέρτατο βαθμό!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ... ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν φυσικά και οι Γερμανοί που αυτοί φυσικά δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους καθώς η "Νάσιοναλμαντσαφτ" τους έχει... καλομάθει, ειδικά τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. Φιναλίστ το 1982 και το 1986, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1990, προημιτελικά το 1994, τελικό το 2002, ημιτελικά το 2006 και το 2010, 4ο αστέρι πριν τέσσερα χρόνια!

Μόνο το 1998 δέχτηκαν ηχηρό στραπάτσο όταν και αποχαιρέτησαν στα νοκ-άουτ με "ξεγυρισμένη" τριάρα από την Κροατία, με τους Γερμανούς να είναι πάντα σοβαροί και ποιοτικοί και τους οπαδούς τους να κάνουν ταξίδια κάθε τέσσερα χρόνια έχοντας στο μυαλό τους πως θα αργήσουν να... γυρίσουν σπίτι.

Εννοείται πως μέσα στο ραντάρ μας βρίσκονται πάντα οι Ισπανοί, οι οποίοι έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: έχουν χορτάσει από τίτλους τα τελευταία χρόνια (Euro 2008 και 2012, Μουντιάλ 2010) ωστόσο υποβόσκει πάντα η κόντρα μεταξύ Καστιγιάνων και Καταλανών και αυτό το διχαστικό κλίμα περνάει πολλές φορές και στις εξέδρες.

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ... ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Φοράει ο Πικέ τη φανέλα της "φούρια ρόχα" και αγωνίζεται σε μαδριλένικο γήπεδο; Το κλίμα ενότητας στην Ισπανία αποτελεί άγνωστη λέξη, με το κοινό της ισπανικής πρωτεύουσας να σφυρίζει και να γιουχάρει. ενθυμούμενο, τις δυναμικές του τοποθετήσεις υπέρ της Βαρκελώνης και της Μπαρτσελόνα και εις βάρος της Ισπανίας και της Μαδρίτης.

Fans of Spain national soccer team celebrate in Mexico City after their team defeated The Netherlands 1-0 during the South Africa 2010 World Cup final match Sunday, July 11, 2010. Spain became the new world soccer champion for the first time in the tournament's history.  (AP Photo/Marco Ugarte)
Fans of Spain national soccer team celebrate in Mexico City after their team defeated The Netherlands 1-0 during the South Africa 2010 World Cup final match Sunday, July 11, 2010. Spain became the new world soccer champion for the first time in the tournament's history. (AP Photo/Marco Ugarte) AP PHOTO/MARCO UGARTE

Παίζουν παίκτες της Ρεάλ σε καταλανικό έδαφος; Και εκεί η υποδοχή που τους επιφυλάσσουν δεν είναι και η καλύτερη δυνατή... Το "ωραίο" πάντως είναι ότι στο μεγάλο ραντεβού του Μουντιάλ υπάρχει ο απώτερος στόχος, η κατάκτηση του τροπαίου και εκεί τα μίση και τα πάθη καταλαγιάζουν και το "Vamos Espana" υπερκαλύπτει τα πάντα.

Α βέβαια, μην ξεχνιόμαστε! Στις εξέδρες θα δείτε και το βαθύ μπλε με τους οπαδούς της Γαλλίας να ονειρεύονται τα μεγαλεία του 1998 και του 2000 με την τριάδα-φωτιά στην επίθεση (Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Εμπαπέ). Εάν πάντως δεν έρθει η επιτυχία είναι σίγουρο πως θα περάσει flashback από το μυαλό τους ως εφιάλτης η ήττα στην πατρίδα τους στον τελικό του Euro 2016 και θα ακουστεί το "Au revoir" στον Ντεσάμπ με την ελπίδα να τον διαδεχτεί ο άρχοντας των τίτλων, Ζινεντίν Ζιντάν.

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Την ίδια ώρα οι Πορτογάλοι θα είναι ακόμα σε mood κατάκτησης Euro προ διετίας και θα αποθεώνουν τον ηγέτη Κριστιάνο Ροναλντο στις εξέδρες, "παντρεύοντας" το πράσινο και το κόκκινο χρώμα της σημαίας τους στις εξέδρες ενώ οι Σουηδοί θα γιορτάσουν την πρόκριση στο Μουντιάλ εις βάρος της Ιταλίας "βάφοντας" κατακίτρινες τις εξέδρες. Ζλάταν δεν έχουν πλέον, όμως η συμπαράστασή τους στην εθνική τους ομάδα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακή.

Και μιας που γίνεται λόγος για φανατική υποστήριξη, παράδειγμα προς μίμηση είναι φυσικά οι Ισλανδοί. Πριν δύο χρόνια έδωσαν πρωτόφαντο σόου στα γήπεδα της Γαλλίας στην παρθενική παρουσία της εθνικής τους ομάδας στη διοργάνωση και τώρα ετοιμάζονται να "μουρλάνουν" και την Ρωσία. Υποστήριξη μέχρι τέλους και πολεμικές ιαχές περιλαμβάνει το χορταστικό μενού, με τα ντεσιμπέλ να εκτοξεύονται στα ουράνια. Αν θέλεις μάλιστα οι φωνές αυτές να φτάσουν "καμπάνα" από την Ρωσία μέχρι την Ελλάδα και να τις απολαύσεις με καθαρό ήχο, υψηλή ανάλυση αλλά και μεγάλες ίντσες στην τηλεόρασή σου, τότε έχεις μία και μόνη επιλογή.

In Tuesday, June 14, 2016 file photo Iceland players and their supporters celebrate at the end of the Euro 2016 Group F soccer match between Portugal and Iceland at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, France. Watching sport has always been popular among Icelanders, Iceland captain Aron Gunnarsson said Friday, June, 17, 2016. Now their national football team is taking part in an international tournament for the first time, the fervor has risen to a whole new level. (AP Photo/Pavel Golovkin, File)
In Tuesday, June 14, 2016 file photo Iceland players and their supporters celebrate at the end of the Euro 2016 Group F soccer match between Portugal and Iceland at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, France. Watching sport has always been popular among Icelanders, Iceland captain Aron Gunnarsson said Friday, June, 17, 2016. Now their national football team is taking part in an international tournament for the first time, the fervor has risen to a whole new level. (AP Photo/Pavel Golovkin, File) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN, FILE

Για να μην θεωρήσουν κάποιοι πως αδικούμε οπαδούς με παράδοση στο θεσμό, οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι Δανοί ρόλιγκανς είναι ψηλά στη λίστα μας όσον αφορά στις εξέδρες που "τραβούν το μάτι" όπως και οι Κροάτες με τις ομοιόμορφες ερυθρόλευκες εμφανίσεις-τραπεζομάντηλο που έχουν κερδίσει από τη δεκαετία του '90 το σεβασμό μας...

Κλείνοντας την αναφορά μας στις ευρωπαϊκές φυλές που θα βρεθούν στο Μουντιάλ, εννοείται πως θα σταθούμε στην οικοδέσποινα Ρωσία, με τους οπαδούς να οφείλουν να δείξουν την υποστήριξή τους προς την ομάδα τους γεμίζοντας τα γήπεδα και όχι συμμετέχοντας σε άγρια επεισόδια όπως αυτά που είδαμε λίγα χρόνια πριν μαζί με Άγγλους...

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Αυτά τα... ολίγα όσον αφορά στους "γείτονές μας", τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, και παίρνει σειρά η Λατινική Αμερική αφού οι οπαδοί τους στις εξέδρες είναι όλοι τους "εκλεκτοί". Από τη μία οι Βραζιλιάνοι που για εκείνους η μπάλα είναι... θρησκεία. Από μικρά παιδιά κλωτσούν ένα τόπι και για αυτό άλλωστε (μαζί με το απαραίτητο ποδοσφαιρικο dna) είναι η χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις Μουντιάλ και εκείνη που έχει κάνει το ποδόσφαιρο να μοιάζει με έργο τέχνης, συνδυάζοντάς το με μπρίο, φινέτσα και φαντασία.

Την ώρα μάλιστα που ο Νεϊμάρ και οι συν αυτώ θα κυνηγούν τον έκτο παγκόσμιο τίτλο για να ξεπλύνουν παράλληλα την ντροπή από το 1-7 από την Γερμανία στα ημιτελικά του περασμένου Μουντιάλ, οι οπαδοί της "Σελεσάο" θα δίνουν τον τόνο από τις εξέδρες, ντυμένοι στα κίτρινα και χορεύοντας σάμπα και όχι μόνο. Πραγματικό πανηγύρι.

Brazil fans cheer for their team while holding a national flag, prior a 2018 World Cup qualifying soccer match against Uruguay in Montevideo, Uruguay, Thursday, March. 23, 2017. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Brazil fans cheer for their team while holding a national flag, prior a 2018 World Cup qualifying soccer match against Uruguay in Montevideo, Uruguay, Thursday, March. 23, 2017. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Το αντίπαλο δέος θα είναι φυσικά οι Αργεντινοί που έχουν το δικό τους... νταλκά. Αυτός δεν είναι άλλος από το να δουν το βαρύτιμο τρόπαιο να επιστρέφει στα εδάφη τους για πρώτη φορά μετά το 1986 και τον Λιονέλ Μέσι να γίνεται... Μαραντόνα και να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "Μεσσίας" που του έχει αποδοθεί και με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Η απόλυτη ηδονή για αυτούς θα ήταν να γινόταν η στέψη στο άνδρο του "εχθρού", σε βραζιλιάνικο έδαφος πριν από τέσσερα χρόνια, όμως οι κυνικοί Γερμανοί τους στέρησαν τη χαρά. Προσθέστε και τις δύο διαδοχικές ήττες σε τελικούς Copa America από την (απούσα από αυτό το Μουντιάλ) Χιλή και θα αντιληφθείτε τι σταυρό κουβαλούν οι Αργεντινοί.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΙΕΓΚΟ

Όχι μόνο ο Σαμπαόλι στον πάγκο, όχι μόνο ο Μέσι, ο Ιγκουαΐν, ο Αγκουέρο και τα άλλα "βαριά πυροβολικά" εντός αγωνιστικού χώρου αλλά ο απλός φίλος της "αλμπισελέστε" που θα βρεθεί τις προσεχείς ημέρες στα γήπεδα της Ρωσίας...

Εννοείται πως απομένουν και άλλα κομμάτια για να συμπληρωθεί το εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό παζλ στις εξέδρες όσον αφορά σε εκπροσώπους της αμερικανικής ηπείρου. Και αυτό γιατί στη Ρωσία θα δούμε τους φανς της "Σελέστε" για να ντύσουν στα γαλάζια τις εξέδρες υποστηρίζοντας την δις κάτοχο του τροπαίου Ουρουγουάη που θα έχει Καβάνι και Σουάρες σε ένα ακόμα ραντεβού, τους φανατικούς Κολομβιανούς που έχουν εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες τους για διάκριση στον Χάμες Ροντρίγκες (αποκάλυψη του περασμένου Μουντιάλ) αλλά και τους Μεξικανούς, με τους "σομπρέρος" να θυμίζουν τον... Μάρτη που δεν χάνει την Σαρακοστή!

Όχι, φυσικά και δεν τους ξεχάσαμε! Δεν θα κάναμε τέτοιο ατόπημα λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ: στις εξέδρες θα δούμε και Περουβιανούς! Πολλούς, πάρα πολλούς! Όχι πέντε, όχι δέκα αλλά 30 χρόνια έλειψαν από το μεγάλο πάρτι (προηγούμενη συμμετοχή τους το 1978 στην Αργεντινή με τη σπουδαία ομάδα που είχε για ηγέτη τον Τεόφιλο Κουμπίγιας) και είναι διψασμένοι για να "ρουφήξουν" κάθε στιγμή του.

A fan from Peru's national soccer team gives a victory sign for her team prior to a 2018 World Cup qualifying soccer match against Brazil in Salvador, Brazil, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Nelson Antoine)
A fan from Peru's national soccer team gives a victory sign for her team prior to a 2018 World Cup qualifying soccer match against Brazil in Salvador, Brazil, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Nelson Antoine) AP PHOTO/NELSON ANTOINE

Έστειλαν μάλιστα βροντερό μήνυμα από την... Ελβετία αφού σε φιλικό της ομάδας τους κόντρα στην Σαουδική Αραβία, 19.000 άνθρωποι (!) με ερυθρόλευκες φανέλες έκαναν... Λίμα το Σεν Γκάλεν! Φανταστείτε τι άλλες εκπλήξεις ετοιμάζουν σε όλους μας στην Ρωσία και φανταστείτε επίσης πώς θα μπορεί ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος να τους "χαζέψει" με μία μεγάλη τηλεόραση πολλών ιντσών στο σαλόνι του. Γιατί κακά τα ψέματα, μπαλίτσα χωρίς ίντσα δεν παίζει!

Τελευταίους αλλά όχι έσχατους κρατήσαμε τους οπαδούς των ομάδων από Ασία, Αφρική και Ωκεανία πάνω στους οποίους θα εστιάσουμε 100% γιατί δεν γίνεται αλλιώς! Στην Ασία έχουμε τους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορεάτες που πλέον είναι συνυφασμένοι με το Μουντιάλ.

ΣΑΛΑΧ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ

Το 2002 το συνδιοργάνωσαν και πήγαν εξαιρετικά και το σίγουρο είναι πως το τουρνουά μόνο αδιάφορους δεν θα τους αφήσει, με την Ρωσία να είναι για αυτούς μία καλή ευκαιρία άλλωστε για να δοκιμάζουν και τα... γκάτζετ τους που φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς.

Από τεχνολογία δεν είναι αυθεντίες οι εκπρόσωποι της Αφρικής όμως το "θόρυβο" στις εξέδρες θα το δημιουργήσουν και με το παραπάνω. Οι Αιγύπτιοι επιστρέφουν μετά το Μουντιάλ του 1990 και πίνουν νερό στο όνομα του πυραυλοκίνητου Μοχάμεντ Σαλάχ, οι Νιγηριανοί θα είναι σίγουρα εφοδιασμένοι με τις νέες φανέλες της εθνικής ομάδας που κάνουν "θραύση" ενώ η Ωκεανία θα έχει εκπρόσωπο στο Μουντιάλ την αρκετά συνεπή στα μεγάλα ραντεβού, Αυστραλία.

Εννοείται πως τα πολλά χιλιόμετρα απόσταση δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τους φίλους των "καγκουρό" σπίτι τους και το κίτρινο και πράσινο χρώμα θα παίξει έντονα στις εξέδρες στα γήπεδα που θα αγωνίζεται η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ. Χάνεται τέτοια σμίξη λαών, φιλάθλων και οπαδών; Με τίποτα!

ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ, ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ...

Αυτοί λοιπόν είναι οι οπαδοί που αναμένεται να δώσουν ξεχωριστο χρώμα και λάμψη στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στην ιστορία και το σίγουρο είναι πως με τέτοιο πολυεθνικό πάρτι στις εξέδρες 12 γηπέδων και 11 ρωσικών πόλεων, μπαίνει ένα τεράστιο "Χ" πάνω από τις λέξεις "ανία" και "βαρεμάρα".

Κάντε υπομονή ποδοσφαιρόφιλοι, η ουρά του γαϊδάρου έμεινε, λίγα μερόνυχτα ακόμα υπομονή και το (υπερ)θέαμα στο χορτάρι και στις κερκίδες αρχίζει. Ραντεβού στην Ρωσία ή για να μπαίνουμε από τώρα σε κλίμα Μουντιάλ... "Увидимся в России" !

News 24/7

24MEDIA NETWORK