10 περαστικοί επιλέγουν το αθλητικό γεγονός του 2018

Βγήκαμε στο δρόμο και ζητήσαμε από τον απλό κόσμο να ψηφίσει αυθόρμητα μία και μόνο στιγμή από τη χρονιά που φεύγει. Δεν θα πλήξεις, υπήρξε ποικιλίαν - όχι μόνο το χρυσό του Πετρούνια.

10 περαστικοί επιλέγουν το αθλητικό γεγονός του 2018

Ο δρόμος είχε (πάντα) τη δική του ιστορία. Στην προκειμένη είχε (και) τη δική του ψήφο.

Με συνοδό την ακούραστη Γεωργία, τη φωτογράφο του Contra.gr, διασχίσαμε λεωφόρους και περπατήσαμε σε στενοσόκακα. Σταματήσαμε σε καφετέριες και λοιπές επιχειρήσεις, σταθήκαμε έξω από το μετρό, συναντήσαμε θαμώνες και εργαζόμενους και ζητήσαμε τη γνώμη τους για τι τους άφησε το αθλητικό 2018. 10 εξ αυτών, 9 άνδρες και 1 γυναίκα, αποδέχθηκαν το αίτημα να φωτογραφηθούν απαντώντας ταυτόχρονα στην ερώτησή μας.

Μην βιαστείς να μαντέψεις τις απαντήσεις τους. Κάποιες θα σε εκπλήξουν...

Μάκης - Ιδιοκτήτης βίντεοκλαμπ

Ομάδα: Ολυμπιακός

Ψήφισε: Το Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1

Όταν ζεις ένα γεγονός σε σημαδεύει αναπόφευκτα. Έχω διαρκείας στη Θύρα 20 του 'Καραϊσκάκης' και πηγαίνω τακτικά γήπεδο. Παρά το κρύο εκείνης της ημέρας, δεν θα έχανα ένα τέτοιο παιχνίδι και στο τέλος ανταμείφθηκα. Τα συναισθήματα εναλλάσσονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ μετά το 3-1 υπήρξε μια τρέλα απερίγραπτη. Αξέχαστη στιγμή για το 2018, ελπίζοντας πως θα ζήσουμε αντίστοιχες το νέο έτος.

Βίκη - Ιδιωτική υπάλληλος

Ομάδα: ΠΑΟΚ

Ψήφισε: Το Παγκόσμιο Κύπελλο (συνολικά)

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν από εκείνα που κλείνεσαι στο σπίτι με air condition. Όχι λόγω ζέστης, αλλά λόγω Μουντιάλ. Τόσοι πολλοί αγώνες μαζεμένοι σ' ένα μήνα είναι απόλαυση. Σημειώθηκαν και πολλά γκολ στα παιχνίδια, αν εξαιρέσεις κάποια λίγα, βαρετά παιχνίδια. Από την αρχή είχα μια διαίσθηση πως η Κροατία θα φτάσει μακριά στη διοργάνωση και στο φινάλε επιβεβαιώθηκε. Το 'νιωθα, το 'νιωθα, αλλά δεν εμπιστεύτηκα το ένστικτο μου, όπως πολλές άλλες φορές, και δεν στοιχημάτισα υπέρ της. Ευτυχώς δεν λες, γιατί μας τα χάλασε στον τελικό. Η ήττα από τη Γαλλία με στεναχώρησε. Όπως και ο πρόωρος αποκλεισμός της Πορτογαλίας γιατί θα έχω πάντα στην καρδιά μου τον Φερνάντο Σάντος - και το καφέ μπουφάν του! Όχι όμως για τη Γερμανία που υποστηρίζει ο σύζυγος μου.

Σπύρος - Ιδιοκτήτης βιοτεχνίας

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Ψήφισε: Το ποδοσφαιρικό κατόρθωμα του Παναθηναϊκού

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μού έχουν απορροφήσει πολύ από το χρόνο μου. Οπότε πολλές αθλητικές εικόνες δεν έχω από το χρόνο που φεύγει. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Δώνης και τα πιτσιρίκια του κατάφεραν να με κάνουν να προσμονώ για τον επόμενο αγώνα τους. Μου είχε λείψει αυτό το συναίσθημα, να συζητάς με φίλους για το αν θα πάμε γήπεδο ή θα μαζευτούμε να δούμε τον αγώνα. Παίζει ωραία μπάλα η ομάδα, στρωτή, και δείχνει πως έχει μέλλον. Μας αρέσει πολύ, μας θυμίζει τις εποχές της Παιανίας. Οι ομάδες δεν είναι το μπάτζετ τελικά. Οι σωστές ομάδες φτιάχνονται με αθλητές και όχι με χρήματα 'μόνο', όπως μας αποδεικνύουν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο.

Δημήτρης - Οινοποιός

Ομάδα: Ολυμπιακός

Ψήφισε: Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια

Ομολογώ πως δεν είμαι φαν της γυμναστικής. Όταν όμως παρακολουθείς ένα παλικάρι όπως ο Πετρούνιας να κρεμιέται από τους κρίκους γνωρίζοντας πως θα έπρεπε να έχει υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο, ανατριχιάζεις. Ακόμη κι αν δεν νικούσε στον τελικό, θα ήταν για μας ένας ήρωας και η Ελλάδα μας έχει ανάγκη από τέτοιους. Όχι φτιαχτούς, εφήμερους, δήθεν. Ήρωες πραγματικούς, που αποτελούν παραδείγματα για όλους μας.

Μάριος - Ποδοσφαιριστής

Ομάδα: Ολυμπιακός

Ψήφισε: Τον τρίτο διαδοχικό τίτλο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League

Αντικειμενικός δεν είμαι. Έχω ίνδαλμα τον Ζινεντίν Ζιντάν, είναι ο ποδοσφαιριστής που ως έφηβος πρόλαβα να δω αγωνιζόμενος και να θαμπωθώ από τα κατορθώματά του στο γήπεδο. Θαυμάζω επίσης τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον τέλειο ποδοσφαιριστή του σήμερα. Στον περυσινό τελικό του Champions League θα ήθελα να κατακτήσει το τρόπαιο η Λίβερπουλ, αλλά αυτό που κατάφερε η Ρεάλ Μαδρίτης, μ' αυτές τις δύο προσωπικότητες στο γήπεδο, ήταν πάρα πολύ σπουδαίο.

Φίλιππος - Απόφοιτος Χημικού

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Ψήφισε: Το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο

Ποδοσφαιρικός είμαι, αλλά το συναίσθημα που με γέμισε η προσπάθεια του Πετρούνια, γνωρίζοντας πως μάχεται κόντρα στον ίδιο τον τραυματισμένο εαυτό του, δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Είναι από εκείνες τις στιγμές που σκέφτεται πως όλα είναι πιθανά, αρκεί να θες πραγματικά να πετύχεις. Τον Λευτέρη τον ευχαριστούμε για ό,τι μας χαρίζει κάθε φορά που ανεβαίνει στους κρίκους για μια προσπάθειά του. Μας κάνει περήφανους.

Παναγιώτης - Δημοτικός υπάλληλος

Ομάδα: Ολυμπιακός

Ψήφισε: Τη μετακίνηση του Λεμπρόν Τζέιμς στους Λέικερς

Μην με παρεξηγείτε. Πιστεύω όμως ότι το ΝΒΑ ως μια σπουδαία μπίζνα καταφέρνει να δημιουργεί συνεχώς αντιπαλότητες. Η απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς ν' αφήσει το Κλίβελαντ για τους Λέικερς 'γεννάει' αυτομάτως μια νέα: αυτήν με τον Κάιρι Ίρβινγκ των Σέλτικς. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στους Καβαλίερς, αλλά ο μικρός δεν άντεχε να ζει στη σκιά του μεγάλου και έφυγε για τη Βοστόνη. Πλέον ο Τζέιμς είναι στο αντίπαλο δέος των Σέλτικς, τους Λέικερς, και δεν αποκλείω μέσα στην επόμενη 2ετία να τους δούμε αντιμέτωπους στους τελικούς του πρωταθλήματος. Διότι μια αναβίωση της κόντρας των δύο ομάδων είναι ιντριγκαδόρικη πάντα.

Θοδωρής - Ιδιωτικός υπάλληλος

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Ψήφισε: Τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο πρώτος τελικός που θυμάμαι καλά σε Μουντιάλ ήταν το καλοκαίρι του '86 στο Μεξικό. Είχε κι εκείνος πολλά γκολ - δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Σαν αυτόν όμως στη Ρωσία κανένας από τότε. Ένα παιχνίδι που δεν περιμένεις πως θα εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο. Ναι ήταν φαβορί η Γαλλία, ιδίως αφότου απέκλεισε την Αργεντινή με τον τρόπο που την απέκλεισε, αλλά η Κροατία έφτασε επάξια ως τον τελικό και βοήθησε έτσι ώστε ο αγώνας να είναι αμφίρροπος. Τιμωρήθηκαν πάντως για το γεγονός πως δεν μας άφησαν, εμάς τους πιστούς Αγγλόφιλους, να γευτούμε μια στιγμή καλύτερη από εκείνη του '90 στο Μουντιάλ της Ιταλίας.

Βασίλης

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Ψήφισε: Την ένταξη του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ

Έχω τρελαθεί αλήθεια είναι με τον Μπουζούκη. Εφέτος τον είδα να παίζει και προβλέπω ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό - αν δεν πουληθεί σύντομα. Όμως επειδή μ' αρέσει να παρακολουθώ πολύ ΝΒΑ και ξενυχτάω συχνά, αυτά που καταφέρνει στους Μάβερικς ο Λούκα Ντόντσιτς είναι μοναδικά. Μην ξεχνάμε επίσης ότι την προηγούμενη σεζόν ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στο Final-4 της Euroleague, προτού φύγει για τις ΗΠΑ. Από τον Τόνι Κούκοτς έχουμε να δούμε παίκτη με τέτοια πληθώρα κινήσεων.

Βασίλης - Τυπογράφος

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Ψήφισε: Κάθε παιχνίδι βόλεϊ της κόρης μου.

Είμαι ακόμη χαζομπαμπάς και δεν χάνω τους αγώνες που δίνει η κόρη μου. Όπου κι αν παίζει, όποια ώρα κι αν παίζει, είμαι στην κερκίδα για να τη δω. Δεν με γεμίζει κάτι άλλο περισσότερο απ' αυτό - ούτε καν ένα ποτήρι μπύρας στο στέκι με τους κολλητούς μου. Δεν ξέρω που θα φτάσει, ούτε με απασχολεί. Αφού χαίρεται αυτή, χαίρομαι και 'γω. Όλα τ' άλλα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, ακόμη και το Μουντιάλ που είδα με ένταση και ενδιαφέρον, περνούν σε δεύτερη μοίρα για μένα.

Photo credits: Contra.gr / Γεωργία Παναγοπούλου

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Vadim Ghirda

News 24/7

24MEDIA NETWORK