Απαγορεύουν τη συμμετοχή Ισινμπάγεβα, Πλούσενκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία νέα νομοθεσία που πιθανότατα θα τεθεί προς ψήφιση στη Ρωσία αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων, αφού θα απαγορεύει σε αθλητές θρύλους όπως η Γέλενα Ισινμπάγεβα και ο Γεβγκένι Πλούσενκο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Απαγορεύουν τη συμμετοχή Ισινμπάγεβα, Πλούσενκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι νομοθέτες της χώρας επιθυμούν την απαγόρευση συμμετοχής ηλικιωμένων αθλητών σε μεγάλα events στη θέση πιο νεαρών και ετοιμάζονται να περάσουν έναν σχετικό νόμο που δεν θα επιτρέπει σε όσους αθλητές χάνουν διοργανώσεις λόγω τραυματισμών κι έχουν ήδη συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, να ταξιδέψουν στη Βραζιλία.

"Η πρόταση αυτή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για όσο μπορεί να προκρίνεται στους Αγώνες", δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "TASS" η 32χρονη χρυσή ολυμπιονίκης των άλμα επί κοντώ της Αθήνας και του Πεκίνου.

Ο 32χρονος Πλούσενκο, χρυσός ολυμπιονίκης στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, αποχώρησε την τελευταία στιγμή από το ατομικό πρόγραμμα λόγω προβλημάτων στην πλάτη, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες του.

"Πώς μπορεί ένας αθλητής, ο οποίος είναι δυνατός και έχει την επιθυμία και τη φλόγα για τη νίκη, να στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες", διερωτήθηκε στο "TASS".

Αν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από τους Αγώνες του 2014, ο Πλούσενκο εμφανίστηκε διατεθειμένος να επιχειρήσει να προκριθεί στους 5ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, στην Πιονγκ Τσανκ, το 2018.

News 24/7

24MEDIA NETWORK