125cc: Μονάχα με θαύμα θα χάσει τον τίτλο ο Λούτι

Ο 15ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Τουρκία, έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό τον τίτλο στη μοναδική κατηγορία που...εκκρεμεί, αυτή των 125cc. O Thomas Luthi κατέλαβε την πέμπτη θέση, πήρε τους 11 βαθμούς και είδε τον μοναδικό συνδιεκδικητή του τίτλου, τον Φιναλνδό, Mika Kallio να εγκαταλείπει στον τελευταίο γύρο.

125cc: Μονάχα με θαύμα θα χάσει τον τίτλο ο Λούτι

Ο 15ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Τουρκία, έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό τον τίτλο στη μοναδική κατηγορία που...εκκρεμεί, αυτή των 125cc. Ο Γάλλος Mike di Meglio μπορεί να πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του αλλά ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Thomas Luthi.

O Ελβετός αναβάτης της Εlit Grand Prix Honda, κατέλαβε την πέμπτη θέση, πήρε τους 11 βαθμούς και είδε τον μοναδικό συνδιεκδικητή του τίτλου, τον Φιναλνδό, Mika Kallio να εγκαταλείπει στον τελευταίο γύρο. Ετσι, η διαφορά των 12 βαθμών που τους χώριζε εκτοξεύθηκε στους 23 και ο Luthi βρίσκεται αγκαλιά με τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του.

Εναν πριν το τέλος...

1. T. Luthi 235
2. M. Kallio 212
3. G. Talmacsi 178

Τα πάντα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια όπου ο Kallio ευελπιστεί μονάχα σε "αυτοχειρία" του Luthi καθώς, για να ανατραπεί η διαμορφωθείσα κατάσταση πρέπει ο Φινλανδός να πάρει τη νίκη και ο Luthi να τερματίσει από τη 14η θέση και κάτω!

Ο ίδιος ο Kallio αναγνωρίζει ότι ο τίτλος χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη: "Πλέον, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μένα. Θα χρειαστώ πολλή τύχη στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια".

Ανοικτό μέτωπο υπάρχει και στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με την ΚΤΜ να ξεκινά τον τελευταίο αγώνα με διαφορά 13 βαθμών από τη Honda.

News 24/7

24MEDIA NETWORK