Αρχή με ευρεία νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου ανδρών
Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την Τετάρτη (04/01) η Εθνική μας ομάδα ανδρών την παρουσία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2013, συντρίβοντας στο κλειστό της Μίκρας την Κύπρο με 31-13 για τον 6ο όμιλο.
Τα δύο συγκροτήματα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπα την Κυριακή (08/01, 17:00), αυτή τη φορά στη Λευκωσία.
Η αγωνία κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, με τους διεθνείς μας να πετυχαίνουν τέσσερα αναπάντητα τέρματα, να ξεφεύγουν με 8-3 και να…χάνονται στη συνέχεια. Η διαφορά από εκεί και πέρα όλο και μεγάλωνε (18-6, 25-10), με απόγειο το +18 στο φινάλε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κύπρο ενίσχυσαν ουκ ολίγοι γνωστοί παίκτες στο ελληνικό φίλαθλο κοινό. Ο λόγος για τους Νούγκοβιτς, Γεωργίου που είναι εν ενεργεία στον Διομήδη και τον Δούκα αντίστοιχα και από το παρελθόν οι Μάριος Ευσταθιάδης, Κώστας Κωνσταντίνου, Κυριάκος Σοφοκλέους, Βαγγέλης Κώστας και ο Γιώργος Παπακυπριανού, ο οποίος απουσίασε από το συγκεκριμένο ματς.
Προπονητής τους είναι ο Γιάννης Αρβανίτης, ο οποίος τον περασμένο Μάιο στο ίδιο γήπεδο πανηγύρισε με την ΑΕΚ την κατάκτηση του παρθενικού πρωταθλήματος της.
Οι βαθμολογίες και όλα τα στατιστικά
Tα δεκάλεπτα: 4-2, 8-4, 11-6 (ημχ.), 17-6, 24-9, 31-13.
Ελλάδα: Κουλούρης, Ζαραβίνας 2, Μεγαλοοικονόμου 1, Σαμαράς 5, Πετρίδης, Μαστορογιάννης 4, Δημάκης 1, Τσάτσος 1, Ευαγγελίδης 3, Ανανιάδης, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 5, Τζιμούρτος 5, Αλβανός, Ριγανάς 3, Μπαλωμένος 1.
Κύπρος: Ευσταθιάδης, Οικονόμου, Νικηφόρου, Αργυρού 4, Στυλιανού 1, Μηνάς, Κώστα, Σοφοκλέους 2, Κωνσταντίνου 2, Μιχαηλίδης, Δημοσθένου 1, Χρυσάνθου 1, Κυπριανού, Κασιούλης, Νούγκοβιτς, Γεωργίου 2.