Αφαιρέθηκαν μετάλλια από Δανό κολυμβητή
Με αφαίρεση των μεταλλίων που κατέκτησε στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τρίμηνο αποκλεισμό, τιμωρήθηκε ο Μαντς Γκλέσνερ, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στην ουσία λεβμεθαμφεταμίνη.
Πρόκειται για μία απαγορευμένη ουσία που χρησιμοποιείται σε ρινικά αποσυμφορητικά και εντοπίστηκε στον οργανισμό του Δανού κολυμβητή τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη μετά την κούρσα των 400 μέτρων ελεύθερο όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της δανέζικης ομοσπονδίας κολύμβησης Νόρα Τόμσεν, ο Μαντς Γκλέσνερ τιμωρήθηκε επίσης με τρίμηνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις, ο οποίος όμως ίσχυσε από τις 19 Μαρτίου.
Αυτό σημαίνει ότι η τιμωρία του 24χρονου κολυμβητή λήγει σε δύο ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δώσει κανονικά το “παρών” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης τον επόμενο μήνα.