8η αγωνιστική: "Ερυθρόλευκη" κυριαρχία στη Γλυφάδα

Τι κι αν θεωρούταν από πολλούς ως το αουτσάιντερ για τη νίκη στο κλασικό ντέρμπι του ελληνικού βόλεϊ; Τι κι αν έδωσε τη μάχη του σε ένα κατάμεστο από «πράσινους» οπαδούς κλειστό της Γλυφάδας; Τι κι αν πήγε εκεί ως «πληγωμένο θηρίο»; Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει την Δευτέρα (28/11) όλα τα προγνωστικά, παίρνοντας μια πανάξια και ολοκάθαρη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ.

8η αγωνιστική: "Ερυθρόλευκη" κυριαρχία στη Γλυφάδα

Τι κι αν θεωρούταν από πολλούς ως το αουτσάιντερ για τη νίκη στο κλασικό ντέρμπι του ελληνικού βόλεϊ; Τι κι αν έδωσε τη μάχη του σε ένα κατάμεστο από «πράσινους» οπαδούς κλειστό της Γλυφάδας; Τι κι αν πήγε εκεί ως «πληγωμένο θηρίο»; Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει την Δευτέρα (28/11) όλα τα προγνωστικά, παίρνοντας μια πανάξια και ολοκάθαρη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ.

Όλα κύλησαν…ρολόι στους Πειραιώτες, που είχαν μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χατζηαντωνίου, Κουρνέτα, Χριστοφιδέλη. Παρουσιάστηκαν καλύτερα προετοιμασμένοι, εξουδετερώνοντας τους Γκόμεζ, Μπάεφ, βρήκαν σε κακή μέρα τον «αιώνιο» αντίπαλο τους και δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του φετινή ήττα εντός συνόρων. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρθενική εμφάνιση του Ντάντε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το εναρκτήριο σετ ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 15-15. Η προσπάθεια των γηπεδούχων στη συνέχεια να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας ευοδώθηκε εν μέρει, καθώς ξέφυγαν με 18-15. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο απάντησαν γρήγορα (18-18), αλλά με τους Τσόσκοβιτς και Χριστοφιδέλη να δίνουν πολύτιμη βοήθεια έφτασαν στο 25-21.

Με τον αέρα του 1-0 σετ, οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν πλήρως στη συνέχεια. Πήραν από νωρίς το πάνω χέρι (6-3, 15-10, 19-12), την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» πελαγοδρομούσαν, χωρίς να θυμίζουν τίποτα από την ομάδα που πριν δύο εβδομάδες έκοψε τη φόρα του Ηρακλή. Έτσι λοιπόν ήταν θέμα χρόνου οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στο 25-22.

Ενταση στο τέλος


Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν αντικείμενα προς τους παίκτες του Ολυμπιακού που φυγαδεύτηκαν γρήγορα στα αποδυτήρια και στη συνέχεια με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης στο πούλμαν.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ανεβάζει ταχύτητα, βρισκόμενος ενώπιον…πανωλεθρίας μέσα στο ίδιο του το «σπίτι». Και πάλι όμως η βελτίωση αυτή δεν ήταν αρκετή για να φέρει ανατροπή του σκηνικού, αφού στο κρίσιμο σημείο «ξεφούσκωσε». Αν και προηγήθηκε με 17-15, κατέληξε στο 17-17 με τους «ερυθρόλευκους» να μην χάνουν ούτε στιγμή την ψυχραιμία και την συγκέντρωση τους και να κάνουν το 25-23.


Τα σετ: 21-25, 22-25, 23-25.

Παναθηναϊκός: Ψάρρας 1,83, Γκόμεζ 18, Σμαραγδής 1, Πανταλέων 7, Λάππας 11, Μπάεφ 11, Στεφάνου (λ-50%), Ανδρεάδης 3, Ντονάς, Κουρούπης, Ντάντε.
Ολυμπιακός: Κουρνέτας, Νανγκά 12, Τσακιρόπουλος 7, Χατζηαντωνίου 6, Χριστοφιδέλης 18, Τσόσκοβιτς 12, Κουλιέρης (λ-57%), Παπάζογλου, Τζιγγίδης.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Ράντε Μάλεβιτς:


« Ήταν πολύ καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι. Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη. Τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες μας θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Με εξαίρεση το φινάλε του αγώνα, η ατμόσφαιρα ήταν καλή και πιστεύω πως θα είναι ανάλογη στο ντέρμπι που θα γίνει στην έδρα μας»

Eπεισόδια στην Ηλιούπολη


Καταστροφές σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην πλατεία Κανάρια της Ηλιούπολης προκάλεσε ομάδα νεαρών λίγες ώρες μετά το τέλος του ντέρμπι.

Περίπου 100 άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, περνώντας έξω από τα γραφεία Φίλων του Ολυμπιακού, πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προκαλώντας φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έγινε προσαγωγή 16 νεαρών, εκ των οποίων οι τέσσερις συνελήφθησαν.

Κώστας Χριστοφιδέλης: « Η ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη. Κάναμε πράξη από την αρχή αυτά που είχαμε πει όλη την εβδομάδα. Δεν ήταν εύκολη η νίκη. Ιδρώσαμε και πασχίσαμε πολύ μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Η απόδοσή μας όμως δεν του άφησε περιθώρια για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Εμείς πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, μηδενός εξαιρουμένου. Πριν από τον αγώνα δεν είχαμε πολλά περιθώρια για απώλειες βαθμών. Μετά απ’ αυτή τη νίκη παραμένουμε στους στόχους μας. Αν δεν υπάρχουν ακρότητες, δεν μπορούν να μας επηρεάσουν οι έδρες όπως αυτή του Παναθηναϊκού. Είχαμε πολλούς λόγους να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε»

Βασίλης Κουρνέτας: « Σίγουρα όταν προηγείσαι 2-0 σ’ ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, και ειδικά εκτός έδρας, τότε είσαι πιο πάνω ψυχολογικά από τον αντίπαλο. Μπήκαμε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και διατηρήσαμε αυτά τα στοιχεία σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ακόμη και όταν ξέφυγε σε κάποια σημεία ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα, δεν χάσαμε την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωσή μας, και φτάσαμε σ’ αυτή τη μεγάλη νίκη. Σ’ αυτά τα ματς χρειάζεται σίγουρα πάθος και αποφασιστικότητα. Όμως, είναι αναγκαία και η ηρεμία ειδικά σε κάποια κρίσιμα σημεία. Η νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου δίνει σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα σ’ αυτόν που κερδίζει το ντέρμπι. Τα καταφέραμε και παραμένουμε στους στόχους μας. Συνεχίζουμε τη χρονιά μας. Είχαμε κακό ξεκίνημα στη χρονιά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Καταφέραμε να επανακάμψουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε συνέχεια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Δεν μας αρκεί αυτή η εμφάνιση, αλλά θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο»

Χαβιέ Βέμπερ: « Όλα πήγαν άσχημα. Δεν μπορέσαμε ποτέ να πιάσουμε τη συνηθισμένη απόδοσή μας και αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κατά τη φετινή σεζόν. Και άλλες φορές έχει τύχει να παίξουμε άσχημα κατά διαστήματα όμως βρήκαμε τρόπο να αντιδράσουμε. Σήμερα υπήρξαμε κακοί σε όλο το παιχνίδι. Κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό είναι σκληρή για τους φιλάθλους μας όμως μετά από τέτοιες απώλειες πρέπει να αναζητάς κάτι καλό. Τα διδάγματα από την ήττα πρέπει να γίνουν κάτι σαν θησαυρός για εμάς ώστε να μην χρειαστεί να ξαναζήσουμε μια παρόμοια κακή κατάσταση στο μέλλον. Λυπάμαι πολύ που οι φίλαθλοί μας δεν ευχαριστήθηκαν όμως έτσι είναι τα σπορ. Θέλαμε να κερδίσουμε όσο και η κερκίδα. Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι απρόβλεπτα όμως πιστεύω ότι θα το γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τέλος»

Θοδωρής Μπάεφ: « Ήταν μια κακή μέρα για μας. Η ήττα με 0-3 είναι σίγουρα βαριά όμως με αυτή την απόδοση δύσκολα θα είχαμε καλύτερη τύχη. Γενικά υπήρχε ένας εκνευρισμός, ένα σφίξιμο στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σύντομα. Ικανότητες υπάρχουν και φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε όφελος από την ήττα. Η κερκίδα ήταν απίστευτη και πολύ σωστά απαιτούσε τη νίκη, ωστόσο δεν νομίζω ότι η πίεσή της μας επηρέασε. Κάθε άλλο. Στενοχωρηθήκαμε που δεν καταφέραμε να τους ευχαριστήσουμε. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, δεν καταφέραμε σε καμία στιγμή να μπούμε στο παιχνίδι, όμως γι’ αυτό δεν φταίει μια απουσία ή η κακή απόδοση ενός μόνο παίκτη. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι ευθύνεται ο Ψάρρας. Δεν είχαμε καλή απόδοση σε καμία γραμμή και δεν φταίει η απουσία του Μαρσελίνιο. Αυτοί που είμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο οφείλουμε να κερδίζουμε»

Γιώργος Στεφάνου: « Ήμασταν εκτός ρυθμού σε όλο το παιχνίδι και δυστυχώς το πληρώσαμε με το 0-3 το οποίο είναι πολύ βαρύ και σίγουρα δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε το ντέρμπι να έχει μια τέτοια εξέλιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχαμε υποτιμήσει τον Ολυμπιακό. Λυπούμαστε που συνέβη αυτό μέσα σε κατάμεστο γήπεδο αλλά έχουμε μπροστά πολλά παιχνίδια και το περιθώριο για να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο μας»

Ντάντε: « Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά, για την ακρίβεια έκανε παιχνίδι που γίνεται μια φορά στις εκατό. Έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και είναι γνωστό ότι η άμυνα και η υποδοχή δίνουν παιχνίδια. Συγχαρητήρια στους παίκτες του. Χάρηκα πολύ από την υποδοχή που μου επιφύλαξε ο κόσμος, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Νιώθω συνεχώς όλο και καλύτερα και πιστεύω ότι στο επόμενο παιχνίδι θα είμαι έτοιμος να παίξω»

News 24/7

24MEDIA NETWORK