6η αγωνιστική: Βρήκε τον... μάστορα του ο Ηρακλής

Το περίφημο εντός συνόρων αήττητο σερί (41-0) του Ηρακλή σταμάτησε την Δευτέρα (14/11) στο κατάμεστο κλειστό της Γλυφάδας. Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός με τον Ερνάντο Γκόμεζ να κάνει πράγματα και θαύματα υπέταξε τον «γηραιό» με 3-2 σετ μετά από ένα παιχνίδι που αποτέλεσε διαφήμιση του αθλήματος και είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ντέρμπι.

6η αγωνιστική: Βρήκε τον... μάστορα του ο Ηρακλής

Το περίφημο εντός συνόρων αήττητο σερί (41-0) του Ηρακλή σταμάτησε την Δευτέρα (14/11) στο κατάμεστο κλειστό της Γλυφάδας. Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός με τον Ερνάντο Γκόμεζ να κάνει πράγματα και θαύματα υπέταξε τον «γηραιό» με 3-2 σετ μετά από ένα παιχνίδι που αποτέλεσε διαφήμιση του αθλήματος και είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ντέρμπι. Θέαμα, πάθος, σασπένς από τις δύο ομάδες που όπως όλα δείχνουν θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή.

Το εναρκτήριο σετ ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν τον ρυθμό τους και να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 18-18. Τα λάθη όμως των γηπεδούχων στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να πάρουν κεφάλι με 21-18 και να φτάσουν χωρίς πρόβλημα στο 25-22.

Το παιχνίδι «ζεστάθηκε» στο δεύτερο σετ, όταν οι δύο αντίπαλοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, με τους Γκόμεζ, Πανταλέοντα από τη μία πλευρά και τον Στάνλεϊ από την άλλη να παίρνουν «φωτιά». Χάρη στο δυνατό σερβίς και τον οίστρο του Αμερικανού διαγώνιου, ο «γηραιός» ξέφυγε με 8-5 και 10-7, δείχνοντας να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του σετ. Όταν όμως πήρε μπροστά ο Γκόμεζ το σκηνικό άλλαξε. Σε μεγάλη μέρα ο Βενεζουελάνος έφερε τα πάνω-κάτω και σε συνδυασμό με το καλά στημένο μπλοκ, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 18-16. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση (22-20), όμως ο ασταμάτητος Γκόμεζ δεν κατέβασε ούτε στιγμή ταχύτητα, οδηγώντας την ομάδα του 26-26. Ένα σερβίς στο φιλέ του Στάνλεϊ και ένα λάθος του Μπολ έφεραν τους γηπεδούχους στο 28-26 και στην ισοφάριση σε 1-1.

Αρκετά μέλη της «πράσινης» οικογένειας βρέθηκαν στη Γλυφάδα, όπως ο Έκι Γκονζάλες, ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Γιόζεφ Βάντσικ, ο Τότης Φυλακούρης και ο Γιώργος Καραγκούνης που παρακολούθησε το ματς στο πλευρό του Βλάση Σταθοκωστόπουλου.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη και τους οπαδούς του να μην σταματούν ούτε λεπτό να τον εμψυχώνουν, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ, πήρε προβάδισμα από νωρίς με 9-6, 14-11, 20-16, 22-19, κάνοντας με άνεση το 25-22. Το επόμενο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Ηρακλή να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό φαίνεται ότι επέδρασε θετικά στους παίκτες του Αλέκου Λεώνη, οι οποίοι με την απαιτούμενη ψυχραιμία, την ελαχιστοποίηση των λαθών και τις σωστές επιλογές έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με 26-24.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, κρατώντας την για το τάι μπρέικ. Με τον Θοδωρή Μπάεφ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα από το σερβίς, ξέφυγαν με 10-5 και ουσιαστικά εκεί ολοκληρώθηκε ο αγώνας, αφού οι Θεσσαλονικείς άργησαν να αντιδράσουν.

Τα σετ: 22-25, 28-26, 25-22, 24-26, 15-12.

Παναθηναϊκός: Ανδρεάδης 2, Ντονάς 2, Κουρούπης 1, Ψάρρας, Στεφάνου (λ-63%), Μαρσελίνιο 1, Γκόμεζ 40, Σμαραγδής 3, Πανταλέων 12, Λάππας 2, Μπάεφ 17.
Ηρακλής: Μπολ 6, Γκιούρδας 8, Μπρουκς, Ιωαννίδης, Κράβαρικ 11, Ντίαζ 9, Δημητρακόπουλος (λ-65%), Στάνλεϊ 35, Τσέρνιτς 14.


Χαβιέ Βέμπερ: « Ο Ηρακλής ήταν πέρσι δεύτερη ομάδα στην Ευρώπη οπότε η αξία του λέει τα πάντα για τη σημερινή μας νίκη. Στο τέταρτο σετ χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα, όμως ο Γκόμεζ ήταν εκπληκτικός και πήραμε τη νίκη. Πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας στην άμυνα και στην υποδοχή ώστε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Δεν φοβήθηκα ποτέ! Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την νοοτροπία που επέδειξε η ομάδα στα δύσκολα. Γιατί να μιλήσουμε για τον Ντάντε; Ο Κουρούπης ήταν πολύ καλός στην υποδοχή. Αν είχαμε έναν επιπλέον παίκτη σαν τον Ντάντε θα ήταν καλύτερα για εμάς όμως μια μεγάλη ομάδα οφείλει να ξεπερνά τις δυσκολίες με τους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν. Ο Ντάντε επέστρεψε, νιώθει καλά και θα δώσουμε αγώνα δρόμου για να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ερνάντο Γκόμεζ: « Με την Πιατσέντζα δεν είχα πάει τόσο καλά όμως δούλεψα πολύ για να αντεπεξέλθω στα δύσκολα. Έδωσα βάρος στις κόντρα επιθέσεις όμως το σημαντικό σήμερα είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Είναι σπουδαίο που είμαστε αήττητοι, μας αρέσει η κορυφή και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στον Πανερυθραϊκό και τον Ολυμπιακό»

Σωτήρης Πανταλέων: « Μεγάλο ματς, μεγάλη νίκη. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε επειδή σπάσαμε το αήττητο του Ηρακλή. Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε πάλι στην κορυφή με λίγο μεγαλύτερη διαφορά. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο καλά ώστε κάποια στιγμή να μην μας απασχολεί τι θα κάνει ο αντίπαλος στο παιχνίδι»

Γιώργος Στεφάνου: « Είμαστε χαρούμενοι, πρώτα απ’ όλα για τη νίκη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Ηρακλή και κατά δεύτερον που σπάσαμε το αήττητο των αντιπάλων μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο γιατί μας έκανε να νιώσουμε σαν να παίζουμε ξανά στη Λεωφόρο δημιουργώντας κλίμα καλύτερο κι από την ιστορική μας έδρα. Ήταν εκπληκτικοί»

Θοδωρής Μπάεφ: « Μεγάλη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά όμως στο δεύτερο σετ μας “ξύπνησε” η κερκίδα και καταφέραμε να το πάρουμε επιστρέφοντας στο παιχνίδι. Σημασία έχει η νίκη, αν και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Γκόμεζ για την προσωπική του απόδοση. Η απόδοσή μας δεν κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο όμως αυτό οφείλεται και στον Ηρακλή που μας πίεσε πολύ. Συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα: να παίζουμε καλύτερα σε κάθε παιχνίδι και να κυνηγάμε μόνο τη νίκη. Θα ένιωθα δικαιωμένος ακόμα κι αν είχαμε χάσει σήμερα. Περνάω πολύ καλά εδώ, αισθάνομαι υπέροχα στον Παναθηναϊκό και δεν θα κριθεί η επιλογή μου από μια νίκη ή μια ήττα. Να τονίσω ότι επi της ουσίας αυτό το παιχνίδι δεν κρίνει τίποτα, ωστόσο το προβάδισμα των τριών βαθμών μας δίνει καλύτερες δυνατότητες για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στην κανονική σεζόν»

Αλέκος Λεώνης: « Στο πρώτο σετ αποδώσαμε ωραίο βόλεϊ και προηγηθήκαμε με 1-0 σετ. Τα πράγματα άλλαξαν στο επόμενο σετ. Κάναμε λάθη τα οποία και αποδείχτηκαν καθοριστικά για την έκβαση όχι μόνο του σετ αλλά και του αγώνα. Από εκεί και ύστερα το παιχνίδι πήρε μία άλλη μορφή και όλος ο Ηρακλής έπαιζε εναντίον του Γκόμεζ χωρίς να μπορέσει να τον σταματήσει. Στο τέταρτο σετ καταφέραμε και ισοφαρίσουμε και να οδηγήσουμε το παιχνίδι στο πέμπτο σετ. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν επιτυχία που καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ με τα σερβίς του Μπάεφ. Όταν η αντίπαλη ομάδα ξεφεύγει στο τάι μπρέικ με 4 πόντους δεν μπορείς να την ανακόψεις»

Ματέι Τσέρνιτς: « Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς παίξαμε κάτω από τις δυνατότητες μας και χάσαμε το παιχνίδι από έναν και μόνο παίκτη. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ»

News 24/7

24MEDIA NETWORK