Αποκάλυψη: Νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής στα ράφια ελληνικών καταστημάτων

Βόμβα με νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής στα ράφια ελληνικών καταστημάτων, φέρνει στο φως έρευνα της υπόθεσης Ελληνοκύπριου αθλητή για ντόπινγκ. Το Contra.gr αποκαλύπτει.

Αποκάλυψη: Νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής στα ράφια ελληνικών καταστημάτων

Την πλήρη επιβεβαίωση της καταγγελίας ότι στην ελληνική αγορά και σε επίσημα σημεία πώλησης κυκλοφορούν σκευάσματα που περιέχουν αναβολικά, χωρίς μάλιστα να τα αναγράφουν, έφεραν τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε με αφορμή την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών σε βιταμίνες τις οποίες κατανάλωσε ο Ελληνοκύπριος σπρίντερ Χρήστος Χατζηαγγελίδης που πρώτο είχε αποκαλύψει το Contra.gr στις 20 Αυγούστου.

Ο νεαρός πρωταθλητής είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντοπινγκ στις αρχές καλοκαιριού στην απαγορευμένη ουσία οξυλοφρίνη, την ίδια που είχε ανιχνευτεί και στο αίμα των Τάισον Γκέι, Ασάφα Πάουελ και Σέρον Σίμπσον.

Τελικά όπως αποδείχθηκε από την εξέταση δείγματος από διαπιστευμένο εργαστήριο,των συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής που είχε καταναλώσει η ένοχη ουσία και άλλες παρόμοιες περιλαμβάνονταν στα συστατικά αυτών τον σκευασμάτων χωρίς μάλιστα να αναγράφονται πουθενά.

Η πρώτη και ηθική δικαίωση για τον αθλητή είναι γεγονός ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ήδη σταλεί στην κυπριακή ολυμπιακή επιτροπή προκειμένου να επανεξετάσει την υπόθεση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενημερωθεί και ο εισαγγελέας της Αθήνας προκειμένου να αποσυρθούν τα επικίνδυνα σκευάσματα από τα ράφια το συντομότερο δυνατόν.

Το θέμα μάλιστα αποκτά μεγάλες διαστάσεις αφού πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής που κατέχουν το 95% της αγοράς και τυγχάνουν ευρείας κατανάλωσης στην πατρίδα μας.

Το παράξενο είναι, όπως αποκαλύπτει και ο δικηγόρος του Ελληνοκύπριου πρωταθλητή Γιάννης Μαρακάκης, πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα έχουν απαγορευτεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όχι όμως και στην Ελλάδα.

"Αμέσως μετά την ενημέρωση από τις αρχές αντιντόπινγκ παραδώσαμε το σκεύασμα για χημική ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένο. Μάλιστα από τον έλεγχο προέκυψε ότι δεν περιείχε μόνον οξυλοφρίνη αλλά και άλλες ουσίες, οι οποίες δεν αναγράφονταν στα συστατικά του. Η εταιρεία που το εισάγει στην Ελλάδα συνεχίζει να το διαθέτει στην ελληνική αγορά. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες του ΕΟΦ ευρωπαϊκών χωρών έχουν ήδη απαγορεύσει την κυκλοφορία του.

Εντός των επομένων ημερών σκοπεύουμε να ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα ώστε να παρέμβει και να μπλοκάρει την κυκλοφορία αυτών των προϊόντων ενώ σκοπεύουμε να στραφούμε κατά της παρασκευάστριας εταιρείας αλλά και της εταιρείας που το διαθέτει στην Ελλάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK