Ανησυχία για Gretzky

Ανησυχία για Gretzky

Μπορεί σαν παίκτης να μην έχανε παιχνίδι, όμως στον ρόλο του προπονητή φαίνεται ότι δεν τα πάει και τόσο καλά. Ο Wayne Gretzky, ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, αποφάσισε να γίνει πρώτος προπονητής των Phoenix Coyotes με μοναδικό στόχο να την οδηγήσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια, τον αριθμό έξι, δεν είναι πολύ ευχάριστα, αλλά μάλλον ανησυχητικά για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Gretzky έχασε στο έκτο της φιλικό, αυτή την φορά από τους San Jose Sharks με 2-1.

Δήμιος των γηπεδούχων ήταν ο Patrick Marleau που σκόραρε έξι λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους αντιπάλους του. Από την άλλη, οι Sharks μετρούν το απόλυτο 6 στα 6 στα φιλικά παιχνίδια καθώς δείχνουν ομοιογένεια και σοβαρότητα στο παιχνίδι τους.

Οι Coyotes θα δώσουν το τελευταίο τους φιλικό παιχνίδι το Σάββατο το βράδυ, υποδεχόμενοι τους Anaheim Mighty Ducks.


Οι Anaheim Mighty Ducks συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στα μέχρι τώρα φιλικά της προετοιμασίας τους. Με ηγέτη τον Sergei Federov που σκόραρε εις διπλούν επικράτησαν των Los Angeles Kings εντός έδρας με 4-3. Για τους φιλοξενούμενους, όρθιος στάθηκε ο Pavel Demitra που σημείωσε δυο τέρματα και κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα μέχρι το φινάλε.

Ετσι οι Kings ολοκλήρωσαν τα φιλικά τους παιχνίδια, μετρώντας 4 νίκες, 3 ήττες και 1 ισοπαλία. Ωστόσο καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο δικός μας Tom Kostopoulos που σημείωσε και το τρίτο τους προσωπικό τέρμα.


Αν και θέλουμε πέντε μέρες για την έναρξη του «νέου» πρωταθλήματος στο NHL, οι Toronto Maple Leafs χάρη στον επιθετικό οίστρο των Mat Stajan και Carlo Colaiacovo επικράτησαν των Detroit Red Wings, στο κατάμεστο Air Canada Center με 4-3, πιστοποιώντας ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα.

Ο πρώτος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο δεύτερος σημείωσε το νικητήριο τέρμα του αγώνα. «Τα νέα μας παιδιά έπαιξαν φανταστικά απόψε(χθες)» τόνισε ο προπονητής των Leafs, Pat Quinn αμέσως μετά τον αγώνα. Η ομάδα του Τορόντο θα αναγκαστεί να κόψει κάποιους παίκτες από το ρόστερ της κανονικής περιόδου, καθώς σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται μόλις πέντε νέοι.

Οι δυο παίκτες που αναφέραμε στο ξεκίνημα του ρεπορτάζ, αναμένεται να είναι από τα βασικά όπλα του προπονητή στους επίσημους αγώνες. Ο αρχηγός της ομάδας Mats Sundin και ο Jeff O’ Neil σκόραραν για ακόμα έναν αγώνα.

Ο Ed Belfour είχε 35 αποκρούσεις κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Οι Leafs ξεκινούν την χρονιά με «ντέρμπι», με τους Ottawa Senators την προσεχή Τετάρτη.


Στην απόκτηση του φόργουορντ, Garth Murray από τους New York Rangers για τον Marcel Hossa προχώρησαν οι Montreal Canadiens. Ο Murray την σεζόν πριν το «lock-out» αγωνίστηκε σε 20 αγώνες με τους Rangers σημειώνοντας μόλις ένα τέρμα.

Από την άλλη ο Hossa σε συνολικά 59 αγώνες στο NHL, έχει σημειώσει 10 γκολ και έχει κάνει 9 ασίστ. Σε πέντε φιλικά που πρόλαβε να αγωνιστεί ο Hossa, σημείωσε 2 τέρματα και 4 ασσίστς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK