ΣΠΟΡ

Α1 Γυναικών: “Κόκκινη κάρτα” και επίσημα στο κλειστό της Λεωφόρου

Ακατάλληλο και επίσημα κρίθηκε την Τρίτη (13/10) για διεξαγωγή αγώνων της Α1 γυναικών το κλειστό της Λεωφόρου.

Α1 Γυναικών: “Κόκκινη κάρτα” και επίσημα στο κλειστό της Λεωφόρου

Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού ήταν γνωστό ουσιαστικά από τον περασμένο Μάιο ότι δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει ματς του επερχόμενου πρωταθλήματος, αφού τότε σε συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα, είχε αποφασιστεί να εφαρμοστεί ο κανονισμός της FIVB, όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Αυτός προβλέπει τα γήπεδα να έχουν ύψος 7μ. και μία επιφάνεια 15μ.Χ24μ., που θεωρείται ο αγωνιστικός χώρος, δηλαδή 3μ.ελεύθερη επιφάνεια σε όλες τις πλευρές.

Ο «τάφος του Ινδού» δεν πληροί τις προδιαγραφές. Βασικότερο πρόβλημα είναι το ύψος, καθώς το χαμηλότερο σημείο της οροφής είναι στα 5μ40 και γι’ αυτό άλλωστε οι «πράσινες» είχαν αρχίσει εδώ και μήνες την αναζήτηση έδρας. Δεν μπόρεσαν όμως να βρουν την κατάλληλη και έτσι είναι τώρα στον αέρα, αφού το κλιμάκιο της Επιτροπής πρωταθλημάτων, που εξέτασε το κλειστό της Λεωφόρου, έδειξε «κόκκινη κάρτα».

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Άρης, ο οποίος δήλωσε μεν για έδρα το Χαριλάου αλλά πολύ δύσκολα θα παίξει εκεί, αφού και αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ