Αντίο στις πισίνες από τον Ξυλούρη

Την τελευταία του εμφάνιση στις πισίνες ως κολυμβητής έκανε την Κυριακή (21/12) ο Νίκος Ξυλούρης, λαμβάνοντας μέρος στο Γκραν Πρι Χριστουγέννων στο Αγρίνιο.

Αντίο στις πισίνες από τον Ξυλούρη

Ο 26χρονος πρωταθλητής μας αποχωρεί από την ενεργό δράση έχοντας ουκ ολίγες διακρίσεις στο ενεργητικό του, όπως τα χάλκινα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά του 2002 και του 2006 στα 4Χ200μ. ελεύθερο και την 8η θέση στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Επίσης, έχει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο από Μεσογειακούς Αγώνες, μια 4η θέση στο Ευρωπαϊκό το 2004 ενώ συμμετείχε σε δύο τελικούς Παγκοσμίων, το 2003 που τερμάτισε έβδομος και το 2005 όγδοος, πάντα με την ομάδα 4Χ200μ.

« Φεύγω με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχω σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Ήμουνα τυχερός που μετείχα στη χρυσή γενιά της ελληνικής κολύμβησης που έφερε τόσες επιτυχίες. Το κλάμα και μόνο που έριξα, μόλις τελείωσε η κούρσα, τα λέει όλα για το πώς ένιωσα» δήλωσε ο Ξυλούρης.

Και πρόσθεσε: « Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και να συνειδητοποιήσω τι έγινε όλα αυτά τα 23 χρόνια. Σίγουρα, όμως, δεν πρόκειται να φύγω από το χώρο της πισίνας, που είναι το δεύτερο σπίτι μου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK