Αγχώδης νίκη του Ολυμπιακού

Την πρώτη του νίκη στον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ του βόλλεϋ πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υπέταξε στο κλειστό του Ρέντη τη γερμανική Φριντρισχάφεν με σκορ 3-2 σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στις τάξεις τους τον Λορέντζο Μπερνάρντι ενώ την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γκι Ροζέ Νανγκά.

Αγχώδης νίκη του Ολυμπιακού
Την πρώτη του νίκη στον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ του βόλλεϋ πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υπέταξε στο κλειστό του Ρέντη τη γερμανική Φριντρισχάφεν με σκορ 3-2 σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στις τάξεις τους τον Λορέντζο Μπερνάρντι ενώ την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γκι Ροζέ Νανγκά.

Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χωρό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν ακόμα και με 8-3. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού ξεκίνησε από τους Νανγκά, Χριστοφιδέλη και Τσακιρόπουλο, οι οποίοι πίεσαν στο σέρβις ενώ ο τελευταίος είχε συμμετοχή σε αρκετά μπλοκ. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού εκφράστηκε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και η επικράτηση ήρθε με το άνετο 25-21 σε 24 λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε δραματικό χαρακτήρα καθώς οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά προκειμένου να ισοφαρίσουν το σκορ. Με καλό σερβίς (κυρίως από τον Κοντρέρας) προηγήθηκαν από την αρχή και έδειχναν ικανοί να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το σκορ έφτασε στο επίπεδο του 23-19. Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν και με συνεχόμενα καλά σέρβις και δυνατό μπλοκ ισοφάρισαν σε 23-23. Ακολούθησαν λάθη και από τις δυο μεριές στο σέρβις, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έδειξε πιο ψύχραιμος και μπόρεσε να πετύχει το 2-0 σε 30 λεπτά.

Το τρίτο σετ είχε την ίδια μορφή με το δεύτερο. Η Φριντρισχάφεν προηγήθηκε από νωρίς και κράτησε το προβάδισμα μέχρι λίγο πριν από το τέλος του σετ. Πιο συγκεκριμένα οι Γερμανοί βρέθηκαν μπροστά με 18-20, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Συνεχόμενοι πόντοι από Μπερνάρντι και μπλοκ έφεραν το σκορ στο 24-23 και τον Ολυμπιακό με τον Σούξο να σερβίρει για τη νίκη.

Η άμυνα των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στην επόμενη φάση ένα λάθος του Κουλιέρη έδωσε στους Γερμανούς το προβάδισμα. Το σετ ολοκληρώθηκε υπέρ της Φριντρισχάφεν στα 30 λεπτά όταν μια προσπάθεια του Χριστοφιδέλη σταμάτησε στο μπλοκ. Άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Παπάζογλου του Ολυμπιακού, όταν λίγο πριν το τέλος του τρίτου σετ πάτησε στο πόδι ενός αντιπάλου του, υπέστη διάστρεμμα του οποίου η σοβαρότητα θα δείξει η μαγνητική τομογραφία.

Στο τέταρτο σετ οι Γερμανοί μπήκαν εκ νέου δυνατά και προηγήθηκαν από νωρίς. Με κύριο γνώμονα τον Σοπς, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, προηγήθηκαν και παρά την…γνωστή αντεπίθεση του Ολυμπιακού στους τελευταίους πόντους πήραν το σετ με 25-22 σε 25 λεπτά, οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρεικ.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να μην αφήσει τη νίκη να του…φύγει μέσα από τα χέρια. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 8-4 χάρη σε κάποιες επιθέσεις των Λορέντζο Μπερνάρντι και Κώστα Χριστοφιδέλη, όμως, οι Γερμανοί στηριζόμενοι στον Σοπς έφεραν το παιχνίδι στο 10-9 με αντεπίθεση διαρκείας.

Οι δυο ομάδες κράτησαν τις επιθέσεις τους μέχρι το 12-11, όταν ο Νέμερ αστόχησε και έδωσε προβάδισμα δυο πόντων στον Ολυμπιακό. Ο Γκι Ροζέ Νανγκά με μια ωραία προσπάθεια έδωσε το 14-12 στην ομάδα του, ωστόσο, μια επίθεση του Σοπς και ένα μπλοκ πάνω στον Καμερουνέζο άσο των Πειραιωτών έφερε το παιχνίδι στα ίσα (14-14), σπάζοντας δυο ματς μπολ του Ολυμπιακού. Ο αγώνας ήταν δραματικός και τελικά ένα λάθος του Νέμερ αρκούσε στον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ (17-15 το τελευταίο σετ σε 19 λεπτά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK