Αρταβάνης: "Πρωταγωνιστές και φέτος"

Αρταβάνης: "Πρωταγωνιστές και φέτος"

Με φόντο τα τρόπαια του συλλόγου έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (28/09) από τον Ηρακλή η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του. Ο Ματέι Τσέρνιτς, ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο Άλεξ Ντίαζ, ο Αινείας Τζελάτης και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος υποσχέθηκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί ο «γηραιός» στο δρόμο των επιτυχιών τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ΤΑΠ, Νίκος Αρταβάνης δηλώνοντας: « Και φέτος η προσπάθεια μας θα είναι πρωταγωνιστική. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και φέτος. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι αναγνωρισμένης αξίας. Η επιλογή τους δεν έγινε μόνο για την αγωνιστική τους αξία αλλά και βάσει τον χαρακτήρα τους. Είμαι σίγουρος ότι επιλογές μας θα είναι επιτυχημένες. Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία ».

Άλλαξε ρότα ο Ηρακλής όσον αφορά στη συμμετοχή του στο Super Game. Ο «γηραιός» θα δώσει κανονικά το παρών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (02/10) στη Λαμία, παρά τη διαφωνία που συνεχίζει να έχει με τη Λίγκα σχετικά με τους ξένους.

Η αλλαγή στάσης χρεώνεται στη…Λαμία, αφού με επιστολή που έστειλε στο «κυανόλευκο» ΤΑΠ ο πρόεδρος των νεοφώτιστων Χρήστος Καρβούνης γνωστοποίησε τα προβλήματα που θα παρουσιάζονταν αν δεν κατέβαινε στην αναμέτρηση. Στην περίπτωση αυτή, οι κόποι και οι δαπάνες της Λαμίας θα πήγαιναν στράφι.

Για τη νέα σεζόν μίλησε και ο Αλέκος Λεώνης: « Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πήραμε παίκτες που ενισχύουν την ομάδα. Παίκτες έμπειρους αλλά και αθλητές με προοπτική για το μέλλον. Ωστόσο πρέπει να τους επισημάνω ότι η ομάδα δεν στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Πέρυσι η ομάδα πέτυχε τους στόχους της επειδή λειτουργούσε ως ομάδα. Σκοπεύουμε και φέτος να είμαστε λειτουργήσουμε σε αυτό το πρότυπο ».

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων συνέχισε κάνοντας αναφορά σε κάθε νεοφερμένο βολεϊμπολίστα ξεχωριστά: « Κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Εύχομαι στο κάθε παίκτη ξεχωριστά καλή επιτυχία. Στον Τσέρνιτς θέλω να πω ότι και ο Μπολ που ήρθε από τη Μόντενα είχε μία κακή χρονιά στην Ιταλία. Ωστόσο ήρθε στον Ηρακλή και αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος στην Ευρώπη. Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με τον Τσέρνιτς. Όσο για τον Ντίαζ τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι ένας έμπειρος παίκτης που εκτιμώ ότι θα βοηθήσει. Αναφορικά με το Δημητρακόπουλο είναι η πρώτη χρονιά που ο Ηρακλής έχει ένα συνειδητοποιημένο λίμπερο, τις προηγούμενες χρονιές το δημιουργούσαμε εμείς, είναι έμπειρος και θα προσφέρει στους τομείς που υστερούσαμε πέρυσι. Σαν τον Τζελάτη και τον Παπαγγελόπουλο ο Ηρακλής έχει πολλά παιδιά στα μικρότερα τμήματα. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι με πολύ δουλειά το μέλλον τους ανήκει».

Το θέμα του γηπέδου έθιξε ο πρόεδρος του Ηρακλή Νίκος Αρταβάνης σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη με τον ομόλογο του της Λίγκας Παντελή Ταρνατώρο. Ο ισχυρός άνδρας του «γηραιού» ενημέρωσε λεπτομερώς για τις άκαρπες προσπάθειες του για την ανεύρεση γηπέδου, καταλήγοντας ότι μοναδική λύση είναι το Κατσάνειο για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και το κλειστό του Ευόσμου για τα πλέι οφ.

Αναφορά έγινε και στη νομική υπόσταση της Λίγκας με τον Ταρνατώρο να τονίζει ότι στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ο τελευταίος δεσμεύτηκε εντός του Φεβρουαρίου-Μαρτίου να συμπεριληφθεί στον νέο αθλητικό νόμο διάταξη, η οποία θα λύσει την εκκρεμότητα αυτή.

Από πλευράς παικτών, ο Τσέρνιτς τόνισε: « Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι στον Ηρακλή γιατί στα προηγούμενα χρόνια απέδειξε ότι είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Τρανταχτό παράδειγμα η παρουσία του στον τελικό του Champions League. Τη φετινή χρονιά ελπίζω ότι θα βάλω και εγώ ένα λιθαράκι για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της στην Ελλάδα αλλά και κυρίως στην Ευρώπη ». Συνεχίζοντας, ο Ιταλός ακραίος, που πρόσφατα αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται: « Δέκα χρόνια παίζω σε αυτά τα επίπεδα και με αυτούς τους ρυθμούς και έχω συνηθίσει. Η κούραση δεν είναι σωματική αλλά κυρίως ψυχολογική. Ωστόσο είχα δέκα ημέρες άδεια μετά και το τέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ξεκουράστηκα. Εξάλλου στα δύο φιλικά παιχνίδια με τη Νόλικο Μαασέικ έδειξα πως είμαι έτοιμος. Έχω ένα μικρό πρόβλημα στη μέση τις τελευταίες ημέρες όμως θα το ξεπεράσω σύντομα» και ολοκληρώνοντας έκανε ειδική μνεία στους φιλάθλους της ομάδας: «Εδώ είχα μία πολύ καλή υποδοχή. Όλοι στην ομάδα προσπαθούν να με βοηθήσουν γιατί δεν γνωρίζω αγγλικά και ελληνικά και τους ευχαριστώ για αυτό».

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Ντίαζ: « Μένω στην Ελλάδα χρόνια καθώς είμαι παντρεμένος με Ελληνίδα και για αυτό δεν έχω πρόβλημα. Σημαντική βοήθεια στην ενσωμάτωση μου στην ομάδα έχω και από τον φίλο μου και συμπαίκτη μου Φρέντι Μπρουκς. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω από τη πλευρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του Δημητρακόπουλου: « Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα –«οικογένεια» που λέγεται Ηρακλής. Υπόσχομαι στους ανθρώπους της ομάδας και τον κόσμο της να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Ο Ηρακλής είναι καταδικασμένος να παίρνει τίτλους για αυτό και οι στόχοι μας και για φέτος είναι το νταμπλ και η πρώτη θέση στην Ευρώπη. Χαίρομαι που ήρθα σε μία πολύ μεγάλη και οργανωμένη ομάδα. Έκανα ένα μεγάλο βήμα στη καριέρα μου καθώς μια καλύτερη ομάδα μου άνοιξε τη πόρτα. Δεν έχω πάρει ακόμα πρωτάθλημα και θέλω πολύ να το πάρω με τον Ηρακλή ».

Ο Τζελάτης, που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή, σημείωσε: « Είχα δύο όνειρα. Το πρώτο ήταν να επιστρέψω στον Ηρακλή όπου ανδρώθηκα σαν αθλητής. Το δεύτερο μου όνειρο ήταν να βρεθώ ανάμεσα σε τόσους μεγάλους παίκτες. Θέλω να γίνω καλύτερος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά και μόνο δουλειά ».

Ο Παπαγγελόπουλος δήλωσε: « Είναι η πιο σημαντική χρονιά της ζωής μου. Βρίσκομαι ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα για αυτό και η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερη για μένα. Βελτιώνομαι σταδιακά και μπορώ να προσφέρω αρκετά στην ομάδα. Ελπίζω γρήγορα να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων. Βρήκα ένα πολύ καλό κλίμα. Όλοι γνωρίζουν τους στόχους που έχει ο Ηρακλής και ελπίζω να βοηθήσω και εγώ σε αυτή τη προσπάθεια ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK