Αγγίζει τη κορυφή του κόσμου η Κλάιστερς

Αγγίζει τη κορυφή του κόσμου η Κλάιστερς
Ολο και πιο κοντά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης πλησιάζει η Κιμ Κλάιστερς. Η μία εκ των δύο κορυφαίων Βελγίδων (μοιράζεται τον τίτλο με την Ζιστίν Ενάν), κατάφερε να στεφθεί νικήτρια στο Οπεν του Λουξεμβούργου, επικρατώντας στον τελικό της Αννα-Λένα Γκρόενφελντ με 2-0 σετ.

Η φετινή πρωταθλήτρια του US Open (είχε επικρατήσει στον τελικό της Μέρι Πιρς, καταφέρνοντας να βάλει στη συλλογή της τον πρώτο της τίτλο Grand Slam) ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-2. Μάλιστα, το φινάλε αυτού δόθηκε με δύο άσουςτης έμπειρης πρωταθλήτριας. Στο επόμενο μέρος, η αντίπαλος της πίεσε αρκετά την κατάσταση, κρατώντας στενή "επαφή" με την Κλάιστερς, φτάνοντας να είναι ισόπαλη με 4-4 γκέιμς.

Τελικά, η Βελγίδα κράτησε χαρακτήρα, βρήκε τον καλό της εαυτό, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη με 6-4. Με αυτόν τον τρόπο η Κλάιστερς αύξησε το νικηφόρο σερί της σε 26 νίκες στα τελευταία 27 παιχνίδια. Ετσι, κάλυψε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή. Να θυμήσουμε, ότι στη πρώτη θέση βρίσκεται η Μαρία Σαράποβα με 4.808 βαθμούς, ενώ την ακολουθεί από κοντινή απόσταση η Λίντσεϊ Ντέιβενπορτ που μετράει 4.619β. Η Κλάιστερς είναι τρίτη με 4.201 βαθμούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK