Α1 γυναικών: “Κόκκινο” στο κλειστό της Λεωφόρου
«Κόκκινη κάρτα» στο κλειστό της Λεωφόρου έδειξαν την Πέμπτη (14/05) οι εκπρόσωποι των ομάδων της Α1 γυναικών.
Στη συνάντηση, την τρίτη κατά σειρά, που είχαν με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα, αποφάσισαν ομόφωνα να εφαρμοστεί ο κανονισμός της FIVB όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο, που προβλέπει τα γήπεδα να έχουν ύψος 7μ. και μία επιφάνεια 15μ.Χ24μ., που θεωρείται ο αγωνιστικός χώρος, δηλαδή 3μ. ελεύθερη επιφάνεια σε όλες τις πλευρές. Το βασικό πρόβλημα στη Λεωφόρο είναι το ύψος, καθώς το χαμηλότερο σημείο της οροφής είναι στα 5μ40.
Από εκεί και πέρα, τη νέα σεζόν θα ισχύσει κοινός τρόπος διεξαγωγής των πλέι άουτ σε όλες κατηγορίες, δηλαδή να υποβιβάζεται απευθείας στην Α2 γυναικών ο τελευταίος της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου. Και οι υπόλοιποι τρεις θα παίζουν σε διπλούς αγώνες, μεταφέροντας τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Αποφασίστηκε επίσης, να επιτρέπεται, μέχρι την έναρξη του δεύτερου γύρου, η προσθήκη μιας ξένης, εφ’ όσον δεν έχουν τις τρεις που προβλέπεται από την προκήρυξη. Σε επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί ο αριθμός και τα χρονικά περιθώρια αντικατάστασης ξένων αθλητριών, σε περίπτωση τραυματισμού.
Να αναγράφονται αποκλειστικά τα επώνυμα των αθλητριών στις φανέλες και όχι ψευδώνυμα και υποκοριστικά. Να υπάρχει ελευθερία συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες, προς τα κατώτερα όρια. Να ισχύσει η κάρτα καταλληλότητας, που θα εκδίδει η ΕΟΠΕ, ασχέτως από την άδεια των κρατικών φορέων. Η καταλληλότητα αυτή θα εξετάζει τα βασικά, τις προαναφερόμενες διαστάσεις και τον ελάχιστο αριθμό των αποδυτήριων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε σύσσωμη η Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων (ΚΕΠ), ο πρόεδρός της, Γιώργος Κογκαλίδης και τα μέλη της, Παύλος Πάτσης, Χρήστος Σύλλας (ΕΣΠΑΑΑ), Γιώργος Πάγκαλος (ΕΣΠΕΔΑ) και Νίκος Δελαγραμμάτικας. Τα σωματεία της Α1 γυναικών εκπροσώπησαν οι Τεντζέρης (Παναθηναϊκός), Λάμπρου και Καλλιμάνης (Ολυμπιακός), Χουντουμάδης (Ηρακλής Κηφισιάς), Στουραΐτης και Ευαγγελίου (Μαρκόπουλο), Μπαρίκος (Πανελλήνιος), Παπανικολάου (Κερατέα), Χρυσοχόου (Πανιώνιος), Ρουσόπουλος και Μπογιατζόγλου (Απολλώνιος).