Αφαίρεσαν δύο μετάλλια από τη Δεβετζή!

Βόμβα στον ελληνικό αθλητισμό! Η IAAF ακύρωσε τα αποτελέσματά της Χρυσοπηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2007 στην Οσάκα και τις αφαιρεί τα δύο μετάλλια που κέρδισε, εξαιτίας παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ!

Αφαίρεσαν δύο μετάλλια από τη Δεβετζή!

Χάνει δύο μετάλλια η Χρυσοπηγή Δεβετζή! Η "βόμβα" έσκασε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα αποτελέσματα της αθλήτριας από τους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2007 στην Οσάκα, εξαιτίας παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ!

Ως εκ τούτου η Ελληνίδα τριπλουνίστρια που είχε τερματίσει στην τρίτη θέση και είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια, πλέον τα χάνει.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAAF η 40χρονη πλέον αθλήτρια είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία stanozolol και τα αποτελέσματά της από τις 31 Αυγούστου 2007 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2009, διαγράφονται. Επίσης η Δεβετζή αποκλείεται από όλες τις διοργανώσεις μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου 2019, αν και έχει ήδη αποσυρθεί από τη δράση.

Όπως μπορείτε να δείτε, το όνομα της Δεβετζή βρίσκεται στα αποκλεισμένα, τόσο στον πίνακα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008...

... όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2007.

Πριν μερικές ημέρες πάντως, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε διαψεύσει τα όποια σενάρια αφαίρεσης μεταλλίων της αθλήτριας.

Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ", ήταν η δήλωσή του.

Δήλωση ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε και την Τετάρτη.

Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη. Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε. , περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κινδυνεύει να χάσει το ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνο η Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK