Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"

Πλήθος συμμετεχόντων "αγκάλιασαν" του αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος στο νησί των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο του "Patmos Revelation" (PHOTOS).

Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Patmos Revelation”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιερό νησί των Δωδεκανήσων μεταξύ 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017. Ο Δήμος Πάτμου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η εταιρεία Active Media συνεργάστηκαν άψογα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο φάνηκε από τις συμμετοχές, αλλά και από τα θετικά σχόλια συμμετεχόντων και κατοίκων του νησιού.

Πάνω από 200 αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι από 9 χώρες (Αγγλία, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα) επισκέφθηκαν την Πάτμο για να ζήσουν την εμπειρία με απόλυτη ασφάλεια στα νερά του Αιγαίου, αλλά και στις μοναδικές διαδρομές, οι οποίες πέρασαν από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως).

Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"
ELIASLEFAS.COM

Το πρόγραμμα του “Patmos Revelation” ξεκίνησε την Παρασκευή (30/6) με τη δράση του Kids’ Athletics υπό τις οδηγίες του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή, Περικλή Ιακωβάκη, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου, παρουσία παιδιών, τα οποία αθλήθηκαν μαθαίνοντας ταυτόχρονα πολλά μυστικά του στίβου. Η ενέργεια έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"
ELIASLEFAS.COM

Η 2 μέρα των αγώνων ήταν το Σάββατο (1/7), η οποία αφορούσε την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Γροίκου (απόσταση 1 μιλίου/1,6χλμ). Η κολυμβητική διαδρομή σχεδιάστηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, ενώ την ασφάλεια των αθλητών είχε αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, Lifeguard Patrol. Ο αγώνας κολύμβησης πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας με επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Αντώνη Φωκαΐδη. Νωρίτερα πριν την έναρξη του αγώνα έγινε προθέρμανση από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο pilates, Μάντη Περσάκη.

Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"
ELIASLEFAS.COM

Από αριστερά: Πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Αντώνης Φωκαΐδης με Υπεύθυνο Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Πάτμου, Γιάννη Σκεμπέ(photo byElias Lefas)

Η 3 μέρα των αγώνων ήταν η Κυριακή (2/7), στην οποία διεξήχθησαν οι αγώνες τρεξίματος 15χλμ., 5χλμ. και 1 χλμ. (για παιδιά) που είχαν αφετηρία τη Σκάλα. Όλες τις διαδρομές επιμελήθηκε και σχεδίασε ο κορυφαίος στο είδος του διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς. Η διαδρομή των 15χλμ. χαρακτηρίστηκε με βαθμό δυσκολίας Μαραθωνίου, λόγω του ανηφορικού δρόμου, από ειδικούς αλλά και από έμπειρους δρομείς που έλαβαν μέρος. Νικητής του αγώνα των 15χλμ ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, με χρόνο 01:01:34 που είχε κερδίσει και τον μαραθώνιο της Ρόδου. Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα από τις διαδρομές των 15χλμ και 5χλμ.

Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"

Συμμετέχοντες αθλητές και συνοδοί ταξίδεψαν στο «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων, με την ασφάλεια και την άνεση της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας της επιβατηγού ναυτιλίας Blue Star Ferries, η οποία εξυπηρέτησε το κοινό με επιπλέον δρομολόγια και εκπτώσεις.

Η εταιρεία «Βίκος» υποστήριξε ως χορηγός τις παιδικές δραστηριότητες του “Patmos Revelation” και ξεδίψασε συμμετέχοντες και κοινό με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν το ξενοδοχείο 5 αστέρων Patmos Aktis Suites & Spa, του ομίλου «Divine Hotels», στο οποίο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία του Τύπου, πρεσβευτών και εκπροσώπων της Ιεράς Μονής και του Δήμου Πάτμου.

Αναμνηστικά δώρα προσφέρθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Βαρθολομαίο προς τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, από τον δήμαρχο Πάτμου, Γρηγόρη Στόικο, προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη και από τον υπεύθυνο Τουρισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πάτμου, Γιάννη Σκεμπέ προς τον πρωταθλητή Ευρώπης κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Αντώνη Φωκαΐδη.

Απόλυτα επιτυχημένο το "Patmos Revelation"
ELIASLEFAS.COM

Επίσης, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στήριξε τη διοργάνωση του “Patmos Revelation” προσφέροντας προϊόντα της σε συμμετέχοντες και εθελοντές.

Παράλληλα, άλλη μία σπουδαία ακτοπλοϊκή εταιρεία, όπως είναι η Dodekanisos Seaways, βρέθηκε στο πλευρό της διοργάνωσης. Με δρομολόγια από και προς Λέρο, Κάλυμνο και Σάμο η εταιρεία ενίσχυσε την τουριστική κίνηση του νησιού με ειδικές εκπτώσεις.

Το “Patmos Revelation” έλαβε την υποστήριξη της Sixt rent a car, η οποία κάλυψε με το στόλο της, τις ανάγκες της διοργάνωσης σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, για αθλητές και επισκέπτες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της, τα οχήματα κινήθηκαν με την εξαιρετική ποιότητα των καυσίμων της ΕΛΙΝ.

Οι χορηγοί φιλοξενίας που υποστήριξαν την διοργάνωση ήταν οι ακόλουθοι: Patmos Aktis Suites & Spa, Allotina Houses, Skala Hotel Patmos, Onar, Chris Hotel, Archontariki, Alykes Studios, Porto Scoutari, Stefanos Katsaros Studios, Hotel Athina, Hotel Rodon, Villa Zacharo, Grikos Hotel, Hotel Effie, ενώ το κοινό εξυπηρετήθηκε από το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο VitaNTravel.

Στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων βοήθησαν το αστυνομικό τμήμα Πάτμου, το λιμεναρχείο Πάτμου, το κέντρο υγείας Πάτμου καθώς και το Σώμα Εθελοντών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Επίσημοι Χορηγοί: Blue Star Ferries, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος»

Επίσημοι Υποστηρικτές: Patmos Aktis Suites & Spa, Sixt rent a car, ΑΒ Βασιλόπουλος, Ελίν, Dodekanisos Seaways, 1001 flights

Αρωγοί: ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, GoPro, T & G auto moto rentals, A1 yacht trade consortium, Lifeguard Patrol, Γιάνναρος Θεολόγος

Χορηγοί Φιλοξενίας: Patmos Aktis Suites & Spa, Allotina Houses, Skala Hotel Patmos, Onar, Chris Hotel, Archontariki, Alykes Studios, Porto Scoutari, Stefanos Katsaros Studios, Hotel Athina, Hotel Rodon, Villa Zacharo, Grikos Hotel, Hotel Effie

Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο: VitaNTravel

Strategic TV Partner: National Geographic

24MEDIA NETWORK