10 φανταστικοί αθλητές που μας πώρωσαν περισσότερο από πραγματικούς

Τιμ Ρίγκινς και Σπύρος Παπαδόπουλος, Τζόνι Λόρενς και Απόλλο Κριντ, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους!

10 φανταστικοί αθλητές που μας πώρωσαν περισσότερο από πραγματικούς

H ποπ κουλτούρα μας έχει χαρίσει εκατοντάδες χαρακτήρες αθλητών με εντυπωσιακά παλμαρέ κατακτήσεων. Κάποιοι από αυτούς τους χαρακτήρες κατάφεραν να αμβλύνουν τα όρια της φαντασίας από την πραγματικότητα και να αποκτήσουν το δικό τους φανατικό κοινό. Παρακάτω κάνουμε μια - ομολογουμένως δύσκολη- απόπειρα να τους βάλουμε στη σειρά.

Ντάνιελ ΛαΡούσο- Τζόνι Λόρενς - 'Karate Kid' & 'Cobra Kai

'Cobra Kai': Μια σειρά για αυθεντικούς μύστες, που ποτέ δεν πίστεψαν ότι η κόντρα του Ντάνιελ με τον Τζόνι τελείωσε με ένα ματς, με ένα επιτυχημένο χτύπημα. Ο Ντάνιελ και ο Τζόνι περιγράφουν το γιν-γιανγκ στον αθλητισμό, είναι αντίρροπες δυνάμεις που φέρνουν αποτέλεσμα μηδέν, είναι ο Μπάτμαν και ο Τζόκερ. Αυτό που ένδοξα ξεκίνησε στα 80s με το 'Karate Kid', απέκτησε την πιστή του συνέχεια με το 'Cobra Kai', με τους πρωταγωνιστές να έχουν αποκτήσει λίγες ρυτίδες, αλλά να μην έχουν χάσει ούτε σταλιά από τον μεταξύ τους φανατισμό.

Τιμ Ρίγκινς - 'Friday Night Lights'

Καταραμένος. Μόνο αυτή η λέξη αρκεί. Ο fullback των Dillion Panthers ζει το σενάριο μιας σύγχρονης τραγωδίας. Δυσλεξία, τραγικοί έρωτες και ανόητες αγάπες, ένας κολλητός φίλος που περνάει το δικό του μαρτύριο σε αναπηρικό καροτσάκι, ακόμα και φυλακή. Καμία παρηγοριά για τον Τιμ. Η ζωή του όλη είναι ο καπνός ενός τσιγάρου.

Τζέικ ΛαΜόττα - 'Raging Bull'

Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε πολλά για τις επιδόσεις του Λαμόττα στο ρινγκ, η ταινία - θρύλος του 80s κινηματογράφου έχει δοξάσει το ίδιο το άθλημα. Όσες φορές και να δεις το 'Raging Bull" δεν γίνεται να μην υποκλιθείς στη μεταμόρφωση του Ρόμπερτ Ντενίρο σε ένα πραγματικό ανθρωπόμορφο θηρίο, ένα τέρας που 'έτρωγε' αντιπάλους, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούσε πιο πολύ από κάθε τι εκεί έξω.

Ρόκι Μπαλμπόα - Απόλλο Κρήντ - 'Rocky'

Εδώ το μποξ είναι μια ιστορία που υποδηλώνει την ίδια την επιβίωση στον κόσμο των ανθρώπων. Δυο άνθρωποι που κλήθηκαν να γίνουν 'τέρατα', δυο παιδικές ψυχές που τόλμησαν να έχουν όνειρα. Ακόμα και στο 2980, αυτοί οι χαρακτήρες θα είναι επίκαιροι.

Μπούτς Κούλιτζ - 'Pulp Fiction'

Ο πυγμάχος που πρέπει να χάσει στην επόμενη του αναμέτρηση, ώστε να πληρωθεί με ένα γενναίο ποσό από τον Μαρσέλους Γουάλας. Ο Μπούτς θα ρίξει άγριο ξύλο στον αντίπαλο του και θα κερδίσει θριαμβευτικά και το ματς και τα χρήματα. Ο Μπούτς θα ισοπεδώσει οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο του. Ο Μπρους Γουίλις απλά δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει αυτό τον ρόλο.

Κρίστι Μπάρνς - Πριν Χτυπήσει το Κουδούνι

Christy Barnes. πριν χτυπήσει το κουδούνι

Δεν είναι εύκολο να τη θυμάσαι, αλλά αξίζει να κάνεις ένα flashback στην ιστορία της. Στη νεανική σειρά 'Πριν Χτυπήσει το Κουδούνι', η Κρίστι τόλμησε να είναι ένα κορίτσι με διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες, να απέχει από το γλυκανάλατο late 80s lifestyle των κοριτσιών πουν την περιτριγύριζαν. Η Κρίστι προσπάθησε να γίνει - όχι μαζορέτα/ούτε απουσιολόγος - μέλος της ομάδας wrestling του σχολείου της, ζώντας και ένα σύντομο αμόρε με τον πρωταγωνιστή Ζακ Μορις.

Οι Απαράδεκτοι

Oι Απαράδεκτοι. Σκηνές από επεισόδιο της σειράς
Oι Απαράδεκτοι. Σκηνές από επεισόδιο της σειράς

Αγάπη μόνο, για το επεισόδιο που ο Σπύρος, η Δήμητρα και η παρέα τους, αποφασίζουν να πάνε μια εκδρομή στην Πεντέλη, για να κάνουν 'αθλοπαιδιές' και να σφίξουν λίγο τα αγύμναστα μπούτια, να πέσουν οι μπάκες, κλπ. Η παρέα νοικιάζει τις υπηρεσίες ενός γυμναστή, το αποτέλεσμα μοιάζει λίγο με στρατιωτικά βασανιστήρια.

Βασίλης (Μπιλ) Σερέτης - 'Η Φανέλα με το νο.9'

Εδώ έχουμε ελληνικό κινηματογράφο των αρχών της δεκαετίας του '90, όπου ο Παντελής Βούλγαρης με το ερμηνευτικό όχημα που ακούει στο όνομα Στράτος Τζώρτζογλου, κάνει μια απόπειρα να περιγράψει τη ψυχολογία, την οικονομία, την πολιτική, το πνεύμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Χειροκροτούμε την τίμια προσπάθεια μιας ταινίας που ποτέ δεν ήταν κάτι φαντεζί, αλλά σίγουρα προσπάθησε να δώσει μια νουάρ διάσταση στο 'μαύρο' ελληνικό ποδόσφαιρο

Τιμητική συμμετοχή: 'Οι Ατρόμητοι'

Αυτό θα είναι για πάντα η λατρεμένη συνήθεια στα ανοιξιάτικα μας μεσημέρια μετά το σχολείο. Δεν χωράνε άλλα λόγια στους Ατρόμητους. Δες το ξανά. (Όλοι ξέρουμε ότι θα το δεις ξανά).
 

News 24/7

24MEDIA NETWORK