Α1 ανδρών: Ο ΟΣΦΠ το ντέρμπι, ο ΑΣ Πέρα το πλεονέκτημα για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. αναδείχτηκε το Σάββατο (20/12)νικητής με 4-1 στον αγώνα κορυφής της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αλλά ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών είναι εκείνος, που διατήρησε το πλεονέκτημα για τον τίτλο!

Α1 ανδρών: Ο ΟΣΦΠ το ντέρμπι, ο ΑΣ Πέρα το πλεονέκτημα για τον τίτλο

Η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής, που έγινε στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, ήταν συγκλονιστική και με την απρόσμενη για πολλούς εξέλιξη καθήλωσε τους φίλους του αθλήματος. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να επικρατήσει με 4-0 και να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή, σε σχέση με το σκορ του πρώτου αγώνα. Προηγήθηκε με 3-0, στο παιχνίδι του διπλού ήταν μπροστά με 2-0 σετ, αλλά τελικά επιβλήθηκε με 4-1.

Έσπασε το αήττητο του Α.Σ. Πέρα στο πρωτάθλημα ύστερα από περίπου 3,5 χρόνια, τον έπιασε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, όμως δεν πέτυχε τον στόχο του. Ο λόγος είναι ότι ο Α.Σ. Πέρα, που είχε νικήσει με το ίδιο σκορ στο ντέρμπι του 1ου γύρου, υπερτερεί κατά ένα στα συνολικά σετ των δύο αγώνων!!! Έχει πάρει 21 κι έχει χάσει 20 (6-14 για το Πέρα στον 1ο γύρο, 7-14 για τον Ολυμπιακό στον 2ο). Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν επτά αγωνιστικές και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Στο συναρπαστικό ματς οι αθλητές του Ολυμπιακού έκαναν καταπληκτική εμφάνιση, σε αντίθεση με αυτούς της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν σε κακή μέρα. Στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Μάκρας νίκησε τον Παπαγεωργίου με 3-0 σετ (μάλιστα στο 1ο σετ ανέτρεψε την κατάσταση από 7-2, που ήταν πίσω στο σκορ), αποτέλεσμα που τόνωσε το ηθικό των Πειραιωτών και πρόσθεσε άγχος στους αθλητές του Πέρα.

Ακολούθως ο Κύρου επικράτησε του Γεωργαντά με 3-2, ο Ρηνιώτης του Λαγογιάννη με 3-0 και ήρθε η ώρα του διπλού όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στα σετ με Ρηνιώτη/Μάκρα και ήταν ένα βήμα από το να φτάσει στην υπέρβαση. Ωστόσο, ο Παπαγεωργίου με τον Λαγογιάννη αντέδρασαν με βελτιωμένη απόδοση και καλή ψυχολογία και όλα κρίθηκαν στο 5ο στη σειρά παιχνίδι. Ο Κύρου προηγήθηκε με 2-0 σετ του Παπαγεωργίου, αν έπαιρνε και το επόμενο θα είχε ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα στα συνολικά σετ των αγώνων με το Πέρα, όμως τα δεδομένα άλλαξαν εκ νέου. Ο Παπαγεωργίου κατέκτησε δύο σετ στη σειρά και η ήττα στο φινάλε δεν ήταν το χειρότερο κακό για την ομάδα του...

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα
Κώστας Παπαγεωργίου-Λευτέρης Μάκρας 0-3 (10-12, 8-11, 6-11)
Γιάννης Γεωργαντάς-Κλαούντιο Κύρου 2-3 (11-7, 6-11, 2-11, 11-9, 5-11)
Κώστας Λαγογιάννης-Τάσος Ρηνιώτης 0-3 (9-11, 7-11, 7-11)
Παπαγεωργίου/Λαγογιάννης-Ρηνιώτης/Μάκρας 3-2 (6-11, 5-11, 11-5, 11-4, 11-7)
Παπαγεωργίου-Κύρου 2-3 (8-11, 12-14, 11-5, 11-9, 8-11)




Κορδούτης: "Βρεθήκαμε σε κακή μέρα"

« Έχασα χρόνια από τη ζωή μου! Είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε τέτοιον αγώνα. Ήταν ο πλέον συναρπαστικός και για μένα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η ένταση από την στιγμή, που δεν αγωνίστηκα και είχα αποκλειστικά τον ρόλο του προπονητή. Όταν είσαι μόνο απ' έξω είναι αλλιώτικα», είπε με ανακούφιση ο παίκτης-προπονητής του Α.Σ. Πέρα Γιάννης Κορδούτης.

Και συνέχισε: « Το παιχνίδι έφτασε στο αμήν! Ήμασταν σε κακή μέρα. Από την αρχή δεν πήγαν ευνοϊκά τα πράγματα γιατί έχασε ο Παπαγεωργίου και κλονιστήκαμε. Μετά βρεθήκαμε πίσω με 3-0 στα παιχνίδια και 2-0 σετ στο διπλό. Σε εκείνο το σημείο πόνταρα στο ότι οι αντίπαλοι θα αγχώνονταν περισσότερο, επειδή ήταν ένα βήμα από τη νίκη και είπα στα παιδιά να παίξουν πιο δυνατά και να συνεχίσουν με θετική ψυχολογία. Μας βγήκαν κάποια ρίσκο, πήραμε το τρίτο σετ και στη συνέχεια ανέβηκε η απόδοσή μας».

Ο Γιάννης Γεωργαντάς εκτίμησε: « Κατ' αρχήν νομίζω ότι έγινε λάθος στήσιμο της τριάδας μας. Εφόσον περιμέναμε να στηθεί διαφορετικά ο Ολυμπιακός έπρεπε ο Λαγογιάννης και ο Παπαγεωργίου να δηλώνονταν αντίστροφα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ο πρώτος τον Ρηνιώτη και ο δεύτερος τον Μάκρα. Νομίζω ότι μόνο έτσι όπως ήρθε η σειρά των αγώνων θα έβγαινε τόσο καλό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα εγώ δεν είχα καθαρό μυαλό στο δικό μου παιχνίδι και θεωρώ ότι η ήττα μου επηρέασε ψυχολογικά τον Λαγογιάννη. Τελικά, στο διπλό συνειδητοποιήσαμε ότι χάνουμε το πρωτάθλημα, μπήκαμε πιο δυνατά στο 3ο σετ και ανατρέψαμε το σκορ».

Χριστοφοράκης: "Χάθηκε τεράστια ευκαιρία"

Στον Ολυμπιακό υπήρχε ικανοποίηση για την εμφάνιση και τη νίκη, αλλά στο τέλος τα στελέχη της ομάδας δεν γινόταν να κρύψουν την πίκρα τους.

« Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί χάσαμε τεράστια ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή. Πιστεύαμε στη νίκη με μεγάλο σκορ και ακόμα κι όταν χάσαμε το διπλό το έλεγα στα παιδιά ότι μπορούμε να νικήσουμε με 4-1 και να βγούμε καλύτεροι στα σετ. Δυστυχώς χάθηκε το διπλό από 2-0 που προηγηθήκαμε, αλλά εκεί μέτρησε και η εμπειρία των αντιπάλων. Μεγάλη ευκαιρία όμως, χάθηκε στα δύο παιχνίδια του Κύρου, ο οποίος βρέθηκε μπροστά με 2-1 σετ και 9-7 τόσο απέναντι στον Γεωργαντά, όσο και απέναντι στον Παπαγεωργίου, αλλά έχασε το 4ο σετ. Πάντως, τα παιδιά έκαναν αξιέπαινη προσπάθεια και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

ΟΛευτέρης Μάκρας επισήμανε: « Είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη και την εμφάνιση, αλλά μας μένει μία πικρία γιατί φτάσαμε τόσο κοντά στην έκπληξη. Για ένα σετ χάνουμε το πλεονέκτημα για την πρωτιά, όμως το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Πιάσαμε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχαμε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Στο διπλό οι αντίπαλοι άλλαξαν τακτική μετά το 2-0, έπαιξαν καλύτερα και την ίδια ώρα έπεσε η δική μας απόδοση».

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς ο ΟΑΑ Ηρακλείου επικράτησε εκτός έδρας του Α.Ο. Πεύκης με 4-2 και πέρασε μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας. Εκμεταλλεύτηκε την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από το Π.Κ.Δ. Ταύρου (4-1), ενώ ο Ο.Α. Χανίων και ο Α.Ο. Ταταύλα δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Ελευσίνα και το Νέο Φάληρο αντίστοιχα.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Νέου Φαλήρου 4-0
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-4
Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ο.Α. Χανίων 1-4
Α.Ο. Πεύκης-ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης 2-4
Παναθηναϊκός Α.Ο.-Π.Κ.Δ. Ταύρου 1-4



Η Βαθμολογία στην Α1ανδρών(σε 11αγ.)
1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 21 (10ν.-1ητ.)
-. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 21 (10-1)
3. Ο.Α. Χανίων 20 (9-2)
4. Α.Ο. Ταταύλα 19 (8-3)
5. Ο.Α.Α. Ηρακλείου 16 (5-6)
6. Π.Κ.Δ. Ταύρου 15 (4-7)
-. Παναθηναϊκός Α.Ο. 15 (4-7)
-------------------------------
8. Α.Ο. Πεύκης 14 (3-8)
9. Γ.Α.Σ. Ελευσίς 13 (2-9)
--------------------------------
10. Α.Ο. Νέου Φαλήρου 11 (0-11)
**Ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία, ο 8ος και ο 9ος πάνε στα μπαράζ για την παραμονή.












News 24/7

24MEDIA NETWORK