Ανοίγει η αυλαία της σεζόν

Όλα είναι έτοιμα στη Λαμία για τον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής σεζόν, το Super Cup, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/10, 19:00 ΕΤ-1) στο Χαλκιοπούλειο με αντιπάλους τον νταμπλούχο Ηρακλή και τον φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος Ολυμπιακό.

Ανοίγει η αυλαία της σεζόν

Όλα είναι έτοιμα στη Λαμία για τον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής σεζόν, το Super Cup, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/10, 19:00 ΕΤ-1) στο Χαλκιοπούλειο με αντιπάλους τον νταμπλούχο Ηρακλή και τον φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος Ολυμπιακό. Μία μέρα νωρίτερα δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της Λαμίας συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της Ολομέλειας των ΤΑΑ, οι προπονητές των δύο ομάδων, Αλέκος Λεώνης και Γιάννης Νικολάκης (σ.σ. ο Ράντε Μάλεβιτς παραμένει κλινήρης), οι αρχηγοί Αντρέι Κράβαρικ και Αντώνης Τσακιρόπουλος, όπως επίσης και οι Λορέντζο Μπερνάρντι, Λόι Μπολ.

Τόσο οι τεχνικοί, όσο και οι παίκτες επεσήμαναν ότι δεν βρίσκονται ακόμα στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, προσθέτοντας όμως ότι θα προσπαθήσουν να αποζημιώσουν με την εμφάνιση τους τους φιλάθλους που θα πάνε στο γήπεδο, προσφέροντας θέαμα. Επίσης, ο Νικολάκης ερωτηθείς για το θέμα του Μάρκος Μιλίνκοβιτς, τόνισε ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα μεταβεί στην πατρίδα του για να υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο και θα επιστρέψει στη συνέχεια στην Ελλάδα για την αποθεραπεία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου άλλου παίκτη ή θα περιμένει τον Μιλίνκοβιτς να επιστρέψει στη δράση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις…

Κώστας Ψαρουδάκης (Πρόεδρος Αγωνόδικου Επιτροπής): " Σας καλωσορίζω εκ μέρους της ΕΟΠΕ και του προέδρου κ. Μπελιγράτη ο οποίος δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στο Citroen Super Cup λόγω της παρουσίας του στο τουρνουά Παλαιμάχων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λουτράκι. Θέλω να εκφράσω επίσης την ικανοποίηση μου που μια επαρχιακή ομάδα όπως η Λαμία θα αγωνίζεται πλέον στη μεγάλη κατηγορία. Εγώ όπως γνωρίζεται είμαι πρόεδρος του ΟΠΕ Ρεθύμνου, κάποτε είχαμε κοινή παρουσία στη Β’ Εθνική, κατόπιν εμείς βρεθήκαμε στην Α1 και τώρα είναι η σειρά της Λαμίας. Κι αυτό που θέλω να πω στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να εξακολουθούν να στηρίζουν την ομάδα τους για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Εκ μέρους της Λίγκας του Βόλεϊ εκφράζω τη βεβαιότητα μου ότι το Citroen Super Cup θα είναι μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ που θα προβάλει το άθλημα μας αλλά και την πόλη της Λαμίας. Το Citroen Super Cup, είναι μια γιορτή που η Ολομέλεια προσπαθεί τα δύο τελευταία χρόνια να καθιερώσει για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ακολουθεί σε λίγες ημέρες. Οι κάτοικοι της Λαμίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, κι όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι μέσω της ΕΡΤ, μεγάλους αθλητές οι οποίοι κοσμούν με την παρουσία τους το Ελληνικό πρωτάθλημα"

Αλέκος Λεώνης (Προπονητής Ηρακλή): « Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ανέλαβε η Λαμία τη διοργάνωση του Citroen Super Cup 2005, γιατί είναι μια πόλη που εκπροσωπεί την περιφέρεια και το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται αυτές τις ομάδες. Τόσο ο Ηρακλής όσο κι ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη έτοιμοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θα προσφέρουν πολύ καλό θέαμα στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο»

Γιάννης Νικολάκης (Βοηθός προπονητή Ολυμπιακού): « Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την προσπάθεια που έχουν κάνει. Στον αγωνιστικό κομμάτι θα συμφωνήσω με τον κ. Λεώνη, αφού κι οι δύο ομάδες δεν έχουν φτάσει στο βαθμό ετοιμότητας που θέλουνε. Ο κόσμος της Λαμίας όμως που πιστεύω ότι θα γεμίσει το γήπεδο, θα έχει την ευκαιρία να δει δύο μεγάλες ομάδες οι οποίες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη νίκη»

Αντώνης Τσακιρόπουλος (αρχηγός Ολυμπιακού): « Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας που βρισκόμαστε ξανά στη Λαμία, αυτή τη φορά για τόσο σπουδαία διοργάνωση όπως είναι το Citroen Super Cup. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τη Citroen και να καλέσω τον κόσμο της Λαμίας να δώσει το παρών στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ένα σπουδαίο παιχνίδι. Εύχομαι επίσης καλή επιτυχία στην ομάδα της Λαμίας στην πρώτη της παρουσία στην Α1 Εθνική κατηγορία»

Αντρέϊ Κράβαρικ (αρχηγός Ηρακλή): « Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει μια συνέχεια στη διοργάνωση του Super Cup και που φέτος το Citroen Super Cup φιλοξενείται στην πόλη της Λαμίας. Εδώ παίξαμε πέρσι ένα τουρνουά προετοιμασίας και η χρονιά πήγε εξαιρετικά για την ομάδα μου. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και φέτος και συμφωνώ με τον Αντώνη ότι θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι»

Λορέντζο Μπερνάρντι (παίκτης Ολυμπιακού): « Ζητώ συγνώμη που δεν μιλώ ακόμη Ελληνικά κι ελπίζω ότι σύντομα θα μπορώ να τα καταφέρω. Το Citroen Super Cup, είναι ένα σημαντικό γεγονός και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Ελληνική Λίγκα για την καλύτερη οργάνωση του πρωταθλήματος. Σίγουρα οι παίκτες των δύο ομάδων ακόμη δεν είναι στο 100% της φόρμας τους, αλλά από τη στιγμή που κρίνεται ένας τίτλος, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τον κατακτήσουν»

Λόι Μπολ (παίκτης Ηρακλή): « Ευχαριστώ τη Citroen για την χορηγία της στον αγώνα για το Super Cup, τη Λίγκα του Βόλεϊ και την πόλη της Λαμίας για την φιλοξενία, κι αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους φίλους του βόλεϊ που θα έρθουν αύριο στο γήπεδο, είναι όλοι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τους αποζημιώσουν με το θέαμα που θα προσφέρουν»

Γιώργος Κοτρωνιάς (Δήμαρχος Λαμίας): " Αύριο θα γευτούμε τους κόπους μιας μακρόχρονης προσπάθειας όπου είχαμε τη συμπαράσταση όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μέσω του Οργανισμού Άθλησης συμμετείχαν και οι κάτοικοι της πόλης μας. Έχουμε τη χαρά της συμμετοχής της ομάδας της Λαμίας στην Α1 Εθνική κατηγορία και ταυτόχρονα την ικανοποίηση της φιλοξενίας στο πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, αυτού του σπουδαίου αγώνα, του Citroen Super Cup 2005. Καλωσορίζω τους εκπροσώπους της Λίγκας του Βόλεϊ, των ομάδων, ευχαριστώ τους χορηγούς της διοργάνωσης και καλώ τον κόσμο της Λαμίας να δώσει το παρών σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή που θα προβάλει σε όλη την Ελλάδα την πόλη μας»

Θανάσης Χειμάρας (Νομάρχης Φθιώτιδας): « Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσίας εδώ σήμερα. Θα κάνω μια μικρή ιστορική αναδρομή θυμίζοντας σας ότι το 1976 ιδρύθηκε ο ΑΣ Φθιώτις, από τον οποίο προήλθε λίγα χρόνια αργότερα ο ΓΣ Λαμίας, που πλέον εκπροσωπεί την πόλη μας στη Α1 Εθνική κατηγορία. Θέλω να τονίσω τη μεγάλη συμβολή που έχουν όλοι οι χορηγοί αυτής της εκδήλωσης, η Citroen, το STAR Κεντρικής Ελλάδος και είμαι σίγουρος ότι οι διοργανωτές έχουν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρακολουθήσουμε αύριο μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού»

Χρήστος Καρβούνης (Πρόεδρος ΓΣ Λαμίας): « Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ενώπιον σας και έχοντας στο πλευρό μου τους εκπροσώπους του Δήμου, της Νομαρχίας και της Λίγκας του Βόλεϊ. Η διοργάνωση του Citroen Super Cup, είναι ένα πρωτόγνωρο αθλητικό γεγονός για την πόλη της Λαμίας και θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και το Νομάρχη για τη βοήθεια που μας έχουν δώσει. Πάντα ήταν στο πλευρό μας και εξακολουθούν να είναι, αφού για κάθε σύλλογο είναι δύσκολο να σταθεί αν δεν έχει τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τη Λίγκα του Βόλεϊ για την ανάθεση της διοργάνωσης. Προσπαθήσαμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που μας ανέθεσαν και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος της Λαμίας μπορεί να περιμένει πολλά από την ομάδα μας και τους καλώ αύριο στο γήπεδο προκειμένου να απολαύσουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου»

News 24/7

24MEDIA NETWORK