53 Rally Σουηδίας

53 Rally Σουηδίας
Μετά το εναρκτήριο λάκτισμα στο Μόντε Κάρλο και τη νίκη του Sebastien Loeb, οι πρώτες ενδείξεις για τη δυναμικότητα των ομάδων ήρθαν. Με τη Ford σαφώς δυνατότερη από πέρυσι, το πρωτάθλημα θα είναι μία δύσκολη μάχη που θα διεκδικηθεί από πολλούς οδηγούς μέχρι τη τελευταία ειδική των αγώνων. Οι οδηγοί πριν ταξιδέψουν στη Σουηδία (6-7-8 Φεβ) για τον δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, έχουν συλλέξει αρκετές πληροφορίες για τη συμπεριφορά των καινούργιων αυτοκινήτων τους σε συνθήκες μάχης.

Στη Σουηδία μεταβαίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες του WRC για να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα που κατά παράδοση διεξάγεται σε χιονισμένες ειδικές. Ο ήλιος και η άνοδος της θερμοκρασίας τις δύο τελευταίες ημέρες όμως, έχουν αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δομή των ειδικών διαδρομών και αυτό γιατί λιώνοντας το χιόνι έφερε στην επιφάνεια χώμα! Αυτό, φυσικά, επηρεάζει τις ομάδες και την επιλογή των ελαστικών τους, ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές είχαν εξελίξει νέα λάστιχα, ειδικά για αυτόν τον αγώνα.

Σε έναν αγώνα όπου στατιστικά επικρατούν οι σκανδιναβοί οδηγοί, οι Loeb, Martin και Sainz θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των συναδέλφων τους και τη προκατάληψη των αριθμών καθώς ελάχιστες είναι οι φορές που μη σκανδιναβός οδηγός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στη Σουηδία δεν είναι άλλος από τον Marcus Gronholm ο οποίος έχει φύγει νικητής τρεις φορές από τον αγώνα. Ως εκ τούτου τα φώτα της δημοσιότητας και οι αποδόσεις των bookmakers θα είναι στραμένα προς το μέρος του ιδιαίτερα μετά τα καλά διαπιστευτήρια του καινούργιου 307.

News 24/7

24MEDIA NETWORK