Αποχαιρέτησε και επίσημα ο Μπερνάρντι

Όταν το καλοκαίρι ο Λορέντζο Μπερνάρντι έριχνε άγκυρα στο λιμάνι, κανείς δεν περίμενε ότι λίγους μήνες αργότερα θα αποτελούσε παρελθόν. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε την Παρασκευή (11/11) ο Ιταλός σούπερ σταρ να πει το «αντίο» στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Αποχαιρέτησε και επίσημα ο Μπερνάρντι

Όταν το καλοκαίρι ο Λορέντζο Μπερνάρντι έριχνε άγκυρα στο λιμάνι, κανείς δεν περίμενε ότι λίγους μήνες αργότερα θα αποτελούσε παρελθόν. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε την Παρασκευή (11/11) ο Ιταλός σούπερ σταρ να πει το «αντίο» στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο αποχαιρετισμός έγινε με κάθε επισημότητα, παρόντος, μεταξύ άλλων, του προέδρου του «ερυθρόλευκου» ΤΑΑ Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

« Δεν είναι τόσο ευχάριστη ημέρα για εμάς, γιατί φεύγει από κοντά μας ένας μεγάλος αθλητής, ένας αθλητής που όταν ο Ολυμπιακός υπέγραψε τη συνεργασία μαζί του, νιώσαμε ότι ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή γιατί η ομάδα μας θα είχε στις τάξεις της έναν τέτοιο αθλητή. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα φέτος στον Ολυμπιακό ήταν πολλά και σοβαρά» ήταν τα πρώτα λόγια του ισχυρού άνδρα της ομάδας και συνέχισε: « Ξεκινήσαμε με τους τραυματισμούς, όπως του Μιλίνκοβιτς και στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτό το απρόοπτο μεγάλο οικογενειακό πρόβλημα του Μπερνάρντι. Το συζητήσαμε κατ’ επανάληψη και διαπιστώσαμε ότι πράγματι είναι ένα αξεπέραστο πρόβλημα και για το λόγο αυτό εμείς πήραμε την απόφαση να λύσουμε το συμβόλαιο και έτσι να του δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει στην πατρίδα του, κοντά στην οικογένεια του ».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Θεοδωρακάκης πρόσθεσε: « Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε για τον Μπερνάρντι, από το να του ευχηθούμε να επιστρέψει κοντά στην οικογένειά του και να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα έχει και να δούμε ότι είναι καλά και αγωνίζεται». Ακολούθησε απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον 37χρονο βολεϊμπολίστα, ενώ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τόνισε ότι τον περιμένει ξανά στην ομάδα, αυτή τη φορά για να αναλάβει χρέη τεχνικού όταν σταματήσει ως παίκτης και αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Μπερνάρντι, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει: « Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω δεν έχει να κάνει με την ομάδα και τον σύλλογο. Είναι ένα προσωπικό πρόβλημα, οικογενειακό. Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είμαι ευτυχής που γνώρισα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού γιατί πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι και αυτό γιατί δεν είναι εύκολο στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού να βρεις ανθρώπους που θα δούνε το πρόβλημα σου με ανθρώπινο τρόπο. Για το λόγο αυτό, το αναμνηστικό που μου έδωσε ο Ολυμπιακός θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαζί με τα μετάλλιά μου. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσα άτομα στον κόσμο θα καταλάβαιναν αυτό το πρόβλημα που έχω. Εύχομαι στον Ολυμπιακό και στην διοίκηση το μέλλον να τους δώσει μόνο επιτυχίες. Αυτή η επαφή, το δέσιμο που είχα με τον κόσμο, την ομάδα και την διοίκηση δεν θα το ξεχάσω ποτέ ».

Και πρόσθεσε: « Είμαι 37 χρονών και πάντα έπαιζα κοντά στην οικογένειά μου. Ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Σκέφτηκα πριν έρθω εδώ μήπως έχω δυσκολίες, αλλά σίγουρα δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα και δεν θα ήθελα να πάρω κάποιον στο λαιμό μου και σίγουρα τον εαυτό μου».

Ερωτηθείς για το αν έχει συμφωνήσει με κάποια ιταλική ομάδα, ο Ιταλός άσος απάντησε: « Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Το βόλεϊ είναι μέρος της ζωής μου. Το σίγουρο είναι πως αν παίξω αυτό το χρόνο αυτό θα γίνει σε μέρος που θα μου δίνει την δυνατότητα να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, δηλαδή κάθε μέρα να μπορώ να πηγαίνω στο σπίτι μου. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θα επιλέξω αν παίξω, ομάδα που θα έχει τη δυνατότητα να είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού. Στην καριέρα μου ποτέ δεν έπαιζα για τα χρήματα, αλλά έπαιζα για να κερδίσω τίτλους σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και όπως καταλαβαίνετε το να πω όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ που παίζω με τον Ολυμπιακό, είναι για μένα ένα μεγάλο πρόβλημα ».

Πριν φύγει από την Ελλάδα θέλησε να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα, όπως αυτό που σχετίζεται με τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει για την φυσική κατάσταση της ομάδας: « Εγώ δεν έκανα τέτοιες δηλώσεις. Το μόνο που είπα είναι ότι η ευθύνη για το ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει είναι αποκλειστικά του προπονητή. Όσο για τα αποτελέσματα θα ήθελα να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν πάει άσχημα στην Ευρώπη, όπου έχει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια και χθες χάσαμε από μια ομάδα που πρόσφατα είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε σε έναν όμιλο στον οποίο οι δύο από τις τρεις ομάδες έχουν φτάσει σε φάιναλ φορ και μια ομάδα όπως η Δυναμό που είναι μια από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρέπει να μιλάμε ακόμα, αλλά να μιλήσουμε στο τέλος της περιόδου και αυτό γιατί ξεκινήσαμε με ένα πρόβλημα που δεν μπορείς να το υπολογίσεις, χωρίς τον διαγώνιό μας. Αυτή η ομάδα έπαιξε πολύ άσχημα μόνο στο παιχνίδι με τη Λαμία. Ακόμα και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή που παίξαμε πάλι χωρίς τον διαγώνιό μας, διεκδικήσαμε το παιχνίδι στην κόντρα. Χθες δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που είναι συνεχώς μέσα στο παιχνίδι και σίγουρα η ομάδα προπόνηση με προπόνηση και εβδομάδα με την εβδομάδα θα παρουσιάζεται βελτιωμένη και θα ανακάμψει ».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα: « Στο πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχουν πιο πολλές δυνατές ομάδες για να γίνει καλύτερο. Είναι πολλές ομάδες με τις οποίες οι αγώνες είναι εύκολο. Όπως σε όλα τα πράγματα πρέπει να αντιγράφεις από πρωταθλήματα που είναι πιο προηγμένα ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK