Ανζελίκα Τιμάνινα: Η 'Σαράποβα της καλλιτεχνικής κολύμβησης' πήρε την εκδίκησή της

Η Ανζελίκα Τιμάνινα, πολυνίκης της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη Ρωσία, φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη σέρφερ με ολυμπιακό μετάλλιο. Είχε προηγηθεί ένας οδυνηρός τραυματισμός κι η αποχώρηση της από την εθνική ομάδα ως 'μαύρο πρόβατο'.

Η Ανζελίκα Τιμάνινα στα βραβεία Laureus 2014, Κουάλα Λουμπούρ, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014
Η Ανζελίκα Τιμάνινα στα βραβεία Laureus 2014, Κουάλα Λουμπούρ, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 AP PHOTO/LAI SENG SIN

Η Ανζελίκα Τιμάνινα είναι μόλις 30 ετών αλλά όσα έχει ζήσει ως μέλος -και στη συνέχεια ως αρχηγός- της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης της Ρωσίας από το 2009 ως το 2017, θα μπορούσαν να γίνουν υλικά μυθιστορημάτων, ακόμα και κινηματογραφικών ταινιών. Έχει κερδίσει 8 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα, 7 φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης, ενώ και έχει διακριθεί και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Σήμερα, η Τιμάνινα αποτελεί παρελθόν τόσο από την ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Φιλοδοξεί να κερδίσει το πρώτο μετάλλιο στην 'παρθενική' εμφάνιση του σέρφινγκ ως επίσημο άθλημα Ολυμπιακών Αγώνων, στην εξ αναβολής διοργάνωση του Τόκιο, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Η 30χρονη Ρωσίδα, σε συνέντευξη της στο RT, επικαλέστηκε μια σειρά τραυματισμών αλλά και αρκετές εσωτερικές κόντρες με συναθλήτριες, που την οδήγησαν στο να εγκαταλείψει πρόωρα την καλλιτεχνική κολύμβηση. Από το 2017 και με την καθοδήγηση του προπονητή Άντι Κινγκ, έχει αντικαταστήσει την αποστειρωμένη ατμόσφαιρα της πισίνας, με το απέραντο γαλάζιο των ωκεανών.

"Πρόκειται για μια αθλήτρια που έχει περάσει τα μισά χρόνια της ζωής της μέσα στο νερό, κάνοντας προπονήσεις που άγγιζαν σε διάρκεια τις 16 ώρες. Έχει αντοχές αστροναύτη", έχει δηλώσει ο Αυστραλός προπονητής για την Τιμάνινα, που μέσα σε 18 μήνες κατάφερε να πιάσει επιδόσεις ολυμπιακών προδιαγραφών. Η επέλαση του κορονοϊού όμως, έβαλε κάθε αθλητική δραστηριότητα στον πάγο. "Αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα προετοιμαζόμουν για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω πως όταν λήξει όλο αυτό, θα τα καταφέρω να λάβω μέρος", έχει πει η ίδια.

Η Τιμάνινα γνωρίζει πως είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα, παρ'όλα αυτά δεν παρασύρεται από την απήχηση της στα social media (160.000 followers στο instagram) κι έχει αρνηθεί προτάσεις ανδρικών περιοδικών για να ποζάρει γυμνή στα εξώφυλλά τους. Η ίδια εξηγεί στο RT: "Όταν έφυγα από την καλλιτεχνική κολύμβηση, αποφάσισα να διαμορφώσω μια πιο ενεργή δημόσια εικόνα. Αφού ολοκλήρωσα σεμινάρια επικοινωνίας στο Ostankino (σ.σ. κέντρο κατάρτισης για την τηλεόραση στη Μόσχα), ξεκίνησα ενέργειες για να γίνω πιο αναγνωρίσιμη στη Ρωσία. Ανέκαθεν ήθελα να γίνω η Μαρία Σαράποβα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και να συνεργάζομαι με brands όπως η Armani και η Dior. Σήμερα, μπορεί να μην βρίσκομαι στην κολύμβηση, αλλά το κύριο εισόδημά μου προκύπτει από διαφημιστικές φωτογραφίες και instagram posts".

Είναι βέβαιο πως όταν διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, η Τιμάνινα θα είναι μια παρουσία που κανείς δεν θα προσπεράσει. Η ίδια μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο από μια 'Μαρία Σαράποβα του σέρφινγκ'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK