Αρχίζει ο…Γολγοθάς για την Εθνική ανδρών

Αρχίζει ο…Γολγοθάς για την Εθνική ανδρών

Μετά τις γυναίκες ήρθε η σειρά της Εθνικής μας ομάδας ανδρών να ριχτεί στη «μάχη» της ευρωπαϊκής Premier Division. Ο…Γολγοθάς αρχίζει την Τρίτη (18/10, 18:00) για τους αθλητές του Νίκου Κωστόπουλου, οι οποίοι στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Αυστρία και η Σουηδία, υποδέχονται στο ΣΕΦ την Κροατία.

Στην έβδομη παρουσία του στα «σαλόνια» της κορυφαίας κατηγορίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία χρόνια, όταν κέρδισε την παραμονή του στους αγώνες μπαράζ (το 2001-2002 και 2002-2003) ενώ πέρσι υποβιβάστηκε στην Challenge Division και πέτυχε την άνοδο μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Δανίας. Στόχος λοιπόν της Εθνικής μας είναι η παραμονή χωρίς άγχος και πίεση και με νίκη επί της Κροατίας θα κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ισορροπία υπάρχει στις αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Κροατία την τελευταία πενταετία, καθώς στους δύο αγώνες που έχουν δώσει στο διάστημα αυτό μετράνε από μία νίκη.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βρέμης το 2000 η Εθνική μας είχε νικήσει με 4-3 και τον Νοέμβριο του 2002 για την πρώτη κατηγορία του ευρωπαϊκού Λιγκ είχε ηττηθεί με 1-3.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα στηριχτεί στους Καλλίνικο Κρεάνκα (Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη), Παναγιώτη Γκιώνη (Νο78) και Ντανιέλ Τσιόκα (Νο92) με αναπληρωματικούς τους Κώστα Παπαγεωργίου (Νο236) και Κώστα Λαγογιάννη (Νο415).

« Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Κροατία πάει για πρώτη στον όμιλο, καθώς έχει ενισχυθεί με Κινέζο αθλητή. Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε πολλές πιθανότητες να φτάσουμε στην επικράτηση, είναι να κάνει δύο νίκες ο Καλλίνικος. Αν πιάσει την καλή απόδοση που ξέρουμε και νικήσει στους αγώνες του, τότε πιστεύω ότι θα πάρουμε εμείς το παιχνίδι » δήλωσε ο Κωστόπουλος και πρόσθεσε: « Παράλληλα είναι σε καλή κατάσταση και ο Παναγιώτης με τον Ντανιέλ, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι με τις ομάδες τους και μάλιστα έχουν φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα».

Όσον αφορά στην Κροατία, το «βαρύ πυροβολικό» της είναι ο 36χρονος Ζόραν Πρίμορατς (Νο19 στον κόσμο) με ουκ ολίγες διακρίσεις στο παλμαρέ του και την βασική τριάδα συμπληρώνουν ο γεννημένος στην Κίνα Ταν Ρουί Βου (Νο62), ο οποίος πήρε πριν λίγους μήνες την κροατική υπηκοότητα και ο Ρόκο Τόσιτς (Νο75). Αναπληρωματικός είναι ο Τόμισλαβ Ζούμπσιτς (Νο251).

Να υπενθυμίσουμε ότι στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 16 ομάδες που έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ. Θα γίνουν έξι αγωνιστικές με εναλλάξ αναμετρήσεις και οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Premier Division του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2007. Η τελευταία κάθε γκρουπ θα υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία και σε αυτή θα παίξει στο Ευρωπαϊκό της Σερβίας/Μαυροβουνίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK