Άμπου Ντάμπι (FP3): Vettel vs Verstappen

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στα Εμιράτα.

Άμπου Ντάμπι (FP3): Vettel vs Verstappen

Σε μία ωριαία διαδικασία που δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτική όσων θα δούμε στις κατατακτήριες δοκιμές, τα ελεύθερα του Άμπου Ντάμπι ολοκληρώθηκαν με ασυνήθιστη κατάταξη. Ταχύτερος όλων ήταν ο Sebastian Vettel για λογαριασμό της Ferrari, με τον Kimi Raikkonen τρίτο και σάντουιτς ανάμεσά τους τον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Όλοι τους έκαναν τους καλύτερούς τους χρόνους φορώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pireli και οι μεταξύ τους διαφορές ήταν περίπου στο ένα δέκατο. Όσο για τους δύο μονομάχους του τίτλου του 2016, βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 5!

Lewis Hamilton και Nico Rosberg έκαναν νωρίς τους καλύτερους γύρους τους και εκτοπίστηκαν στο φινάλε. Ο Βρετανός είχε κάποια στιγμή πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος της Mercedes, το οποίο ξεπέρασε στην πορεία.

Ακολούθησαν ο Daniel Ricciardo με την RB12 και οι δύο Force India ενώ δεν έλειψαν τα απρόοπτα, με τον Carlos Sainz να χάνει τον έλεγχο της Toro Rosso στη στροφή 18. Τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας πέρασαν μέρος του FP3 στα γκαράζ, με εκπροσώπους της FIA να ελέγχουν τη λύση που χρησιμοποιήθηκε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα στις ζάντες, που οδήγησε σε δύο κλαταρίσματα την Παρασκευή.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK