9 ξεχωριστές ερωτήσεις για το αθλητικό παρελθόν του ΑΝΤ1

Τέσταρε τη μνήμη σου σ' ένα απαιτητικό quiz με μοναδικές στιγμές από το κανάλι του Αμαρουσίου, με αφορμή την εξασφάλιση των δικαιωμάτων προβολής των αγώνων του EURO 2020.

Παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μάχονται για μία κατοχή στον αγώνα Κυπέλλου του 1994
Παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μάχονται για μία κατοχή στον αγώνα Κυπέλλου του 1994 EUROKINISSI

ΑΝΤ1 νούμερο ένα ήταν το σλόγκαν του δεύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που από την ημέρα της ίδρυσής του (31 Δεκεμβρίου του 1989) έγινε αυτομάτως το αντίπαλον δέος του πρωτοπόρου Mega Channel. Στο 4 του τηλεκοντρόλ το ένα κανάλι, στο 5 το άλλο και τον αντίχειρα του δεξιού χεριού να ν' αλλάζει κατεύθυνση ανάλογα με την ώρα του ρολογιού και τη διάθεση.

Στα αθλητικά προγράμματα και τις αντίστοιχες meg-άλες παραγωγές ο ΑΝΤ1 υπολειπόταν, γιατί είχε χάσει τη μάχη του Champions League. Προτιμούσε να ρίχνει το βάρος στη μυθοπλασία και στις καθημερινές σειρές. Δίχως βέβαια η εν λόγω εξέλιξη να συνεπάγεται πλήρη αποστροφή σε ό,τι αφορά τα σπορ. Με φρέσκες φωνές (ναι ήταν και ο Στέφανος Χίος μεταξύ αυτών) έκανε διάφορες απόπειρες, άλλες πετυχημένες κι άλλες όχι, προκειμένου ν' αποσπάσει μερίδιο της τηλεθέασης, με αδιαμφισβήτητη ναυαρχίδα το 'Σούπερ Σάββατο' και τα εξασφαλισμένα στιγμιότυπα των αγώνων της αγγλικής Premier League. Η παρακολούθηση της εκπομπής στη 1 μετά το μεσημέρι έμοιαζε ιεροτελεστία για πιτσιρικάδες και εφήβους των 90s, όπως αντίστοιχα το 'Λεπτό προς Λεπτό' και η high tech 'Μεγάλη Κερκίδα' του Mega, από εκεί μάθαμε για τη Σέφιλντ Γουένστεϊ με την κουκουβάγια για σήμα και την Κόβεντρι του Στιβ Ογκρίζοβιτς.

Αργότερα, και προτού ακόμη εισβάλει κάνοντας διαρκή 'κατάληψη' του χώρου η συνδρομητική πλατφόρμα του Filmnet, αγόρασε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Α' Εθνικής, έδειχνε επίσης αρκετό μπάσκετ με... πληθώρα διαφημιστικών 'σφηνών' στη διάρκεια των ματς. Η αιώνια μάχη του κυπέλλου, στο πρώτο ντέρμπι του Έντι Τζόνσον στην Ελλάδα και στο τελευταίο του Νίκου Γκάλη, από τη 'στρούγκα' των Πατησίων από τις κάμερες του ΑΝΤ1 καλύφθηκε.

Δεν ξεχνάμε, δε, εσχάτως τις μεταδόσεις των διεθνών ραντεβού της Εθνικής μπάσκετ του Τρινκέρι και του Κατσικάρη, ασχέτως αν η κατάληξη -παρόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο- δεν ήταν η προσδοκώμενη. Όπως και των αγώνων του Europa League.

Την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε ότι το 'Κανάλι του Αμαρουσίου' θα προβάλλει ελεύθερα το επόμενο καλοκαίρι τους αγώνες του EURO 2020. Είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός ιδιωτικός σταθμός θα έχει αυτό το προνόμιο/δικαίωμα. Η Εθνική ποδοσφαίρου δεν θα είναι παρούσα, πληρώνοντας βαθμολογικά όσα εσωτερικά ζητήματα που προέκυψαν, ωστόσο "τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αντουάν Γκριεζμάν , ο Σέρχιο Ράμος και πολλοί άλλοι, ετοιμάζονται να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και να «μονομαχήσουν» για να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης", όπως ανακοινώθηκε στο κείμενο του ΑΝΤ1. Η σέντρα θα δοθεί με την κλήρωση το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Πριν κινηθούμε πάντως σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς, ξεσκονίζουμε το διαδικτυακό αρχείο και αναζητούμε απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν το αρκετά πλούσιο αθλητικό παρελθόν του μακροβιότερου πλέον καναλιού, χάρη στα στιγμιότυπα που κυκλοφορούν από διάφορους λογαριασμούς στο YouTube. Έχεις τα κότσια να δοκιμάσεις τη μνήμη σου;


News 24/7

24MEDIA NETWORK