Αρκετές προτάσεις για τη βελτίωση του μπιτς βόλεϊ

Αρκετές προτάσεις για τη βελτίωση του μπιτς βόλεϊ
Περισσότερο θεαματικό, ελκυστικό αλλά και κερδοφόροεπιθυμούν οι ιθύνοντες του αθλήματος να γίνει το μπιτς βόλεϊ. Στη διάρκεια του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σχετικά με το άθλημα που διεξάγεται στην άμμο προέκυψαν αρκετές προτάσεις, έτσι ώστε να επιτευχθείη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος.

Πως θα σας φαινόταν για παράδειγμα, οι άνδρες που θα λαμβάνουν μέρος στα διάφορα τουρνουά να μην φορούν φανέλα; Μπορεί η πρόταση αυτή να θεωρείται ολίγον... τολμηρή, μπορεί να υπήρξαν μερικές διαφωνίες λόγω διαφημιστικού ενδιαφέροντος, αλλά το όλο θέμα είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί από το 2007.

Πέραν από τις πιθανές αλλαγές, ελήφθησαν και κάποιες αποφάσεις. Οριστική θα είναι πλέον η εφαρμογή του συστήματος των ομίλων στα τουρνουά Grand Slam, ενώ υπό εξέταση είναι να συμβεί το ίδιο και στα Open. Η πρώτη δοκιμή θα λάβει χώρα στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Βασική διαφορά στις νέες διοργανώσεις Grand Slam, είναι το έξτρα κίνητρο που εισάγει η Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, θεσπίζεται η χρηματική ανταμοιβήύψους 1 εκατ. δολαρίων, η οποία θα δίνεται στην ομάδα που θα καταφέρνει το απόλυτο, δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων Grand Slam της περιόδου. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, το χρηματικό βραβείο (μικρότερης εμβέλειας)θα απονέμεται στην ομάδα με τις καλύτερες θέσεις.

Αρκετοί από τους εκπροσώπους των αθλητών ζήτησαν την επαναφορά των χαρακτηριστικών της μπάλας που υπήρχαν το 2004. Οσον αφορά τις... αφαιρέσεις, δεν θα υπάρχει πλέον προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που δοκιμαστικά έγινε στο περασμένο τουρνουά της Αθήνας. Τέλος, υπό αμφισβήτηση τέθηκε η χορήγηση των λεγόμενων wild cards κατά την προολυμπιακή περίοδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK