Αποκαλύψεις και απομακρύνσεις

Η καταγγελία του προέδρου της Αμερικανικής Εταιρείας Seattle Wireless INC. (SWI), Πάνο Κρόκο προς την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου που είδε το φως της δημοσιότητας στις 18/02/04 από την αθλητική εφημερίδα "Ο Φίλαθλος", είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του Γιώργου Γερόλυμπου από τα καθήκοντα του διευθυντή του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου του Αθήνα 2004, Γιάννη Σπανουδάκη. Οι καταγγελίες του Κρόκο έκαναν λόγο για φερόμενη εμπλοκή του Γ. Γερόλυμπου στην υπόθεση ανάθεσης της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην SWI με μεσολαβητή τον Ράινχαρντ Γκρούντμαν,του οποίου το ποινικό μητρώο είναι άκρως βεβαρυμένο

Αποκαλύψεις και απομακρύνσεις

Η καταγγελία του προέδρου της Αμερικανικής Εταιρείας Seattle Wireless INC. (SWI), Πάνο Κρόκο προς την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου που είδε το φως της δημοσιότητας στις 18/02/04 από την αθλητική εφημερίδα "Ο Φίλαθλος", είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του Γιώργου Γερόλυμπου από τα καθήκοντα του διευθυντή του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου του Αθήνα 2004, Γιάννη Σπανουδάκη. Οι καταγγελίες του Κρόκο έκαναν λόγο για φερόμενη εμπλοκή του Γ. Γερόλυμπου στην υπόθεση ανάθεσης της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην SWI με μεσολαβητή τον Ράινχαρντ Γκρούντμαν, του οποίου το ποινικό μητρώο είναι άκρως βεβαρυμένο


Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Φιλάθλου" είχε ως αποτέλεσμα, η Γιάννα Αγγελοπούλου να αποφασίσει άμεσα την απομάκρυνση του Γ. Γερόλυμπου και η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε με επιστολή στον "Φίλαθλο" που υπέγραφε ο διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ του 2004, Σεραφείμ Κοτρώτσος.

Ο Πάνο Κρόκο ισχυρίζεται στην ενώπιον παντός δικαστηρίου διαμαρτυρία και πρόσκληση που έστειλε στη Γ. Αγγελοπούλου, πως υπάρχει προσύμφωνο-μνημόνιο συνεργασίας του Γιώργου Γερόλυμπου και τον Ράινχαρντ Γκρούντμαν από τη μια και από την άλλη του ιδίουγια να αναλάβει η SWI το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Πριν συνταχθεί τοεν λόγω μνημόνιο-προσύμφωνο, είχαν γίνει τα εξής:

Η SWI, κάτοχος τεχνογνωσίας Wireless and Wi-Fi το 2001 και το 2002, παρουσίαζε τα προϊόντα της και το πρόγραμμά της στα γραφεία του 2004 και σε αρμόδιους της στα θέματα ασφαλείας. Οπότε, ο Γιώργος Γερόλυμπος είπε στον Π.Κρόκο ότι οι συζητήσεις της εταιρείας του με το 2004 θα πρέπει να διεξαχθούν με έναν μεσολαβητή τον οποίον εκπροσωπούσε. Αυτός ήταν ο Ράινχαρντ Γκρούντμαν και η εταιρεία Indoakzis.

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην SWI και την Indoakzis και οι Γερόλυμπος και Γκρούντμαν του ζήτησαν να λάβουν μέρος ως επενδυτές στην υπό σύσταση ευρωπαϊκή θυγατρική εταιρεία Europe Wireless (EWL) με έδρα το Λονδίνο. Αφού υπογράψανε το σχετικό προσύμφωνο συνεργασίας στις 03/01/03 η SWI έδωσε εντολή στον Γκρούντμαν να προβεί στα δέοντα για τη σύσταση της EWL.

Οι Γερόλυμπος, Γκρόυντμαν ζήτησαν από τον Κρόκο κάθε λεπτομερές στοιχείο τεχνογνωσίας σχετικό με την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων για να το παραδώσουν στην Αθήνα 2004. Ετσι, παρέδωσε αναλυτική περιγραφή τεχνολογικών λύσεων, πνευματικής ιδιοκτησίας της SWI. Ο Γκρούντμαν ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 10.803.438 ευρώ, για την αγορά των μετοχικών μεριδίων της EWL τόσο για το δικό του 10%, όσο και για το 10% του Γερόλυμπου. Τα χρήματα αυτά όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Η SWI διενήργησε έλεγχο για να διαπιστώσει τι εστί η εταιρεία Indoakzis και ποια η αληθινή ταυτότητα του Ράινχαρντ Γκρούντμαν. Αποδείχθηκε ότι έχει βεβαβρυμένο ποινικό μητρώο με ποινές φυλάκισης, καταδίκες και επανειλλημένες κατηγορίες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες! Οι αποκαλύψεις για τον Γκρούντμαν επαληθεύτηκαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK