Απαντά στον Διομήδη η ΚΕΔ/ΟΧΕ: "Αιδώς Αργείοι"

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην επιστολή του ΑΟ Διομήδη Άργους.

Απαντά στον Διομήδη η ΚΕΔ/ΟΧΕ: "Αιδώς Αργείοι"

Αναλυτικά:

"Αποτελεί προσφιλή, πλέον, αθλητική πρακτική η αμετροεπής και επιλεκτική κριτική κατά της διαιτησίας ως επακόλουθο ατυχών αθλητικών αναμετρήσεων, βασισμένη στην σπέκουλα - μέσω βιντεοανάλυσης - επιλεγμένων αποφάσεων των διαιτητών που αφορούν στην στιγμιαία ερμηνεία φάσεων του αγώνα, ώστε να μας εκπλήσσει.

Αυτό που μας εκπλήσσει είναι η ατεκμηρίωτη επίκληση «παραβάσεων των Κανονισμών» και «κέντρων» εκ μέρους ομάδος που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο – τα τελευταία χρόνια – στο χάντμπολ, πολλώ δε μάλλον όταν η διοίκηση του σωματείου (διά του προέδρου της) συνεχάρη τους διαιτητές (στα αποδυτήρια, μετά την λήξη του τρίωρου αγώνα).

Σε ό,τι δε αφορά σε παραβατικές συμπεριφορές εξωθεσμικών προς τον αγώνα ατόμων, υπήρξε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στο γήπεδο και, ήδη, έχουν παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη με την αναλυτική έκθεση του Παρατηρητή του αγώνα. Η ΚΕΔ βεβαίως και θα μεταφέρει στην διοίκηση της ΟΧΕ την τεχνική της εκτίμηση, αφού όμως έχει στα χέρια της την μαγνητοσκόπηση όλου του αγώνα (και όχι επιλεγμένων φάσεων) και υπό την κοινή αθλητική παραδοχή ότι δεν υπάρχει αγώνας αλάνθαστος (από πλευράς, αθλητών, προπονητών και διαιτητών), πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για αγώνα αυτής της εντάσεως, επιπέδου, σημασίας και διαρκείας, τα δε λάθη όλων των προαναφερομένων πλευρών αποτελούν δομικά στοιχεία κάθε αθλήματος.

Σε μία περίοδο όπου το άθλημα επιχειρεί – με όλες του τις δυνάμεις – να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και να σχεδιάσει την πορεία του στο ασταθές (και αβέβαιο) αθλητικό γίγνεσθαι της Χώρας, εκτιμούμε πως οι εμπνευστές της ανακοίνωσης του Διομήδη επιχειρούν να ασκήσουν μεθόδους (μελλοντικής) πίεσης, τόσο παρωχημένης, ωστόσο, νοοτροπίας... Πρόκειται δε για υποκριτική και αντιφατική στάση (συγχαρητήρια/καταγγελία), η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, προερχόμενη από σωματείο το οποίο έχει συνηθίσει σε παρόμοια καταγγελτική συμπεριφορά μετά από ήττες του, στο εγγύς παρελθόν, κατά την προσφιλή τακτική του. Η δημιουργία εξιλαστήριων θυμάτων (εν προκειμένω των διαιτητών) και η απειλούμενη διαπόμπευση του Ελληνικού χάντμπολ σε διεθνές επίπεδο αποτελούν αποδεικτικό της ανορθόδοξης διοικητικής αντίληψης και πρακτικής του σωματείου.

Η ΚΕΔ/ΟΧΕ περιβάλλει τα τεχνικά στελέχη του αθλήματος (διαιτητές, παρατηρητές, κριτές) με την απόλυτη εμπιστοσύνη της και τους συγχαίρει για την αμερόληπτη διεξαγωγή όλων των αγώνων της σειράς των πλέι οφ των πρωταθλημάτων (ανδρών και γυναικών). Η διαρκής προσπάθεια για τεχνική και τακτική επιμόρφωση αποτελεί σταθερή επιλογή μας και στην κατεύθυνση αυτή θα καλωσορίσουμε κάθε θετική συμβολή, από όπου και αν αυτή προέλθει. Η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος (2015 – 16) βρίσκει την Διαιτησία να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της τόσο σε ποσοτικό, αλλά – κυρίως – σε ποιοτικό επίπεδο, με παραμέτρους οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα."

Διαβάστε ακόμη:

Stoiximan.gr ΠΑΟΚ: "Ρίξαμε το βλέμμα μας πάνω σας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK