Άστραψε και βρόντηξε στην Washington

Οι πρωταθλητές του χόκει, Tampa Bay Lighting με καρδιά χιλίων λεόντων και απίστευτο ψυχικό σθένος, κατάφεραν να επικρατήσουν των Washington Capitals στην παράταση με 4-3.

Άστραψε και βρόντηξε στην Washington

Οι πρωταθλητές του χόκει, Tampa Bay Lighting με καρδιά χιλίων λεόντων και απίστευτο ψυχικό σθένος, κατάφεραν να επικρατήσουν των Washington Capitals στην παράταση με 4-3. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του John Tortorella στην παράταση μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες.

Ο Dan Boyle σκόραρε εις διπλούν και ο Vaclav Prospal σημείωσε το νικητήριο τέρμα των πρωταθλητών, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους περίπου 3.000 οπαδούς τους που έδωσαν το παρών στο MCIarena.

« Δεν θα ήμασταν ευχαριστημένοι εάν φεύγαμε από αυτό εδώ το γήπεδο, με μια άλλη ήττα στο φινάλε», δήλωσε ο Brad Richards αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα στους δημοσιογράφους.

«Παίζουμε το καλύτερο χόκει αυτή την σεζόν. Έτσι θέλω να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός των Lighting John Tortorella στην συνέντευξη τύπου.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για τρίτη φορά στην σεζόν, με τους Capitals να μετρούν δυο νίκες και μια ήττα. Στον αγωνιστικό τομέα, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και κατάφεραν να σημειώσουν τρία αποφασιστικά τέρματα στην δεύτερη περίοδο, όμως στην συνέχεια μίλησε η ψυχή των πρωταθλητών Tampa Bay που σημείωσαν τέσσερα διαδοχικά γκολ, πέρνωντας τρεις σημαντικούς βαθμούς για την άνοδο της στην βαθμολογία.

«Εμείς φταίμε που απωλέσαμε την πρωτοπορία που είχαμε στην δεύτερη περίοδο. Αν και κάναμε καλή δουλειά σκοτώνοντας τα πέναλτι, όταν ήταν το σκορ ισόπαλο 3-3, δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε και το πληρώσαμε στο φινάλε», τόνισε ο παίκτης των Capitals, Jeff Halpern.


Συντριβή των Leafs στο Air Canada Centre

Οι Boston Bruins το είπαν και το έκαναν. Με άμυνα από γρανίτη και με έναν Glen Murray να κάνει το παιχνίδι της ζωής του – σημείωσε δυο τέρματα και έκανε και δυο ασίστς- οι Boston Bruins άλωσαν το γεμάτο Air Canada Centre, συντρίβοντας τους Toronto Maple Leafs με 5-1.

Οι Patrice Bergeron – Sergei Samsonov – Shawn McEachern πέτυχαν τα υπόλοιπα τέρματα των φιλοξενουμένων, δίνοντας την πρώτη νίκη στους Bruins μετά από τις έξι συνεχόμενες ήττες που είχαν σημειώσει. Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί των Bruins είχε επιτευχθεί στις 17 Μαρτίου του 1997 εως τις 3 Απριλίου 1997, με επτά συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Για τους Leafs, που απογοήτευσαν για ακόμη μια φορά τους οπαδούς τους και αποδοκιμάστηκαν έντονα στο τέλος του αγώνα, το μοναδικό τέρμα της ομάδας σημείωσε ο Darcy Tucker. Ο πορτιέρο των Leafs, Edie Belfour έκανε σίγουρα ένα από τα χειρότερα προσωπικά παιχνίδια της καριέρας του. Ωστόσο δεν ξέφυγε, ούτε και εκείνος από την μήνη των οπαδών που δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι για άλλο ένα παιχνίδι γνωρίζουν την συντριβή μέσα στο σπίτι τους.


Υπόλοιπα Αποτελέσματα

New Jersey- Florida: 5-1

Nashville- Columbus: 4-2

Buffalo- NY Islanders: 4-3

Colorado- Detroit: 3-7

Edmonton – Minnesota: 4-3

Anaheim – Dallas: 1-3

San Jose – Calgary: 2-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK