Από τον Καναδά ως την Αυστρία

Όγδοη στάση στον φετινό μαραθώνιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι η Αυστρία. Πριν από δύο εβδομάδες αποκτήσαμε επιτέλους ένα νέο νικητή, με τον Daniel Ricciardo να σπάει την κυριαρχία των Mercedes.

Από τον Καναδά ως την Αυστρία

Έκτοτε όμως είχαμε κι άλλα νέα, ας τα θυμηθούμε:

Οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου τρέχουν αυτό το τριήμερο στον Καναδά αλλά στις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από τον αγώνα του Πριγκιπάτου του Μονακό, "τρέχουν" και οι εξελίξεις. Συνέβησαν λοιπόν πολλά, ας θυμηθούμε λοιπόν τα σημαντικότερα!

- Ο κορυφαίος σχεδιαστής της εποχής μας, Adrian Newey, παραδέχθηκε πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να σταματήσει την πλήρη εμπλοκή με τη Formula 1, ήταν το γεγονός πως οι κανονισμοί στερούν ελευθερία ιδεών από τους σχεδιαστές.

- Red Bull Racing και McLaren αποφάσισαν να λύσουν "ειρηνικά" την κόντρα που άνοιξαν για τα μάτια του σχεδιαστή Dan Fallows. Ο Βρετανός θα παραμείνει στις τάξεις των "ταύρων".

- Ο Gene Haas που έχει λάβει το πράσινο φως από τη FIA για να συμμετάσχει η ομάδα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, αποκάλυψε πως θα ήθελε να έχει τεχνολογική συνεργασία με υπάρχουσα ομάδα, φωτογραφίζοντας τη Ferrari. Επίσης τόνισε πως σε ό,τι αφορά στο οδηγικό δίδυμο, θα ήθελε έναν έμπειρο οδηγό κι αν βρεθεί ο κατάλληλος: έναν Αμερικανό!

- O νέος διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari, Marco Mattiacci, δήλωσε πως η ιταλική ομάδα δεν προσέγγισε τον Newey όπως ανέφεραν πρόσφατα δημοσιεύματα.

- Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Scuderia, Luca di Montezemolo, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το δρόμο που έχει πάρει η Formula 1, καλώντας FOM, FIA και αντιπάλους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν λύσεις για ενδυνάμωση του σπορ.

- Προς το παρόν, αυτό που έκαναν τα μεγάλα κεφάλια του σπορ, ήταν να απορρίψουν την ιδέα ύπαρξης μόνο μίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών τις Παρασκευές αλλά κι αυτή της κατάργησης των ηλεκτρικών κουβερτών για τα ελαστικά. Παράλληλα, αποφασίστηκε να υπάρξουν τρία τετραήμερα χειμερινών δοκιμών, όμως αποκλειστικά επί ευρωπαϊκού εδάφους ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα έχουμε άλλα δύο τεστ.

- Φυσικά, η μεγάλη είδηση αυτών των ημερών, αφορούσε στον Michael Schumacher. Ο Γερμανός επιβεβαιώθηκε πως έχει βγει από το κώμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λωζάνης όπου και θα ξεκινήσει το στάδιο της αποθεραπείας. Παρότι ακόμα δεν έχει μιλήσει, φέρεται να μπορεί να επικοινωνήσει σε ένα βαθμό, με την κίνηση των ματιών. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει τη μάχη και να βγει νικητής!

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

News 24/7

24MEDIA NETWORK