27 υποκλίσεις στη Maria Sharapova (PHOTOS+VIDEOS)

Η κορυφαία Ρωσίδα τενίστρια όλων των εποχών έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 27 και ο Ηλίας Αναστασιάδης (Oneman.gr) βγάζει 27 άσους για χάρη της.

27 υποκλίσεις στη Maria Sharapova (PHOTOS+VIDEOS)

Δεν ξέρω άνθρωπο που γνωρίζει αλλά δεν συμπαθεί τη Maria Sharapova. Ξέρω πολλούς που δεν τη γνωρίζουν και άλλους τόσους που την ξέρουν, αλλά δεν έχουν ιδέα τι και πόσα έχει καταφέρει στις χωμάτινες και στις σκληρές επιφάνειες ή στο γρασίδι.

Η 'Σαραπόβα' που συνηθίσαμε από τις μεταδόσεις των αγώνων της (ή 'Σαράποβα' όταν ο σπήκερ δεν είχε όρεξη να κατεβάσει τον τόνο στο 'ο') προφέρεται 'Σαράπαβα' στο Nyagan της κεντρικής Ρωσίας που γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1987.

Θα μου πεις, το τελευταίο που σε απασχολεί σχετικά με την περίπτωσή της είναι το πώς προφέρουν το όνομά της στη Σιβηρία. Δίκαιο. Είναι και αυτή η φυσική της ομορφιά που σε κάνει να μη δίνεις δεκάρα για το αν τα γκραν σλαμ που έχει κατακτήσει μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Προφανώς μιλάμε για μια από τις κορυφαίες τενίστριες που είδαμε ποτέ (ασχέτως αν αυτή η τοποθέτηση δεν στηρίζεται και τόσο στιβαρά απ' τα στατιστικά της), αλλά το brand Sharapova είναι εδώ και χρόνια πολύ μεγαλύτερο από το τένις.

Αυτοί είναι 27 τρόποι να αποδείξεις την τελευταία πρόταση και να μάθεις ένα σωρό μικρά-μικρά που ίσως δεν ήξερες γι' αυτή.

Νούμερα που πρέπει να ξέρεις, vol.1: Έχει κερδίσει και τα 4 γκραν σλαμ, μία φορά το καθένα, ενώ έχει περάσει συνολικά 21 εβδομάδες στο νούμερο 1 της κατάταξης.

Το βίντεο στο οποίο μιμείται μαγικά τον Andy Roddick.

Μόνο δύο τενίστριες (οι αδερφές Williams) έχουν κερδίσει περισσότερα χρήματα απ' όσα η Sharapova παίζοντας τένις. Η Ρωσίδα έχει βγάλει κάτι περισσότερο από 27 εκατομμύρια δολάρια ως τώρα, η Venus 30 σχεδόν και η Serena 55.

Την ώρα που βαρέθηκες να περιμένεις για το δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς (Ρολάν Γκαρός, ξεκινά στις 25/5), η Maria προσφέρει συγκλονιστικό θέαμα από μια παραλία στο Κανκούν του Μεξικό. Ποιο γκραν σλαμ; Ποιο τένις;

Αυτό φυσικά μας θύμισε τη 'δουλειά' της στο εξώφυλλο του τιμημένου Sports Illustrated Swimsuit Issue το 2006.

Έξι φορές το μπαλάκι κάτω με τη ρακέτα, βγάζουμε τα μαλλιά απ' το πρόσωπο, δύο φορές το μπαλάκι κάτω με το χέρι και σερβίς. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ.

Πρώτο γκραν σλαμ σε ηλικία μόλις 17 ετών. Η Sharapova κερδίζει το νούμερο ένα της κατάταξης και κάτοχο του Wimbledon τα τελευταία δύο χρόνια, 22χρονη Serena Williams. Ήταν αυτή η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της;

Το 2007 έγινε πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, ενώ έχει ιδρύσει το Maria Sharapova Foundation με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά του κόσμου να πετύχουν τα όνειρά τους. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων από τη σειρά ζαχαρωτών Sugarpova πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία του Ιδρύματός της.

Ναι, καλά κατάλαβες, η Sharapova έχει τη δικιά της φίρμα με καραμέλες. Την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, η Sugarpova πούλησε 1.8 εκ. Σακουλάκια με καραμέλες σε όλο τον κόσμο. Για την προώθηση της εταιρίας, η Sharapova κατέθεσε επίσημο αίτημα στις αρχές της Florida όπου ζει από τα 7 της, ώστε να αλλάξει το επώνυμό της σε Sugarpova μόνο κατά τη διάρκεια του περσινού US Open.

To 1994, σε ηλικία 7 ετών, φτάνει στη Florida με τον πατέρα της Yuri και οικονομίες που δεν ξεπερνούσαν τα 700 δολάρια. Μέχρι να γίνει δεκτή σε ακαδημία τένις με υποτροφία, ο Yuri έπλενε πιάτα για να ζήσουν και τις έκανε μαθήματα σε δημόσια κορτ. Κανείς από τους δύο δεν μιλούσε αγγλικά.

Η Sharapova δεν είχε αντίπαλο. Ούτε στα 13 της

Νούμερα που πρέπει να ξέρεις, vol.2: Έχει παίξει σε 8 τελικούς γκραν σλαμ (ρεκόρ 4-4), ενώ η τελευταία φορά που ήταν στο νούμερο 1 της κατάταξης ήταν τον Ιούλιο του '12. Έχει κερδίσει 29 WTA τίτλους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 9 της κατάταξης

Η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας της ήταν οι 10 μήνες που έμεινε εκτός δράσης λόγω μιας επέμβασης στον ώμο από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι τον Μάιο του 2009. Η Sharapova κατάφερε το 2012 να κερδίσει το Ρολάν Γκαρός και να συμπληρώσει το καρέ των γκραν σλαμ.

Αυτές οι κραυγές-αισθησιακές ιαχές πολέμου στις ανταλλαγές της.

Και το forehand-κεραυνός. (Εντάξει, και της Henin δεν ήταν άσχημο).

Τη ρώτησαν ποιους 3 θα διάλεγε για συμπαίκτες ή αντιπάλους σε ένα φιλικό διπλό και είπε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Προτιμάει τις μακροχρόνιες σχέσεις με αθλητές. Το 2012 χώρισε από τον αρραβωνιαστικό της Sasha Vujacic και εδώ και 1,5 χρόνο βγαίνει με τον Βούλγαρο τενίστα, Grigor Dimitrov, νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης και κατά τέσσερα χρόνια νεότερός της.

Θεωρεί εαυτόν πολύπλοκο, θεωρεί εαυτόν μπελά, όπως δήλωσε σε πρόσφατο Q&A στο Twitter. Ποιος θέλει να μπλέξει με τη Maria Sharapova;

Αυτό που δεν είναι και τόσο ευρέως γνωστό είναι η αμφιδεξιότητα της Sharapova που μπορεί να παίξει τουλάχιστον καλό τένις με το αριστερό.

Χμ, θα την έλεγες και μια από τις πιο γρήγορες στα πόδια τενίστριες που είδαμε τα τελευταία πολλά χρόνια.

Αν ποτέ αποκτήσεις οικειότητα μαζί της, φαντάζομαι ότι θα σου επιτρέψει να τη λες με το χαϊδευτικό της, Masha.

Το καλοκαίρι του 2013 η Sharapova προσέλαβε για προπονητή της τον θρύλο των 8 γκραν σλαμ, Jimmy Connors, αλλά η συνεργασία τους κράτησε μόνο για ένα ματς. Στο δεύτερο γύρο του Cincinatti Masters τον περασμένο Αύγουστο, η Sharapova ηττήθηκε απ' την Sloane Stephens και ο Connors απολύθηκε. Αυτό που δεν κατάλαβαν ποτέ στην Αμερική είναι γιατί προσελήφθη.

Ο τρέχων προπονητής της είναι ο Ολλανδός Sven Groeneveld. To γεγονός ότι έχει κοουτσάρει και την Ana Ivanovic μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.

Δεν έχει καθόλου πλάκα όταν αγριεύει μέσα στο κορτ. Ρωτήστε και τη Serena που πρέπει να έχει ακόμα σημάδι από αυτό το μπαλάκι.

Είπε 'up your f**king ass' στον κόσμο; Το είπε, έ;

“Θέλω να ξεχωρίζω. Όταν όλοι φοράνε μαύρα, εγώ θέλω να φοράω κόκκινα”.

Αρκετά με το διάβασμα. Καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και απολαύστε μερικούς απ' τους πιο αδιανόητους πόντους που έβγαλε ποτέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK