Ανακοίνωση κατά της Ολομέλειας

Ανακοίνωση κατά της Ολομέλειας

Την αντίθεση του στον τρόπο που λειτουργεί η Ολομέλεια των ΤΑΑ εξέφρασε την Δευτέρα (24/10) με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για έλλειψη οργάνωσης και σύμπνοιας, κάτι που φάνηκε και στο ζήτημα των ξένων, ενώ για το γηπεδικό θέμα δηλώνουν «εξαπατημένοι».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

« Παρακολουθώντας με ανησυχία τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα Α1 Ανδρών, η διοίκηση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός κατέληξε στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

Κατ’ αρχήν, τα αποτελέσματα της 14μηνης θητείας του προεδρείου της Ολομέλειας βρίσκονται μακριά από τους στόχους που είχαν τεθεί. Το πρωτάθλημα Α1 Ανδρών (2005-‘06) οδεύει ήδη προς την 4η αγωνιστική και με απογοήτευση διαπιστώνουμε πως παραμένουν άλυτα πολλά οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα.

Διαπιστώνουμε επίσης πως υπάρχει τεράστιο κενό επικοινωνίας σε σχέση με τα ΤΑΑ, ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ των εκπροσώπων των ΤΑΑ, της Ολομέλειας και της ΕΟΠΕ κινείται εδώ και μήνες σε αρνητικό πρόσημο. Με σκεπτικισμό παρατηρούμε πως δεν έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο πλάνο δράσης για το τρέχον πρωτάθλημα (2005-’06).

Επιπλέον δεν έχουμε στη διάθεσή μας τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2004-‘05 ώστε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων κινήσεών μας.

Εκ μέρους της Ολομέλειας έγινε πλημμελής προετοιμασία για τη σεζόν 2005-’06. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε η απαιτούμενη συνεργασία με την ΕΟΠΕ αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα πολλά θέματα που αφορούν τη προκήρυξη να παραμένουν ασαφή και διφορούμενα, ενώ άλλα να αγνοούνται.

Στο μεγαλύτερο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της προηγούμενης και της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου υπήρξε διευρυμένη συζήτηση με πολλά -ανεξήγητα- απρόοπτα πάνω στο μείζον ζήτημα του αριθμού των ξένων παικτών. Η διαδικασία όχι μόνο δεν οδήγησε σε εξεύρεση λύσης αλλά αναστάτωσε τον αγωνιστικό σχεδιασμό των ομάδων προκαλώντας πλήρη σύγχυση στο φίλαθλο κοινό.

Μεταξύ άλλων, και στο γηπεδικό ζήτημα το ΤΑΑ Παναθηναϊκός αισθάνεται ότι «εξαπατήθηκε». Ως οφείλαμε επενδύσαμε στην ανακατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου (ΕΑΚ Γλυφάδας) την ίδια ώρα όπου συνεχίζεται η διεξαγωγή αγώνων είτε σε παντελώς ακατάλληλα γήπεδα, είτε σε χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου. Ως απόρροια της διαμορφωμένης κατάστασης αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στη Λεωφόρο;

Τα προβλήματα και οι λύσεις τους πρέπει να μας απασχολούν καθημερινά και όχι να περνούν σε δεύτερη μοίρα ή να γίνονται «όχημα» για αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων των ΤΑΑ ή του προεδρείου της Ολομέλειας με την ΕΟΠΕ. Προέχει η ξεκάθαρη και δεσμευτική τοποθέτηση των σωματείων έναντι των προβλημάτων που τα απασχολούν με ξεκάθαρες προτάσεις και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Πάνω από όλα όμως προέχει η ενότητα των εκπροσώπων των ΤΑΑ, η διάθεση για συνεργασία και η θέληση για την πρόοδο του επαγγελματικού βόλεϊ.

Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός με μεγάλο οικονομικό κόστος εργάζεται καθημερινά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις για ένα καλύτερο πρωτάθλημα αλλά και για ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό βόλεϊ. Προς αυτή τη κατεύθυνση και μόνον, θα συνεχίσει να πορεύεται ο πρόεδρος του ΤΑΑ κ. Βλάσης Σταθοκωστόπουλος καθώς και σύσσωμη η διοίκηση.

Τέλος, το ΤΑΑ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι εκπρόσωπός του στην Ολομέλεια του πρωταθλήματος θα είναι ο κ. Κώστας Μαργαρώνης».

News 24/7

24MEDIA NETWORK