12 πασίγνωστοι ξένοι αθλητές από το #όλοι_είναι_έλληνες

Τον Πέτρο τον Μουνίτη και τον Γεράσιμο τον Βέλη τους έχεις ακουστά; Καιρός να τους γνωρίσεις, μέσα από το δοξασμένο 'ελληνικό' hashtag του Twitter. Αυτό το γενεαλογικό δέντρο σελέμπριτι μας αφορά.

Ο Λούα Λούα σε παιχνίδι του Ολυμπιακού μαζί με τον Ντιόγκο
Ο Λούα Λούα σε παιχνίδι του Ολυμπιακού μαζί με τον Ντιόγκο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη σε ιστορικό (;) κείμενο πως ο Σερβοαμερικανικός εφευρέτης, μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός Νίκολα Τέσλα, ήταν στην πραγματικότητα Θεσσαλός.

Το hashtag #ολοι_ειναι_ελληνες επιχείρησε να φέρει στο φως αυτό ακριβώς που υποσχόταν: τους σελέμπριτι που έχουν στην πραγματικότητα ελληνική καταγωγή. Η αποστολή δύσκολη, ακόμα και ο Γιάννης Φιλέρης, με την έμπειρη ματιά του, προσέφερε φώτα και γνώση, ανακαλύπτοντας την καταγωγή ενός παίκτη - αρχετύπου για το αμερικάνικο μπάσκετ. Παρακάτω επιχειρήσαμε να συλλέξουμε τους πιο γνωστούς αθλητές που αποδείχθηκαν τελικά Έλληνες και να τεντώσουμε τις ερευνητικές κεραίες μας, ώστε να ανακαλύψουμε κι άλλους 'Έλληνες'. Τα ευρήματα ήταν πολλά και εντυπωσιακά!

Μιχάλης Ιορδάνου

Χρήστος Ρονάλντος

Νάσος Ρονάλδος

Ιλαρίων Πουλής

Πέτρος Μουνίτης

Δαβίδ Ποταμιανός

Μιχαήλ Βατίστας

12 πασίγνωστοι ξένοι αθλητές από το #όλοι_είναι_έλληνες

Μόλις που είχε τελειώσει τη Γ' Λκείου ο Μιχάλης, όταν άρχισε να δουλεύει σερβιτόρος σε παραλιακό μπαράκι στην Βάρκιζα. Εκεί τον είδε σκάουτ της ιταλικής Τρεβίζο και από την επιβλητική σωματοδομή του, πείστηκε να του δώσει μια ευκαιρία.

Γεράσιμος Βελής

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σε παιχνίδι της Ρεάλ ενάντια στη Χετάφε
Ο Γκάρεθ Μπέιλ σε παιχνίδι της Ρεάλ ενάντια στη Χετάφε AP

Παιδί των ακαδημιών γνωστής ομάδας των Αθηνών, εγγονός του θρυλικού ελληνοαμερικάνου μποξέρ Τζέρι Βελής, στα 14 του βρέθηκε στο επίκεντρο θρυλικού μάνατζερ με διασυνδέσεις στην Premier League. Ο Τζέρι ο νεότερος έφυγε με μεταγραφή στην Τότεναμ, αφήνοντας πίσω του το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ροβέρτος Φιρμινιός

Ο Φιρμίνιο σε ματς της Λίβερπουλ ενάντια στη Μπόρνμουθ
Ο Φιρμίνιο σε ματς της Λίβερπουλ ενάντια στη Μπόρνμουθ AP PHOTO/RUI VIEIRA

Φημολογείται ότι είχε δοκιμαστεί στου Ρέντη μαζί με τον Ζόρα Χοβνανισιάν και τον Γιαννούλη Φακίνο, αλλά ένας σκάουτ από τη Βραζιλία κατάφερε να κλέψει τον στράικερ, που γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα, από πατέρα Αθηναίο και μητέρα Βραζιλιάνα.

Άγγελος Ντιμαριάς

Ο Άνχελ Ντι Μαρία σε παλαιότερη εμφάνιση του με τη Ρεαλ Μαδρίτης
Ο Άνχελ Ντι Μαρία σε παλαιότερη εμφάνιση του με τη Ρεαλ Μαδρίτης AP PHOTO/ALEX GALLARDO

Ο Μπάμπης Τεννές τον ανακάλυψε σε μια από τις προπονήσεις των εφήβων του Απόλλωνα Σμύρνης. Περίπου 15 μέρες αργότερα, ο έμπειρος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν. Ο γιος του Αριστείδη Ντιμαριά, ξακουστού ψήστη στα ταβερνεία της Χασιάς, ακολούθησε τον πατέρα του στην Πορτογαλία, όταν αποφάσισε να ανοίξει ένα κουτούκι κοντά στο γήπεδο της ξακουστής Μπενφίκα. Ο μύθος του ποδοσφαίρου ξεδιπλώθηκε στη συνέχεια.

Ανδρέας Ραβιός

Ο Αντριάν Ραμπιό σε ματς της Παρί ενάντια στη Ρεμς
Ο Αντριάν Ραμπιό σε ματς της Παρί ενάντια στη Ρεμς AP

Ο Ανδρέας δεν έκανε ποτέ μαθήματα πιάνου, όπως του είχε ζητήσει η μητέρα του, η γνωστή σολίστ Κλεονίκη - Αντριάνα Ραβιού. Ο Αντρέας ξόδευε όλα τα απογεύματα κάνοντας πλάκα σε ταλαντούχους νεαρούς παίκτες των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Τα ξένοιαστα χρόνια στην Τούμπα διακόπηκαν, όταν η κυρία Κλεονίκη αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στο Παρίσι. Ευτυχώς για τον Ανδρέα, το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε εκεί.

Γιώργης 'Θησαυρός' Λομανίδης-Λούης

Ο Λούα Λούα σε εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό
Ο Λούα Λούα σε εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό Ο ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ξέρω ότι θα σε σοκάρει αυτό, αλλά η εξήγηση της τεράστιας ταύτισης του Λούα - Λούα με τον Ολυμπιακό είναι πιο απλή απ' όσο φαντάζεσαι. Η εκ της Αφρικής καταγόμενη μητέρα του τον φώναζε 'θησαυρό' γιατί ήταν ο μονάκριβος γιος της, ενώ είχε και 6 κόρες. Ο μικρός βαφτίστηκε 'Γιώργος', παίρνοντας το όνομα του Καρδιτσιώτη παππού του, που είχε απωθημένο να δει εγγόνι αγόρι πριν κλείσει τα μάτια του. Όταν ο Αντώνης Λομανίδης και η γυναίκα του, Τζοάνα, πήραν διαζύγιο, ο μικρός Λούα Λούα άφησε την Καρδίτσα και πήγε Αγγλία με την μητέρα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK