6 αθλητές που έκλεψαν σε live τηλεοπτική μετάδοση

Ο θεατρίνος Ριβάλντο, ο μποξέρ με τα γάντια από ασβεστόλιθο, ο ποδηλάτης που έτρεχε με τη βοήθεια αυτοκινήτου!

o Ριβάλντο πανηγυρίζει μαζί με τον Εντμίλσον την επίτευξη του 2-1 εις βάρος της Τουρκίας, στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002
o Ριβάλντο πανηγυρίζει μαζί με τον Εντμίλσον την επίτευξη του 2-1 εις βάρος της Τουρκίας, στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 AP

Μπορείς να ξεγελάσεις τον διαιτητή, τον αντίπαλο, ένα ολόκληρο γήπεδο που σε παρακολουθεί, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση; Κάποιοι θα πουν 'γιατί όχι; Ο σκοπός της νίκης αγιάζει όλα τα μέσα για την επίτευξη αυτής'. Κάποιοι αθλητές που παραβίασαν κατάφωρα τους κανονισμούς σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, δικαιώθηκαν γι`αυτό το ρίσκο τους και η ιστορία τους κατέταξε στο κεφάλαιο των διαβολικά πονηρών - εθισμένων στη νίκη. Κάποιοι δεν κατάφεραν να παίξουν αυτόν το ρόλο και η ιστορία απλά τους καταχώνιασε σε ένα μαύρο κουτί γεμάτο με κουτόπονηρους κι απελπισμένους φτωχοδιαβόλους που ξεχάστηκαν από την ίδια τη ζωή. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει και δοξασμένους και ντροπιασμένους παραβάτες, Επιλέγετε με ποιου το πλευρό είστε.

Η μαραθωνοδρόμος που δεν έτρεχε (πολύ)

8 Απριλίου 2016 και οι Times της Νέας Υόρκης δημοσιεύουν άρθρο με τίτλο "Swim, Bike, Cheat?" το οποίο αναφερόταν στην αθλήτρια τριάθλου από τον Καναδά, Τζούλι Μίλερ. Το κείμενο εξιστορεί την περιπέτεια μιας αθλήτριας που μέχρι τη συμμετοχή της στον μαραθώνιο IRONMAN που λαμβάνει χώρα ετησίως στην πόλη Γουίστλερ του Καναδά, δεν είχε καμία επιτυχία στο ενεργητικό της. Η Μίλερ συμμετείχε το 2015 τερματίζοντας πρώτη, έχοντας ανατρέψει μια διαφορά 10 λεπτών (!) από την Σούζι Ντέιβις, πολυνίκη του αθλήματος.

Αρχικά, διαπιστώθηκε πως η Μίλερ είχε αφαιρέσει από την φόρμα της το τσιπ χρονομέτρησης, κάτι που αργότερα ανατράπηκε από την ίδια την αθλήτρια. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα μέσω video, διαπιστώθηκε πως είχε συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο: Η Τζούλι Μίλερ είχε παρακάμψει ένα ολόκληρο κομμάτι της διαδρομής, για να καταφέρει να φτάσει με άνεση στην πρωτιά. Η αθλήτρια αποκλείστηκε από κάθε διοργάνωση για δυο χρόνια και το βραβείο της δόθηκε στη Σούζι Ντέιβις.

Ο προπονητής που έβαλε τρικλοποδίες

Σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς 'Curb Your Enthusiasm', o κωμικός Λάρι Ντέιβιντ πηγαίνει να θαυμάσει τους αγαπημένους του Λέικερς σε θέσεις courtside. Κάποια στιγμή απλώνει τα πόδια του για να νιώσει πιο άνετα. Εκείνη τη στιγμή ο Σακίλ Ο`Νιλ πέφτει πάνω στα πόδια του και τραυματίζεται και όλο το γήπεδο γιουχάρει τον Λάρι Ντέιβιντ.

Ήταν το 2010, όταν οι Νιου Γιορκ Τζέτς έπαιζαν ενάντια στους Μαιάμι Ντόλφινς για το πρωτάθλημα του NFL και ο προπονητής της Νέας Υόρκης, Σαλ Αλόζι, αποφάσιζε να μιμηθεί τον Ντέιβιντ, με θύμα τον cornerback Νόλαν Κάρολ. To τέχνασμα απέτυχε παταγωδώς, καθότι ο Κάρολ κατάφερε να συνεχίσει το ματς, χαρίζοντας τη νίκη στους Ντόλφινς, ενώ ο Αλόζι παρά τη δημόσια συγνώμη του, απολύθηκε από τη Νέα Υόρκη και αποβλήθηκε από το NFL, μένοντας χωρίς δουλειά ως και σήμερα.

The Rivaldo Show

Είμαστε στο Μουντιάλ του 2002, η Βραζιλία αναμετράται με την Τουρκία σε έναν αγώνα που λίγο αργότερα θα λάβει τον χαρακτηρισμό 'Ο Πραγματικός Τελικός' του Μουντιάλ. Σε αυτή την σκληρή και αμφίρροπη αναμέτρηση, το 2-1 υπέρ της Βραζιλίας έμοιαζε δίκαιο, αν και υπήρξε μια κακή στιγμή, που επισκίασε την μέχρι τότε καλή εμφάνιση της 'Σελεσάο'. Ο Χακάν Ουνσάλ επέστρεφε με χτύπημα την μπάλα προς τον Ριβάλντο για να επιχειρήσει κόρνερ. Εκείνος, αν και η μπάλα τον σημάδεψε στον αγκώνα, κράτησε το πρόσωπο του σε ένδειξη πόνου και τινάχτηκε στο χορτάρι.

Αν και κραυγαλέα θεατρική η πράξη του Ριβάλντο, ο διαιτητής είχε πειστεί απόλυτα, αποβάλλοντας τον Ουνσάλ με κόκκινη κάρτα. H Τουρκία αξιολόγησε το εν λόγω περιστατικό ως μίνι εθνική προδοσία, η FIFA απάντησε, επιβάλλοντας πρόστιμο 11.500 ελβετικών φράγκων στον Ριβάλντο. "Ποινή χάδι", επιεικώς.

Τα ενισχυμένα γάντια του Λουίς Ρεστό

10 Ιουνίου 1983, ο αήττητος μέχρι τότε πυγμάχος Μπίλι Κόλινς Τζούνιορ, υποδέχεται τον νεαρό Λουίς Ρέστο στη Νέα Υόρκη. Το ματς είναι ισοπεδωτικό. Ο Ρεστό διαλύει τον Μπίλι Κόλινς σε 10 γύρους, τον γρονθοκοπεί σχεδόν μέχρι θανάτου, προκαλώντας στο νεαρό αθλητή σοβαρά τραύματα στα μάτια και στο πρόσωπο. Στο τέλος του αγώνα, με τον Τζούνιορ αιμόφυρτο, να προσπαθεί να διακρίνει τα πρόσωπα στο σκοτάδι, ο πατέρας του, πλησιάζει τον Ρεστό για χειραψία. Διαπιστώνει πως τα γάντια του έχουν μια παράξενη αίσθηση, σαν να είναι 'κούφια'. Δικαιώνεται.

Ύστερα από έρευνα των ανωτάτων αρχών, διαπιστώνεται ότι ο Ρεστό είχε αφαιρέσει την επένδυση των γαντιών του και στη θέση αυτής, είχε τοποθετήσει κομμάτια ασβεστόλιθου, με αποτέλεσμα κάθε του χτύπημα να είναι ολέθριο για τον αντίπαλο. Το σώμα της New York Athletic Committee έκρινε πως ο προπονητής του Ρεστό, Παναμά Λιούις, ήταν ο εμπνευστής της δολιοφθοράς, με τον νεαρό αθλητή να δηλώνει πως δεν ήταν ενήμερος. Ο Ρεστό πέρασε δυόμιση χρόνια στην φυλακή, βλέποντας την καριέρα του να ολοκληρώνεται πρόωρα, ενώ ο Κόλινς, έχοντας χάσει μέρος της όρασης του και με σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπο, απεβίωσε ύστερα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οδηγώντας υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο Ρεστό μέχρι σήμερα ζητάει δημοσίως συγνώμη από την χήρα του Μπίλι Κόλινς Τζούνιορ.

To Χέρι του Θεού

'Ελάτε να πανηγυρίσουμε, αλλιώς δεν θα μετρήσει το γκολ΄ φώναζε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στους συμπαίκτες του από την Εθνική Αργεντινής, ενώ προηγουμένως είχε προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα Σίλτον, για να σημειώσει με το χέρι, το 2-1 κατά της Αγγλίας, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986. Το περιστατικό περίγραψε ο ίδιος το 2005, σε συνέντευξη του στην USA Today. Το 'Χέρι του Θεου' ήταν μια ατάκα που γεννήθηκε μέσα από δήλωση του ίδιου του Μαραντόνα, ο οποίος παραδέχτηκε εμμέσως την παράβαση του, λέγοντας πως αυτό το γκολ προήλθε "λίγο από το κεφάλι μου και λίγο από το χέρι του Θεού".

Το αυτοκίνητο του ποδηλάτη

O Βιντσέντσο Νιμπάλι ήταν τουλάχιστον θρασύς και αστείος ταυτόχρονα. Ο ποδηλάτης που κέρδισε το Tour de France του 2014, ένας από τους έξι αθλητές παγκοσμίως που έχουν κερδίσει και τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος, κατάφερε να 'λερώσει' για πάντα το όνομα του, όταν αποκαλύφθηκε πως το 2015, κατά την διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας έκανε χρήση ενός 'τρικ' που βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη των κανονισμών του αθλήματος. Ο Νιμπάλι έπαιξε με τα όρια του 'sticky bottle', του κανόνα που επιτρέπει αυτοκίνητο με βοηθούς του ποδηλάτη, να τον βοηθήσει να επανακτήσει την πορεία του ύστερα από σύγκρουση. Ο αθλητής μπορεί να κρατηθεί από ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, την άλλη άκρη του οποίου κρατάει ο βοηθός του, ο οποίος οδηγεί. Το ελικόπτερο που επέβλεπε την διαδρομή της ισπανικής διοργάνωσης, διαπίστωσε πως ο Νιμπαλί όχι μόνο χρησιμοποίησε το βοηθητικό αυτοκίνητο για να επανέλθει στην πίστα, αλλά για αρκετά μέτρα είχε σταματήσει να κάνει πετάλι, με τον οδηγό του να 'γκαζώνει' το αυτοκίνητο για να τον βοηθήσει να προηγηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK