Το απεγνωσμένο μήνυμα του πιο βίαιου αθλητή του NFL

Ο Άλμπερτ Χεϊνσγουόρθ ένιωθε πολύ δυνατός, σχεδόν άτρωτος, εντός ή εκτός γηπέδου. Σήμερα εκλιπαρεί για ένα νεφρό που θα τον κρατήσει στη ζωή.

Ο Άλμπερτ Χεϊνσγουόρθ με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Ο Άλμπερτ Χεϊνσγουόρθ με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Ρέντσκινς AP PHOTO/ROB CARR, FILE

Από το 2002 ως το 2011 ο Άλμπερτ Χεϊνσγουόρθ ήταν από τους πιο σκληρούς τύπους στο NLF. Σχεδόν δίμετρος (1.98) και με βάρος που άγγιζε τα 160 κιλά, έκανε πολλές φορές αναίτια χρήση της δύναμής του για να σταματήσει την επίθεση της εκάστοτε ομάδας και να επιβληθεί των αντιπάλων του.

Φόβος και τρόμος για όποιον είχε την μπάλα στην κατοχή του, μέτρησε 347 tackles και 30.5 quarterback sacks σε 123 παιχνίδια απ' όταν επελέγη στο Νο15 του draft παίζοντας διαδοχικά σε Τενεσί Τάιτανς, Ουάσινγκτον Ρέντσκινς, Νιου Ίγκλαντ Πεϊτριότς και Τάμπα Μπέι Μπουκανίερς. Δύο φορές επιλέχθηκε στο all-star game της λίγκας (2007, 2008), βρήκε συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μία αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς από το 'Sporting News'.

Την καριέρα του τη σημάδεψαν ουκ ολίγα περιστατικά ωμής βίας. Δεν είναι τυχαίο πως οι 'Times' της Νέας Υόρκης, πριν καν γίνει επαγγελματίας, είχαν ασχοληθεί μαζί του αφιερώνοντας ένα εκτενές κείμενο που αφορούσε την αγριότητά των μαρκαρισμάτων του στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Το γεγονός πως είχε ηθελημένα πατήσει στο κεφάλι τον Αντρέ Τζέροντ των Ντάλας Καουμπόις, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε 30 ράμματα κινδυνεύοντας να χάσει το δεξί μάτι του, τού είχε κοστίσει την αποβολή του από τον αγώνα και κατόπιν αποκλεισμό πέντε αγώνων, ενώ πολλές ήταν φορές είχε παρατηρηθεί για αχρείαστη σκληρότητα, με συνέπεια να πληρώνει πρόστιμα.

"Δεν πρόκειται να είμαι πιο ευγενής ή οτιδήποτε τέτοιο. Ίσως απλώς τούς βοηθάω να σηκωθούν από το έδαφος", έλεγε με σαρκασμό ο Χεϊνσγουόρθ που ουδέποτε προσαρμόστηκε, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα. Είχε τσακωθεί με προπονητές του διότι δεν προσαρμοζόταν στο καθημερινό πρόγραμμα και εμφανιζόταν, αν εμφανιζόταν, με παραπανίσια κιλά, είχε -οδηγώντας με 160 χλμ. τη Ferrari του- προκαλέσει ατύχημα, από το οποίο ο οδηγός του έτερου οχήματος έμεινε παράλυτος, είχε κατηγορηθεί από στρίπερ κλαμπ της Νέας Υόρκης πως την άφησε έγκυο χωρίς ν' αναλάβει καμία ευθύνη, είχε καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση σερβιτόρας, είχε γρονθοκοπήσει έναν 38χρονο μοτοσικλετιστή σε αντιδικία τους στο δρόμο. Είχε, είχε...

Ένιωθε βασιλιάς, έκανε ό,τι γούσταρε. Ως το 2014 όταν δέχθηκε το πρώτο μεγάλο χτύπημα. "Ουδείς το γνωρίζει, αλλά σχεδόν πέθανα", ομολόγησε παριστάμενος σε μια εκδήλωση γυναικείου μπάσκετ. "Έπαθα διπλό ανεύρυσμα στον εγκέφαλο". Εισήχθη σε κλινική και διέμεινε για 11 ημέρες σε μονάδα ενισχυμένης φροντίδας. "Δυσκολεύομαι να θυμηθώ, ούτε την υπογραφή μου πολλές στιγμές δεν ξέρω πως την έγραφα πριν, αλλά πήγαινω καλύτερα", συμπλήρωνε.

Ο Άλμπερτ Χεϊνσγουόρθ όταν έπαιζε στους Τάμπα Μπέι Μπουκανίερς
Ο Άλμπερτ Χεϊνσγουόρθ όταν έπαιζε στους Τάμπα Μπέι Μπουκανίερς AP PHOTO/PHELAN M. EBENHACK

Μοιραία έγινε ένας άλλος άνθρωπος, ταλαιπωρημένος. Σήμερα, με ανάρτησή του στο instagram, ζητάει απεγνωσμένα τη στήριξη όσων γνωρίζει. Όποιου μπορεί να βοηθήσει. Είναι διασωληνωμένος και αναζητά ένα μόσχευμα.

"Είναι δύσκολο για μένα να το λέω, αλλά οι γιατροί μου είπαν πως το επικοινωνήσω σε οικογένεια, φίλους και θαυμαστές. Κάποιοι ίσως γνωρίζετε πως μάχομαι με τη νεφρική ανεπάρκεια για κάποια χρόνια. Η στιγμή έφτασε. Έχω απεγνωσμένη ανάγκη από ένα νεφρό. Το δικό μου έπαψε να λειτουργεί στις 7 Ιουλίου. Είναι σκληρό να πιστέψεις από ένας επαγγελματίας αθλητής με μόλις 8 χρόνια από την απόσυρσή ότι το κορμί μου δέχθηκε άλλο ένα τόσο μεγάλο χτύπημα. Πρώτα ήταν το ανεύρυσμα, τρία χρόνια μετά το NFL, και τώρα τα νεφρά μου να μ' εγκαταλείπουν. Αλλά η φωτεινή πλευρά της τελευταίας δοκιμασίας είναι ότι μπορώ να ζητήσω από κάποιον τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK