31ος Κλασικός Μαραθώνιος: Αλλαγή εκκίνησης και διαδρομής

Δεν χωράνε πλέον οι δρομείς στα 5 και 10 χιλιόμετρα. Έφτασαν τους 16.000 κι αλλάζουν τόπο εκκίνησης και διαδρομή. Όλα τα νέα δεδομένα για τους δυο λαϊκούς αγώνες που έρχονται στις 10 Νοεμβρίου μαζί με τον Κλασικό Μαραθώνιο.

31ος Κλασικός Μαραθώνιος: Αλλαγή εκκίνησης και διαδρομής

Αγγίζουν τους 8.000 οι δρομείς που θα δώσουν το "παρών" την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον λαϊκό αγώνα των 5χλμ. ενώ άλλοι τόσοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα 10. Δυο αγώνες που θα διεξαχθούν παράλληλα με τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά:

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5.000 μέτρων, έχει νέα αφετηρία, νέα διαδρομή και νέα ώρα εκκίνησης. Η εκκίνηση λοιπόν του αγώνα θα δοθεί στις 08:00 από τη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε blocks εκκίνησης.

Η όδευση της νέας διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Στις 9.05 θα δοθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 10.000 μέτρων από την ίδια αφετηρία με τον αγώνα των 5.000 μέτρων, επίσης κατά κύματα.

Η όδευση της νέας διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει, επίσης, από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK