Ανακοίνωση της ΟΧΕ για αναβολή αγώνα

Διευκρινήσεις για την αναβολή του ματς Πανελλήνιος-Διομήδης Άργους της 9ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών έδωσε την Τετάρτη (16/11) με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΧΕ.

Ανακοίνωση της ΟΧΕ για αναβολή αγώνα

Διευκρινήσεις για την αναβολή του ματς Πανελλήνιος-Διομήδης Άργους της 9ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών έδωσε την Τετάρτη (16/11) με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΧΕ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

« Οι εξ αναβολής αγώνες των 2 σωματείων είχαν αρχικά οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τα σωματεία και πριν την απόφαση διεξαγωγής διπλών Ευρωπαϊκών αγώνων ως εξής:
α) 2/11/05 ΠΓΣ – ΔΟΥΚΑΣ και ΔΙΟΜΗΔΗΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
β) 16/11/05 ΠΓΣ – ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Μετά την απόφαση να διεξαχθούν διπλοί Ευρωπαϊκοί αγώνες στις 5-6/11/05 για τον ΔΙΟΜΗΔΗ και 11-12/11/05 για τον ΠΓΣ, το τελευταίο σωματείο αιτήθηκε επικαλούμενο το αρθ. 9 της Προκήρυξης οι αγώνες του να γίνουν στις 5/11/05 με ΔΟΥΚΑ και 9/11/05 με ΔΙΟΜΗΔΗ. Η ΔΕΠ έκανε δεκτό το πρώτο σκέλος του αιτήματος όμως το δεύτερο βρήκε την άρνηση του ΔΙΟΜΗΔΗ αφού το μέλος της ΔΕΠ που προέρχεται από το συγκεκριμένο σωματείο δεν συναίνεσε στο να αγωνιστεί το σωματείο ΔΙΟΜΗΔΗΣ σε 4 αγώνες κατά σειρά. Επίσης το σωματείο ΔΙΟΜΗΔΗΣ γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσε να επιβάλλει στο έτερο σωματείο που είχε Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να αγωνιστεί στις 16/11/05, ισχυρίστηκε ότι λόγω προβλήματος του με τα εισιτήρια επιθυμούσε να αλλάξει τον εξ αναβολής αγώνα με τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ και από 2/11/05 να τον μεταθέσει στις 9/11/05 όπως δικαιούνταν σύμφωνα με την Προκήρυξη, προκειμένου στην ουσία να δεσμεύσει την εν λόγω ημερομηνία. Εφόσον το σωματείο ΔΙΟΜΗΔΗΣ είχε επιμείνει στην εν λόγω ημερομηνία τότε σύμφωνα με την προκήρυξη η ΔΕΠ/ΟΧΕ ήταν υποχρεωμένη να ορίσει τον αγώνα ΠΓΣ – ΔΙΟΜΗΔΗΣ στις 16/11/05, αφού το σωματείο ΔΙΟΜΗΔΗΣ είχε προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό ο αγώνας παρέμεινε ως ορισμένος για 16/11/05.

Για τη Βιέννη αναχωρούν την Παρασκευή (18/11) ο πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο Α΄ αντιπρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος, προκειμένου να μετάσχουν στην διάσκεψη των προέδρων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στην οποία θα προωθήσουν την ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2009 και του Ευρωπαϊκού 2010.

Κατόπιν το σωματείο ΔΙΟΜΗΔΗΣ έστειλε νέο έγγραφο ενημερώνοντας ότι το πρόβλημα των εισιτηρίων λύθηκε και ότι επιθυμεί ο αγώνας με τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ να γίνει στις 2/11/05 όπως είχε αρχικά οριστεί. Παράλληλα όμως δεν αποδεχόταν να αγωνιστεί στις 9/11/05 με τον ΠΓΣ στερώντας ουσιαστικά το δικαίωμα του άλλου σωματείου το οποίο είχε Ευρωπαϊκή υποχρέωση να επιλέξει την ημερομηνία που επιθυμεί να αγωνιστεί χωρίς το ίδιο σωματείο (ΔΙΟΜΗΔΗΣ) να έχει Ευρωπαϊκό αγώνα στις 11-12/11/05. Η διαδικασία αυτή κράτησε μέχρι και τις 8/11/05 ημερομηνία συνεδρίασης της ΔΕΠ.

Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με την Προκήρυξη θα έπρεπε ο αγώνας ΠΓΣ – ΔΙΟΜΗΔΗΣ να διεξαχθεί 9/11/05 αφού ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ είχε ήδη αγωνιστεί στις 2/11/05. Επειδή όμως ήταν αδύνατο να οριστεί αγώνας μέσα σε 24 ώρες και προκειμένου η ΔΕΠ να εξυπηρετήσει και τα 2 σωματεία αποφάσισε , σύμφωνα με τις Γενικές Διατάξεις της Προκήρυξης, θεωρώντας ότι η περίπτωση είναι ιδιάζουσα αφού πρώτη φορά συμβαίνει να αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκούς αγώνες σωματεία που αγωνίζονται και μεταξύ τους, να διεξαχθεί ο αγώνας σε άλλη ημερομηνία (30/11/05) όχι όμως μετά το πέρας του 1ου γύρου.

Οι αιτιάσεις ότι δήθεν ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ δεν γνώριζε το αίτημα του ΠΓΣ για διεξαγωγή του αγώνα στις 9/11/05 είναι άστοχες αφού αφενός μεν στην ΔΕΠ μετείχε και μέλος προερχόμενο από τον ΔΙΟΜΗΔΗ, αφετέρου καταρρίπτονται από την προσπάθεια που κατεβλήθη να διεξαχθεί ο αγώνας με τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ στις 9/11/05 όταν πληροφορήθηκαν ότι ο ΠΓΣ ζήτησε να διεξαχθεί ο αγώνας την συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε ότι αφορά την έγκριση του ΔΣ, οι αποφάσεις της ΔΕΠ επικυρώνονται στα επόμενα ΔΣ αφού γίνεται αντιληπτό ότι διαφορετικά το ΔΣ θα έπρεπε να συνεδριάζει κάθε Τετάρτη πρωί ή κάθε μέρα μετά την συνεδρίαση των Διοικητικών επιτροπών της ΟΧΕ, πράγμα πρακτικά αδύνατο.

Από όλα λοιπόν τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν «και την πίτα ακέραιη και το σκύλο χορτάτο» και μάλλον δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται επειδή η ΔΕΠ δέχτηκε το αίτημα τους να μη αγωνιστούν σε 4 αγώνες στη σειρά, αν και τελικά φαίνεται ότι μάλλον έτσι έπρεπε».

24MEDIA NETWORK