Ανεβαίνουν Μπολτ και Ρόμπλες (vid)
Ο Ουσέιν Μπολτ ήταν το μεγάλο αστέρι του Grand Prix της Οστράβα, που διεξήχθη την Τετάρτη (17/06) και φρόντισε να το δείξει και στην πράξη.
Στην τρίτη του συμμετοχή σε αγώνα των
100μ., ο Τζαμαϊκανός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ήταν σαν να έτρεχε μόνος του, κάνοντας επίδοση
9.77, η οποία θα μπορούσε να είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο εάν ο άνεμος δεν ήταν, οριακά, ευνοϊκός (2,1m/s). Εμφανώς βελτιωμένος χρόνος σε σχέση με τα 10.00 που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο ενώ στα μέσα Μαρτίου είχε καλύψει την απόσταση σε 9.93, έχοντας όμως ευνοϊκό άνεμο 2.3 m/s.
Η κούρσα του Ουσέιν Μπολτ στην Οστράβα
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης και ο Ντάιρον Ρόμπλες στα 110μ. εμπόδια. Ο Κουβανός, ο οποίος στην περσινή διοργάνωση στην πόλη της Τσεχίας είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ, φέτος δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι παρόμοιο αλλά με 13.04 έκανε την καλύτερη φετινή επίδοση παγκοσμίως.
Το ίδιο ισχύει και για τον Μπερσόν Τζάκσον, ο οποίος με 48.32 στα 400μ. εμπόδια ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους χρόνους της φετινής σεζόν. Στις γυναίκες, η Μεσελές Μελκάμου με 14:34.17 σημείωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο στα 5.000μ.