Αποχωρεί ο Λιου Ξιανγκ

Ο πιο αγαπημένος Κινέζος αθλητής, ο Λιου Ξιανγκ θα ανακοινώσει την αποχώρηση του από τη δράση την ερχόμενη εβδομάδα στους 32.000.000 χρήστες που τον ακολουθούν στο Weibo.

Αποχωρεί ο Λιου Ξιανγκ

Υπήρξε ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης της Κίνας στο στίβο. Ο Λιου Ξιανγκ έγραψε ιστορία στο ΟΑΚΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ήταν το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, ενώ όλα τα μάτια θα ήταν στραμμένα πάνω του φέτος τον Αύγουστο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη "Φωλιά του Πουλιού".

Στις δύο μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχει αναλάβει η Κίνα, δεν θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος της χώρας για χάρη του 31χρονου μόλις πρωταθλητή στα 110μ. εμπόδια.

Την ερχόμενη εβδομαδα αναμένεται να ανακοινώσει την οριστική αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Θα το κάνω στο Weibo, το κινεζικό Twitter, όπου τον ακολουθούν 32.000.000 χρήστες. Αυτή τη δήλωση έκανε ο προπονητής του, Σουν Χαϊπίνγκ σε εφημερίδα της Σαγκάης.

Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 110μ. εμπόδια με 12.88 δευτερόλεπτα το 2006 στη Λωζάννη, έχει να τρέξει σε αγώνα από την άνοιξη του 2012 όταν ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα, του στέρησε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Λονδίνο.

Στο ίδιο σημείο "λαβώθηκε" και στο Πεκίνο, σπάζοντας τις καρδιές των συμπατριωτών του. Η εγκατάλειψη του στον προκριματικό ήταν μια από τις χειρότερες και συνάμα σημαντικότερες στιγμές στη διοργάνωση.

"Θα προσπαθήσω να βρω άλλους τρόπους να να παραβρεθώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα", είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

24MEDIA NETWORK