Αντίο με ήττα για Μπερνάρντι

Με την πικρία της ήττας αποχαιρετά τον Ολυμπιακό ο Λορέντζο Μπερνάρντι, ο οποίος επιστρέφει πλέον οριστικά στην πατρίδα του.

Αντίο με ήττα για Μπερνάρντι
Με την πικρία της ήττας αποχαιρετά τον Ολυμπιακό ο Λορέντζο Μπερνάρντι, ο οποίος επιστρέφει οριστικά πλέονστην πατρίδα του. Οι "ερυθρόλευκοι" στη μάχη του Ρέντη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τουρ δεν κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη, παρά το γεγονός πως πάλεψαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έχασαν με 3-1 σετ και γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στον 2ο Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.


Το παιχνίδι πάντως ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Πειραιώτες αφού η Σέρβα διαιτητής προέβη σε λάθος υπόδειξη (φιλέ)χαρίζοντας το τελευταίο και κρίσιμο σετ στους φιλοξενούμενους Γάλλους. Οι διαμαρτυρίες από πλευράς ελληνικής ομάδας ήταν έντονες, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Τουρ 6 (11-6)
2. Ολυμπιακός 5 (7-4)
3. Ντιναμό Μόσχας 5 (8-5)
4. Κλάντνο 3 (2-9)
5. Φριντριχσάφεν 2 (4-6) (2αγων.)



Σε περίπτωση που εξαιρεθεί το πρώτο σετ, όπου ο Ολυμπιακός παραδόθηκε αμαχητί (14-25), το παιχνίδι εξελίχθηκε σ' ένα σπουδαίο ντέρμπι, σαν να ήταν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Η είσοδος του Λορέντζο Μπερνάρντι στο δεύτερο σετ (αντικατέστησε τον αρνητικό Τσόσκοβιτς) βοήθησε τα μέγιστα τους "ερυθρόλευκους" που πήραν μπρος.

Εξ αιτίας της απόδοσης του Ιταλού, βρήκαν χώρο δράσης οι Χριστοφιδέλης και Ναγκά, οι οποίοι είχαν αρχικάαντιμετωπιστεί εξαιρετικά από το γαλλικό μπλοκ. Με καλό σέρβις, που "χάλασε" εν μέρει την υποδοχή της Τουρ και αποτελεσματικό μπλοκ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 (27-25) δίνοντας στο ματς χαρακτήρα ντέρμπι. Εξ ου και τα δύο επόμενα σετ κρίθηκανμετάτους 25 πόντους (26-24, 26-24).

Το κακό ήταν πως και τα δύο τα κατέκτησε η Τουρ παίρνοντας τους δυο βαθμούς της νίκης. Και γι' αυτό εκτός του διαιτητικού λάθος, ευθύνονται και οι ίδιοι οι παίκτες του Μάλεβιτς, οι οποίοι με 33 συνολικά λάθη (πάρα πολλά για τέτοιο επίπεδο) έδωσαν αβίαστους πόντους στην Τουρ, που δεν τους άφησενα πάνε χαμένουςφεύγοντας με τη νίκη από τον Πειραιά.

Τα σετ: 14-25, 27-25, 24-26, 24-26


News 24/7

24MEDIA NETWORK