«Αιώνια» εκδίκηση των Leafs

Δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας, οι δυο «αιώνιοι» του χόκει, Montreal Candiens και Toronto Maple Leafs ανταμώνουν, αυτή την φορά στο Bell-Centre του Μοντρεάλ, όπου οι φιλοξενούμενοι Leafs πήραν την εκδίκηση τους για την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο Air Canada Centre, επικρατώντας των Habs με 3-2. Το χθεσινό ντέρμπι, έδειξε και με το παραπάνω, ότι το πάθος, η δίψα και ο ενθουσιασμός μεταξύ των δυο αυτών ομάδων, καλά κρατεί. Τι και αν οι νέοι κανονισμοί είναι αρκετά σκληροί, οι δυο «αιώνιοι» απέδειξαν σε όλο τον φίλαθλο κόσμο του χόκει, ότι οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα.

«Αιώνια» εκδίκηση των Leafs

Δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας, οι δυο «αιώνιοι» του χόκει, Montreal Candiens και Toronto Maple Leafs ανταμώνουν, αυτή την φορά στο Bell-Centre του Μοντρεάλ, όπου οι φιλοξενούμενοι Leafs πήραν την εκδίκηση τους για την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο Air Canada Centre, επικρατώντας των Habs με 3-2.

Το χθεσινό ντέρμπι, έδειξε και με το παραπάνω, ότι το πάθος, η δίψα και ο ενθουσιασμός μεταξύ των δυο αυτών ομάδων, καλά κρατεί. Τι και αν οι νέοι κανονισμοί είναι αρκετά σκληροί, οι δυο «αιώνιοι» απέδειξαν σε όλο τον φίλαθλο κόσμο του χόκει, ότι οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα των γηπεδούχων, καθώς η πρώτη ήταν από τους Ottawa Senators την περασμένη Τρίτη, πέφτοντας στο ρεκόρ 4-2, ενώ από την άλλη, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των Leafs που δείχνουν να σηκώνουν κεφάλι, μετά το άσχημο ξεκίνημα που πραγματοποίησαν στο πρωτάθλημα(3-2-2).

Οι γηπεδούχοι ευελπιστούσαν σε ένα ιδανικό ξεκίνημα, 5 συνεχόμενων νικών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 1982-83, όταν είχαν ξεκινήσει την σεζόν με ρεκόρ 7-2-1.

Δυνατό ξεκίνημα από τους Canadiens

Μια γνωστή παροιμία λέει, ότι «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί». Ταιριάζει γάντι στην απόδοση των παικτών του Claude Julien που μπήκαν στο ντέρμπι με τα 1000, προφανώς για να αιφνιδιάση τον αντίπαλο.

Έτσι στο 9ο λεπτό της πρώτης περιόδου, με τους Canadiens να βρίσκονται στο power-play, ο Ρώσος αστέρας της ομάδας, Alex Kovalev θα νικήσει από αριστερά τον πορτιέρο των Leafs, Eddie Belfour, ανοίγοντας το σκόρ. Ηταν το ιδανικότερο ξεκίνημα των γηπεδούχων, καθώς από το γκολ και έπειτα οι οπαδοί ανέβηκαν και υποστήριζαν με περισσότερο πάθος τις προσπάθειες των αγαπημένων τους παικτών. Όμως φαίνεται το γκολ, αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που παρά την πίεση των Habs, έβρισκαν τους διαδρόμους να διευσδύουν στην περιοχή του Jose Theodore. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου 20λεπτου, ο Jason Allison δεχόμενος την ασίστ του Kaberle κεραυνοβόλησε τον έλληνα πορτιέρο, ισοφαρίζοντας το ντέρμπι σε 1-1.

Η δεύτερη περίοδοs άνηκε αποκλειστικά στους παίκτες του Pat Quinn και τους Leafs που εκμηδένισαν τα επιθετικά όπλα των αντιπάλων τους, ανέβασαν στροφές, έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 8ο λεπτό με το σουτ του Eric Lindros.

Στην τρίτη περίοδο, οι Canadiens χάνοντας την μια ευκαιρία μετά την άλλη, λες και τους είχε καταραστεί κανείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο 5ο λεπτό με την φετινή αποκάλυψη της ομάδας, τον Tomas Plekanec. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα σουτ των δυο ομάδων στο πρώτο 10λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν 14 κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν το πρώτο σουτ στο 11ο λεπτό της τρίτης περιόδου. Επτά λεπτά αργότερα, οι Leafs με τον Eric Lindros, που έκανε μεγάλο παιχνίδι, πήραν πάλι το προβάδισμα στο σκορ, 3-2. Οι Canadiens στο υπόλοιπο του αγώνα δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και έτσι οι Maple Leafs πανηγύρισαν μια ανέλπιστη εκτός έδρας νίκη.

«Η επιθετική μας γραμμή των Ribeiro-Ryder-Dagenais, δεν πηγαίνει καλά από την αρχή της σεζόν, ενώ ούτε σήμερα αποτελεί εξαίρεση» τόνισε ο προπονητής των ηττημένων, Claude Julien και πρόσθεσε: «Η αλλαγή με τον Plekanec έδωσε στην ομάδα πνοή καθώς ο ίδιος σημείωσε ένα πολύ σημαντικό τέρμα για μας». «Δεν μπορώ να πω εάν η απόδοσή του Eric Lindros έχει ανέβει, αλλά δείχνει ότι θα έρθει στο επίπεδο που επιζητούμε. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τον χάσαμε για μια εβδομάδα, οπότε βρίσκεται πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης» τόνισε ο τεχνικός των Leafs, Pat Quinn. «Οι Habs αναμφισβίτητα είναι μια καλή ομάδα που διαθέτει παίκτες εγνωσμένης αξίας. Φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα. Οι μάχες άλλωστε που δώσαμε στα δυο παιχνίδια μας τα λένε όλα»ανέφερε ο πορτιέρο των Leafs, Eddie Belfour.

Ο δικός μας, Jose Theodore επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά το ρεπό της Πέμπτης, έχοντας 18 αποκρούσεις σε 21 σουτ των Leafs, ενώ ο Belfour των φιλοξενούμενων είχε 29 αποκρούσεις σε 31 σουτ. Στο Powr-play,οι Leafs είχαν 2/4, ενώ οι Canadiens 1/7.

Απών από το ντέρμπι ήταν ο Σλοβένος επιθετικός των γηπεδούχων, Richard Zednik και ο αρχηγός των leafs Mats Sundin. Έτσι οι δυο «αιώνιοι» μοιράζονται τα παιχνίδια και τις νίκες, επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων, έχει οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου.

Επόμενα παιχνίδια : Οι Canadiens θα φιλοξενήσουν τους «πελάτες» τους Boston Bruins την προσεχή Τρίτη στο Bell-Centre, ενώ οι Leafs θα υποδεχθούν την προσεχή Πέμπτη στο Air Canada Centre τους Carolina Hurricanes.

Υπόλοιπα Αποτελέσματα

Boston –Ottawa:1-5

Atlanta-N Y Rangers:1-5

N Y Islanders-Philadelphia:1-5

Buffalo-Florida:2-3

Carolina-New Jersey:6-1

Tampa Bay –Pittsburgh:3-1

Nashville – St Louis:4-1

Detroit –Phoenix:2-0

Edmonton – Calgary:0-3

Chicago – San Jose: 3-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK